Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

22 de juny 2019

Anuncis escolars

Continuo mostrant les produccions videogràfiques d'aquest final de curs a l'escola...
Amb els alumnes de 3r ens vam dedicar a crear uns anuncis. D'entrada al llarg del curs n'havíem vist uns quants i havia procurat que fossin bonics i no exactament de productes consumibles (d'algunes ONG, de campanyes per a la prevenció d'accidents...). Quan els analitzàvem ens fixàvem en els diferents enquadraments, en els primers plans, en el paper de la música o l'ús de la càmera lenta i així vam anar agafant idees per quan ens toqués fer el nostre.
A l'hora de realitzar-lo vam seguir els següents passos:

  1. Fer propostes de temes i acabar-ne decidint un. I estic orgullosíssim que els temes escollits fossin de l'àmbit dels valors (la igualtat de drets entre homes i dones, el foment de l'esport i, en el cas del vídeo que no vam arribar a enregistrar, "volem escoles que siguin divertides") i no pas de productes concrets (una rentadora, un cotxe, etc.)
  2. Fer propostes d'històries que il·lustressin el nostre anunci, amb un inici i un final.
  3. Desenvolupar el guió de l'anunci i anar-lo detallant en les diferents seqüències.
  4. Repartir els personatges, decidir localitzacions, distribuir i responsabilitzar-se del material necessari...
  5. Instruccions pràctiques per optimitzar l’estona de rodatge: estar concentrats, atents per repetir cada escena les vegades necessàries, atents per fer els moviments el màxim d’iguals en cada nova repetició...

I finalment vam dedicar-nos a gravar totes les escenes, molt a última hora i sense temps de repetir-ne gaires perquè s'acabaven els dies d'escola
Finalment em vaig encarregar jo del muntatge i edició finals, però sempre a partir de les propostes que havien fet els alumnes en tot el treball previ.

Ha estat una experiència interessantíssima i estic molt content dels resultats obtinguts i, sobretot, molt il·lusionat pensant que aquests alumnes que ja han tingut aquesta primera experiència "cinematogràfica", en els propers cursos seran capaços de fer coses encara més elaborades, més enginyoses... en definitiva: millors.

Espero que us agradin!




2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Quina "currada" Eladi, no sé com arribes a tot i a sobre tant bé! Felicitats per aquesta feina tan fantàstica que fas!

Eladi Martínez ha dit...

Moltes gràcies, Roger! Ha estat un repte molt estimulant i ens n'hem sortit força bé!
Eladi