Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

3 de juny 2019

20 dies d'infart (dolç infart)

14 de maig de 2019.
El meu pare nota una forta pressió al tòrax i li demana a la meva mare que truqui al 112. Tot va molt de pressa i arriben a urgències de l’Hospital General. És el cor. Cal fer proves i esperar. De moment sembla que tot es normalitza i podrà tornar de matinada a casa, però l’endemà al matí descobrim que encara són a urgències i alguna cosa no va bé.
Al matí passa el cardiòleg i confirma el mal presagi: ha tingut un infart i ha de quedar ingressat.
Durant 15 dies es queda a l’Hospital General (excel·lentment atès per metges, infermeres i auxiliars) pendent de controls i proves. El dijous 23 el porten a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona a fer un cateterisme per saber l’abast exacte de la lesió: 2 artèries obturades. El dijous 30 hi torna per un nou cateterisme on li col·loquen 2 stents per eixamplar-li aquestes artèries. Una operació una mica complicada que surt molt bé, queda una nit ingressat a Barcelona, torna a Manresa i, després d'un cap de setmana protocolari, dilluns 3 de juny li donen l’alta i torna a casa.

Un infart... quina por quan sents aquesta paraula!!
Però...quina sort que hem tingut!!

Sort, perquè gràcies a aquest dolç infart (en que ni tan sols va perdre el coneixement) vam poder descobrir unes greus lesions a les artèries que s’han pogut reparar de manera exitosa i per tant prevenen i eviten un futur problema coronari que hagués pogut ser fatal.

Sort, perquè aquest trasbals ens ha permès viure una preciosa experiència familiar. Tots hem fet pinya des del primer moment, quedant-nos a dormir a l’hospital (i gaudint de la Filharmònica de Cólliga...) quan ha fet falta, fent torns i coordinant-nos entre tots per anar omplint les hores d’hospital de companyia, acompanyant-nos en cotxe els uns als altres, comunicant-nos permanentment pel grup de whatsapp dels germans, compartint cançonetes, buidant el rebost que la mare va improvisar en l’armari buit de l’habitació d’hospital, fent passejades amb el pare pels passadissos, fent-nos fotos i compartint-les, fent-nos abraçades tancades que deien més que les paraules...

Han estat dies intensos, en què hem necessitat el suport logístic i anímic de les nostres petites tribus per anar mantenint el ritme, en que hem anat més cansats, en que hem hagut de deixar de banda algunes coses (com escriure en aquest bloc)... Però també han estat dies macos en què ens hem sentit molt propers i ens hem animat els uns als altres veient com anàvem avançant en el procés de curació i recuperació, com s’anaven superant les dificultats i com s’acostava el final feliç.

I compartir aquests sentiments amb aquesta sensació d’equip, de suport familiar, d’estimació, de veure com tothom donava el que podia i una mica més i que quan feia falta una ajuda arribava un altre al moment just i sempre tots amb un somriure... ens ha fet sentir orgullosos els uns dels altres i ens ha omplert d’una emoció molt bonica.

I encara que estava convençut que tot acabaria bé, he volgut esperar a tenir el pare a casa, ja recuperat d’aquest ensurt, per explicar amb un somriure emotiu i un grapat de fotos aquests 20 dies d’infart...dolç infart...

Gràcies a tots, família! Us estimo!
















9 comentaris:

Joan Vilamala ha dit...

Tot va bé, si acaba bé. Me n'alegro molt! Salut!

Judit Martinez ha dit...

Quin orgull i quina satisfacció ser membre d'aquesta familia....de ben segur tots tenim les nostres cosetes i les nostres cabóries i paranoies,però és molt cert el que expliques,Eladi,cada dia rebiem la teva cançó,sempre encertada,a voltes descoberta per l'Ona,ja el matí el conençàvem amb un somriure,després les rutines segons horaris i segons com teniem la logística familiar...companyonia al pare,dur a la mare amunt i avall amb cotxe i els primers 5 dies fer el menú de l'hospital,petons,abraçades,somriures cómplices,fotos i àudios del Sergi i Andréa aportant moral i orgull a aquest ramillete que som els Martinez Codorniu,dels que em sento molt orgullosa.Jo també us estimo familia.Un plaer ser-hi i poder-ne ser partícipe.Petons de colors per tots!

Roger Berenguer ha dit...

Descobert el misteri que et mantenia sense escriure! Molts ànims, i molta sort com dius! Els què tenim un pare que també ha passat per aquí sabem el què és i el què pateixes. Final feliç per una experiència intensa! Una abraçada al convalescent i a tota la família! Sou una bona Pinya!
P. d C. i abraçada fortíssima!

Pilar ha dit...

Genial Eladi!! M’han vingut records de la meva família passant per moments semblants. Quina sort que tenim tots plegats. Enhorabona

Anònim ha dit...

Salut mestre!

LLegir la teva crònica m'ha semblat una sinopsis molt maca del que em viscut!!,i m´ha transmés també una gran emoció.
Desde la meva distància(absència plena de presència!)he sentit la pinya que heu fet i sé que aquestes experiències uneixen i deixen encara més fortalesa a la base!!...on després s'aixequen castells!!

He sentit molt orgull de tots vosaltres i m'hagués encantat poder ser-hi...,
...les circumstàncies aquest cop no m'ho han permés!...

Agraeixo profundament el teu relat!(que comparteixo al 100%),i l'esment que ens dedica la Judit!

Obrigado!!
Abração!

Txetxu ha dit...

No sóc anònim...sóc el Txetxu!!

Eladi Martínez ha dit...

Resposta per a tots:
Joan Vilamala: moltes gràcies i salut també per a tu i els teus!
Judit: gràcies per la menció al Sergi i l'Andrea i pels sentiments i emocions compartits!
Roger: misteri resolt! (jejeje). Gràcies per tot!
Pilar: moltes gràcies i tan de bo puguem seguir compartint sort per molts anys!
Txetxu: ja saps que hi éreu sense ser-hi i no podem fer contra la dimensió espai/temps. Gràcies per les emocions compartides!

Petons de colors per a tots!!

Ma Dolors Salvador ha dit...

Doncs ha estat una mica massa llarg, però ha estat un final feliç, cosa que tots ens alegrem i molts petons de colors per tota la familia

Eladi Martínez ha dit...

Moltes gràcies, Ma Dolors
Eladi