Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

4 d’ag. 2020

Segon comunicat de la família Careta

COMUNICAT DE LA FAMÍLIA CARETA RESPECTE DE LA REOBERTURA DEL CAS JUBANY

Respecte de la notícia que el magistrat del Jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha ordenat  la reobertura de les diligències del cas d’Helena Jubany, la família Careta volem dir que:

 1.- Expressem la nostra satisfacció davant d’aquesta notícia que reinicia un procés que va quedar estroncat fa molts anys, amb l’esperança que pugui dur-nos a un veritable final d’aquest procés.

2.- Ens sentim partícips de l’èxit que suposa haver aconseguit reobrir el cas. Des del primer moment vam lluitar per assolir-ho, primer en solitari i, des de fa un temps, amb l’ajut d’un equip multidisciplinar al qual estem molt agraïts. Tal i com també ha fet la família de l’Helena Jubany i, més darrerament, una considerable quantitat de gent anònima, colpida per l’emissió dels programes “Crims” de TV3. Entre tots ho hem aconseguit.

3.- L’objectiu d’aquesta nostra lluita és poder arribar a la veritat dels fets que es van produir els anys 2001-2002 i que van acabar amb l’assassinat de l’Helena Jubany i, posteriorment, el suïcidi de la Montse Careta. Considerem que si arribem a la veritat s’arribarà a demostrar la innocència de la Montse, però en qualsevol cas el que volem és saber la veritat.

4.- Esperem que aquesta reobertura de la causa porti associada una investigació rigorosa que superi totes les mancances que es van produir en la investigació inicial. La societat actual no pot acceptar les negligències que es van produir en el seu moment i creiem que ara hi ha els mitjans i el rigor suficients per completar una investigació profunda que permeti arribar fins al final.

5.- Tal i com vam dir en el darrer comunicat, considerem que la Montse Careta va ser també una víctima, com l’Helena Jubany, d’una o vàries persones que, a dia d’avui, segueixen fent la seva vida en plena llibertat. Si la nova investigació aconsegueix arribar a demostrar-ho, esperem poder personar-nos com a acusació particular contra l’autor o autors de la mort de l’Helena Jubany, per la possible inducció al suïcidi de la Montse Careta.

6.- Volem aprofitar aquest comunicat per donar les gràcies a les moltes persones que s’han posat en contacte amb nosaltres per felicitar-nos per la reobertura del cas. Tot aquest suport ens reconforta i ens motiva a intentar acabar el que vam iniciar aquell llunyà 2002, quan vam començar a treballar per defensar el nom d’una bona persona que crèiem injustament empresonada: la Montse Careta.

7.- En resum, desitgem que aquesta reobertura permeti esclarir els fets i que finalment es faci justícia tant amb l’Helena Jubany com amb la Montse Careta.

3 d’agost de 2020

6 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Moltes felicitats per la família Careta i moltes felicitats per la família Jubany.Felicitats a totes les persones que estoicament,han aguantat sense defallir amb aquesta lluita!

Roger Berenguer ha dit...

Tant de bo aquesta reobertura ens condueixi a la resolució del cas. Ànims a tothom!

Pablo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pablo ha dit...

Femicidi i corrupció judicial de primer grau en ple segle XXI.
Sembla que el caciquisme i poder de les famílies burgueses va minvant i la gent a perdut la por. Pel carrer caminen entre dos i tres assasins lliures i a la persó tenim gent per permetre votar.
Esperem que aquesta vegada el jutge tingui collons/ovaris i faci el que diuent les lleis.

Miles ha dit...

Tant de bo es pugui arribar a la veritat del què va passar i es faci justicia.

Eladi Martínez ha dit...

Resposta conjunta per a la Judit, el Roger, el Pablo i el Miles: moltes gràcies pel vostre suport! tots esperem el mateix i ara hi som una mica més a prop.
Bon estiu!