Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

4 de des. 2010

Qui controla els controladors?

L'Anna havia d'anar a passar el cap de setmana a Eivissa. Ha marxat aquest matí cap a l'aeroport, però sense saber si podrà volar o no perquè els senyors controladors aeris han decidit que no podien més i que es plantaven i que no pensaven treballar més perquè els estan explotant i se'ls vulneren els seus drets laborals.

Però resulta que aquesta seva mesura de protesta, declarada sense avís previ i en un cap de setmana de Pont, afecta milers i milers de persones que des de fa molt de temps havien planificat una escapada.

L'Anna i les seves amigues (una viu a Andorra i es veuen molt de tant en tant) van preparar aquesta sortida amb força temps, van quadrar agendes, alguna va demanar festa a la feina, van involucrar marits i avis perquè tot quedés cobert en la seva absència, van contractar un vol, un apartament i un cotxe de lloguer, van comprar-se guies de viatges.... I ara tot això, i sobretot tota la il.lusió que havien dipositat en aquest projecte, se'n pot anar a n'orris. I tot perquè els senyors controladors aeris han decidit (i no és el primer cop) aprofitar que la seva acció perjudica milers de persones en unes dates tan assenyalades i, passant del perjudici que provocaran a tanta gent, tensar la corda de la seva negociació laboral.

I què n'hem de fer de la frustració i del dany irreparable de tantes persones que han perdut el pla que havien dissenyat amb tant de temps?
El que havia de passar un cap de setmana romàntic, el que havia de visitar un amic que feia anys que no veia, el que tenia entrades per un espectacle, el que havia d'assistir a un casament o a un funeral...
Els nervis i l'angoixa que patiran mentre esperen a saber si finalment podran marxar o no i la frustració, ràbia i tristesa si finalment acaben veient avortada la seva sortida.
Evidentment la vida seguirà i hi haurà noves oportunitats, però això que aquest cap de setmana alguns hauran perdut ja no torna... I és tremendament injust que els senyor controladors aeris tinguin aquest poder tan gran d'influència en els somnis de milers de persones.

En el moment d'escriure aquestes línies no sé si l'Anna podrà finalment volar a Eivissa o no, si ho farà en l'hora prevista o amb hores de retard, si perdrà els diners de tot el que havia reservat o no, si els controladors aeris els posaran a la presó o no, però el que penso és que no hi ha dret que aquesta situació es pugui produir. I no és el primer cop.
O sigui que a veure si trobem una resposta a la pregunta que titula la notícia: algú que controli els controladors i eviti que això torni a passar mai més.

P.S. Just abans de publicar la notícia m'ha trucat l'Anna i m'ha dit que el vol quedava definitivament anul.lat, que els hi han retornat els diners i que han decidit passar el cap de setmana a Barcelona. Segur que s'ho passaran bé igualment però... no hi ha dret!!!

1 comentari:

Anna ha dit...

Davant "la maranada" dels impresentables nosaltres hem fet un pla B (quedar-nos a Barcelona el cap de setmana) però hi ha gent que no tenia pla B, viatge de feina, viatge per anar a un casament o un enterrament...No hi ha dret que hagin jugat amb els sentiments i amb la vida de tantíssima gent. NO HI HA DRET i espero que no quedi impune.

Per cert, nosaltres es ho hem passat moooooooooooooolt bé. No hem anat a Eivissa però hem aprofitat molt els tres dies....ja, ja, ja,.....Noies ho hem de fer més sovint...