Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 de juny 2020

Lliçons de/per celebrar una gran revetlla

Aquesta revetlla de Sant Joan d'enguany ha estat molt especial a casa nostra i se'n poden treure algunes lliçons:

1.- Per gaudir d'estar bé, abans s'ha d'haver estat malament
Imagineu que una iaia de casa està malalta. Imagineu que ha de començar un nou tractament i li expliquen que haurà d'anar a l'hospital i quedar-se ingressada 24 hores en observació. Imagineu que quan passen aquestes 24 hores agafa febre i li comencen a sortir complicacions (efectes secundaris) que posen en risc la seva salut i no li permeten deixar l'hospital.
Imagineu que aquelles 24 hores es van allargant i acaben convertint-se en una setmana. I que cada nova dosi del tractament genera complicacions que no permeten que la iaia s'acabi de trobar bé i l'ingrés se segueix allargant. Imagineu que en aquest hospital només es permet una única visita al dia en un horari restringit de 3 hores al migdia, per als quals cal fer un trajecte d'una hora d'anada i una de tornada.
Imagineu el trasbals, imagineu el neguit, imagineu la incertesa...
Imagineu que aquelles suposades 24 hores d'ingrés ja s'han convertint en dues setmanes i tot i que sembla que hi ha una lleugera millora i cada cop la iaia tolera millor el tractament, no s'acaben de solucionar els problemes que afecten la seva salut.
Imagineu que quan algun cop els metges comencen a plantejar la possibilitat de poder tornar a casa, sorgeix algun entrebanc (febre, malestar...) i aquesta possibilitat torna a esborrar-se...
Imagineu que en aquest context familiar, s'acosta la revetlla i les famílies de les dues filles d'aquesta iaia, han decidit ajuntar-se per celebrar-ho plegats i llavors...
...imagineu que de cop la iaia comença a trobar-se més valenta i el dia abans de la revetlla, els metges li diuen que si segueix aquella evolució, potser l'endemà podrà anar a casa... L'endemà que és la revetlla!!
Imagineu que el dia de la revetlla la filla va a fer la visita diària a l'hospital amb la il·lusió de poder-se emportar la mare i la por que al final qualsevol entrebanc ho impedeixi.
Imagineu que tota la família està pendent del desenllaç...van passant les hores...no hi ha notícies...els metges han de passar a la tarda i donar el vist-i-plau...
Imagineu que al final tot surt bé i el dia de la revetlla la iaia arriba a la casa on tota la família celebrarà la revetlla!!


Com es valora poder estar bé, quan has estat malament, oi?

2.- Per estar bé no es necessita gaire cosa: només estar bé
Imagineu que aquell vespre s'ajunta tota la família al voltant d'una taula. Mengen una amanida i carn a la brasa. Beuen una mica de vi. Mengen coca. Tiren uns quants petards.
Res d'especial ni espectacular...


Però, oi que podeu imaginar que per a ells és una revetlla molt especial?
I sabeu per què?
Perquè estan bé, perquè estan junts.
Perquè per estar bé només cal estar bé: tenir salut i estar al costat de la gent amb qui vols estar.

O sigui que aquestes són les lliçons que he tret d'aquesta revetlla. Espero que a algú li serveixin...

Salut!!


7 comentaris:

Unknown ha dit...

Quant de vida i sensibilitat, per explicar breument, vivències i sentiments, fruit d'una recerca integral de la vida i, compromís amb tu mateix i, més important...amb el teu entorn més proper. Per acabar, el desig que, la millora de la protagonista de la història sigui progressiu.

Unknown ha dit...

Es molt cert aquets dias an sigut molt durs per la familia, i per tothom qui us estima, anims i força, una forta abraçada per tots,

Bony ha dit...

Doncs si! Una revetlla molt especial i emotiva per a tots, nosaltres incluits
Ha sigut una alegria veura la Dolors a las las fotos t'han ven acompanyada, hi assabentar-nos de la seva millora
Moltes gràcies per compartir totes les vivències que heu viscut aquest dies
Es una valenta!!!
T'estimem Dolors !!!

Mª Dolors Salvador ha dit...

Moltes gràcies, la iaia està molt contenta de poder estar entre tots vosaltres i també em trobo millor i més acompanyada. Gràcies a tots!!

Miles ha dit...

Dolors, des de Torredembarra, mirant el trencament de les ones, les mateixes que arriben al vostre estimat Calafell, t'envio molts,molts petons de colorsss. 🌹🌹🌹🌹

Roger Berenguer ha dit...

Que bé que la iaia estigui ja més recuperada i hagi pogut participar d'aquesta revetlla tan emotiva! Una forta abraçada i tots els millors desitjos Mª Dolors!
Molts P. d C. a tota la família, que les petites coses vagin fent-se més grans i millors cada dia!

Eladi Martínez ha dit...

Miles i Roger, moltes gràcies en nom propi i de la protagonista!
Eladi