Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

27 de juny 2010

El gos i la pantera

Avui us transcric una història divertida i enginyosa que he trobat per internet.
Segurament fa molt temps que corre i potser alguns ja la coneixíeu, però jo la vaig descobrir ahir i el que més em va cridar l'atenció, a part de la història en sí que està molt bé, és l'ensenyança del final (el que en castellà es diu la "moraleja") que és una frase d'ALBERT EINSTEIN i diu així:

EN MOMENTS DE CRISI,
NOMÉS LA IMAGINACIÓ
ÉS MÉS IMPORTANT
QUE EL CONEIXEMENT

Avui m'han passat un altre correu amb una altra història divertida i enginyosa (però per a mi no tant com aquesta) i amb la mateixa frase final de l'Einstein.
M'ha semblat que era un senyal ben clar de la providència que havia de compartir-la amb vosaltres... ;-)
Espero que us agradi:

Un senyor va de cacera per l’Àfrica i s’enduu el seu gosset per no sentir-se sol. Un dia, ja en plena expedició, el gosset s’allunya empaitant unes papallones, es perd i comença a vagar sol per la selva.
En aquestes que veu com s’acosta una pantera enorme a tota velocitat. Veu ben clar que la pantera se’l cruspirà si no se li acudeix alguna cosa ben de pressa...
Llavors s’acosta a una pila d’ossos d’un animal mort i comença a rosegar-los. Quan la pantera està a punt de llançar-se-li al damunt el gos comença a parlar en veu alta:

- Ummm! He quedat ben tip!... Que bona que estava aquesta pantera!!

La pantera que ho sent, s’atura en sec, gira i escapa esparverada pensant: Ves a saber quina mena d’animal és aquest, a veure si se’m menjarà a mi i tot!

Una mona que estava enfilada en un arbre i havia vist tota la jugada, surt corrent darrera la pantera per explicar-li com l’ha enredada el gos i guanyar-se els seus favors per a una futura ocasió:
- Que estúpida has estat, pantera. Aquells ossos ja hi eren allà abans que arribés el gosset... i és només un gosset...
- Puja a la meva esquena, tornem a anar allà on estava el gosset i veurem qui es menja a qui –diu la pantera i surten corrent a buscar el gosset.

El gosset torna a veure com s’acosten la pantera i la mona portanoves i s’adona de la mala jugada que li deu haver fet la mona. Comença a tremolar de por, pensant que aquest cop no tindrà escapatòria.
- I ara què puc fer?? -diu el gosset desesperat... però al final se li acudeix una cosa.

En comptes de sortir corrent, es queda assegut d’esquena als que venen com si no els hagués vist. I quan la pantera està a punt de llançar-se-li a sobre torna a dir en veu alta:

- Aquesta mona malparida!! Fa cosa de mitja hora que l’he enviada a portar-me una altra pantera i encara no apareix!!

EN MOMENTS DE CRISI, NOMÉS LA IMAGINACIÓ ÉS MÉS IMPORTANT QUE EL CONEIXEMENT (Albert Einstein)

1 comentari:

Txetxu ha dit...

Salut germanet!
...molt intel-ligent el gosset i molt certa la moralina...

No sé exactament quina època va ser ni que era el corralito a l'Argentina.
Sé que la gent anava a buscar/treure els diners del banc i aquests ja no existien!
Doncs bé...va ser també en aquesta època on es van inventar oficis...on els creatius feien els millors anuncis...on feien pel-licules amb molt baix presupost molt bones!!

Imaginació al poder en temps de crisis i...sempre!

Salut!