Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 d’ag. 2013

Actitud 2.0.: Decàleg per encarar la vida

Amb les noves tecnologies tot sovint acabes jugant al joc de l'oca: d'oca en oca i tiro perquè em toca.
Llegeixo un article del Josep Mª Oliva al Regió 7 recordant la figura de la Teresa Just (professora de literatura i regidora d'ensenyament de l'ajuntament de Manresa... recentment desapareguda). En el seu article fa referència a un altre article del bloc del Ramon Fontdevila "Tomba que gira... (que gira que tomba)".
Hi vaig, el llegeixo i acabo descobrint la Meius Ferrés i el seu bloc "Nodes" amb un interessant decàleg per encarar la vida amb actitud 2.0.
Aquesta Meius Ferrés és una persona que treballa en comunicació digital, a la Unitat 2.0 de la Universitat de Girona. També és la secretària nacional del Partit en Xarxa a Esquerra Republicana de Catalunya.
I aquest és el decàleg que he trobat tan interessant i espero que us agradi:

1. Curiositat, com quan érem infants, per aprendre cada dia del món i de la gent que ens envolta.

2. Generositat per compartir allò que anem aprenent per si pot fer servei a algú altre.

3. Obertura de mires per explorar noves vies, noves maneres de treballar, nous conceptes, que ens facin créixer en l’àmbit personal i professional.

4. Inquietud per mantenir-te despert i estar al dia d’allò que passa, en un aprenentatge constant.

5. Capacitat integradora per crear xarxa, promoure complicitats i esdevenir node de connexió entre persones a la xarxa i a la vida.

6. Fermesa per mantenir el rumb malgrat tots els entrebancs en un entorn d’incertesa, incomprensió i dificultats derivat de la resistència al canvi.

7. Transparència per mostrar-te a la xarxa sense perjudicis ni subterfugis, sense voler aparentar allò que no ets.

8. Entusiasme per engrescar les persones que t’envolten en projectes compartits i per poder-los convèncer de la conveniència i les oportunitats que ofereix el bon ús de la xarxa.

9. Compromís amb el camí que s’ha iniciat i bona disposició per ajudar la gent de l’entorn per caminar-hi plegats, de manera col·laborativa.

10. Ambició professional per avançar i millorar en la creació de la pròpia reputació digital.

4 comentaris:

serrasoler ha dit...

Completament d'acord, una vegada més!

Eladi Martínez ha dit...

Oi que si, Jaume?
Moltes d'aquestes coses ja les fem, però m'agrada quan les trobo totes juntetes, ben redactades i explicades.
Em fan sentir millor amb mi mateix.
Eladi

Unknown ha dit...

Escolta, moltíssimes gràcies per la referència, Eladi. Celebro que t'hagi agradat.

Eladi Martínez ha dit...

Meius, m'ha fet il.lusió rebre el teu comentari aprovatori (i, tot i no fer res mal fet, una mica de vergonyeta de "caçador caçat" ;-)). Aprofito per felicitar-te pel decàleg.
A reveure
Eladi