Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de juny 2019

Videoclips escolars

La darrera notícia d’aquest bloc era del 8 de juny…
Una de les raons d’aquest silenci ha estat que les darreres setmanes he estat molt ocupat enllestint els vídeos que he fet amb els alumnes de l’escola, dins dels tallers que he impulsat aquest curs: els “tallers d’expressió escrita i audiovisual”.
Durant el tercer trimestre pretenia fer 4 vídeos a cada nivell: anuncis a 3r, videoclips musicals a 4t, booktrailers a 5è i curtmetratges a 6è.
D’aquests hipotètics 16 vídeos només n’he aconseguit acabar 5 (però ja he pres bona nota perquè als cursos vinents no em passi el mateix), però la valoració del treball és altament positiva.

Avui us presentaré els 2 videoclips musicals que he fet a 4t i us explicaré el procés:

  1. Prèviament, al llarg del curs, havíem vist alguns videoclips musicals i ens havíem fixat en l'estructura i en la diversitat de plans. Llavors quan vam començar el nostre propi videoclip vam seguir els següents passos:
  2. Fer propostes de cançons i acabar-ne decidint una (en català o castellà per poder interpretar bé el sentit de la lletra)
  3. Escoltar i llegir la lletra, entendre de què parla i buscar possibles interpretacions.
  4. Fer propostes d’idees-història que poguessin quedar bé amb el sentit de la cançó.
  5. Desenvolupar la història, tenint en compte l’estructura de la cançó i les seves parts (instrumental, estrofes, tornada...)
  6. Fer un guió detallat del que volíem representar en cada fragment de la cançó, tenint en compte el temps de què disposàvem en cada fragment (adjunto graella).
  7. Repartir els personatges, decidir localitzacions, distribuir i responsabilitzar-se del material necessari...
  8. Instruccions pràctiques per optimitzar l’estona de rodatge: estar concentrats, atents per repetir cada escena les vegades necessàries, atents per fer els moviments el màxim d’iguals en cada nova repetició...

I finalment vam fer la sessió de rodatge, a última hora, amb el temps empaitant-nos i sense gaires possibilitats de fer repeticions ni noves gravacions.
Finalment em vaig encarregar jo del muntatge i edició finals, però ho he fet a partir de les premises que havíem consensuat entre tots.
Aquests són els 2 vídeos que hem aconseguit muntar: una versió de “Caminem lluny” (Doctor Prats) i una de “Volcans” (Buhos).

Crec que ha valgut la pena!