Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

4 d’oct. 2017

Aturada general 3-octubre

3 d'octubre de 2017.
Aturada General a tot Catalunya en protesta per la greu vulneració de drets i llibertats de Catalunya durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.
Tot tancat!
Escoles, botigues, administracions, carreteres, mitjans de transport...
Seguiment massiu!
I la consigna és clara. Demostrar la nostra protesta de manera contundent però pacífica i festiva: no caure en cap provocació que doni cap excusa per usar la violència en contra nostra.

1.- MANRESA, 12:00
A les 12 anem a la concentració de Manresa després de veure que tot estava tancat a Artés.
Entrem a Manresa pel Congost i ho veiem també tot tancat i riuades de gent que va cap al punt de concentració.
A la nostra escola s'hi han presentat només 4 alumnes dels 700 que tenim... el seguiment és pràcticament absolut!
Ens trobem amb uns quants companys de feina a Sant Domènec i observem al·lucinats que allà hi ha molta gent. Aplaudim els bombers. Cantem aquells càntics que aquests dies ja s'han fet coneguts de tothom, especialment "Els carrers seran sempre nostres!" i comencem a avançar muralla avall.
Omplim la carretera de Cardona com mai no s'havia omplert i després ens diran que potser hem estat unes 30.000 persones. I mica a mica ens anem acostant a la caserna de la Guàrdia Civil i de cop veiem que la consigna ha canviat: ara tothom està en silenci i amb les mans enlaire: una protesta silenciosa i pacífica que evita qualsevol provocació per part d'exaltats o infiltrats. De tant en tant trenquem el silenci amb tancades ovacions d'aplaudiments, però de seguida es torna a imposar el silenci i el símbol de la no violència: les mans enlaire.
I quan arribem davant de la caserna, descobrim emocionats que els Mossos d'Esquadra i els Bombers han fet un cordó de seguretat davant de la caserna per assegurar-se que ni per una banda ni per l'altra ningú tingui cap temptació de fer cap disbarat.
Entre els bombers descobreixo el Llorenç, amb qui vaig començar la carrera de magisteri i m'hi acabo fent una foto, feliç de poder demostrar el meu agraïment i admiració pel paper dels bombers en una persona concreta a qui abraçar i verbalitzar-li.
Es dissol la manifestació i tornem a casa.

2.- MOIÀ, 18:00
La gent dels diversos pobles del Moianès han quedat a les 5 al Parc de Moià per concentrar-se i fer pancartes, però nosaltres arribe més tard i ens incorporem en el moment que la manifestació arrenca.
No és com Manresa, però per ser Moià hi ha moltíssima gent! I ens acompanyen un seguit de tractors que tanquen la comitiva i ens enorgulleixen pel paper tan decidit i contundent que han tingut els pagesos aquests dies.
Arribem a la plaça de l'Ajuntament, plena com un ou i descobrim que al balcó hi ha les banderes dels 10 municipis. Fa patxoca.
Al final passen tots els tractors que tancaven la comitiva i un cotxe de bombers i tota la plaça els saluda amb sonors i emocionats aplaudiments.
El coordinador de l'ANC i l'alcalde de Moià ens fan uns discursos en que ens diuen aquelles coses que ens agrada tant sentir i els interrompem sovint amb aplaudiments i càntics.
Acabem cantant els Segadors, però encara molts dels assistents ens quedem una bona estona a la plaça, compartint els records d'aquests emocionants dies i aventurant cap on aniran les coses.
Finalment pleguem veles i arribem a casa, potser més cansats que si haguéssim anat a treballar, però orgullosos d'haver-ho fet i de fer-ho tant bé com ho està fent el nostre país per aconseguir la seva independència.

Era un dia d'aturada general, però no ens hem estat gens aturats... 
Ja ho tenim això els catalans!

Us deixo amb un recull de vídeos i fotos d'aquest atapeït i intens dia!






Aturada General del 3 d'octubre de 2017 on PhotoPeach

4 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Espectacular,emocionant,vibrant,festivitat,respecte,cordialitat,proximitat...orgullosa de viure un dia d'aquesta magnitut juntament amb la meva familia,orgullosa d'haver-me plantat a la feina que no s'hi adheria,orgullosa d'escollir el meu cami amb llibertat!!
Gràcies per compartir com sempre,Eladi!!

Eladi Martínez ha dit...

Judit, clar que sí!
I jo orgullós d'aquesta germana combativa! Com la resta de la família!
Hasta la victoria siempre!
Eladi

Anònim ha dit...

Si ets disfresses de bomber triomfes aquests dies

Eladi Martínez ha dit...

pons007, i si a més de disfressar-te de bomber, resulta que ho ets, tens el respecte de tota la societat.
Eladi