Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 de març 2017

El "cas Careta" es remou

2 de març de 2017.
Al programa "Els matins de TV3" la periodista Fina Brunet entrevista l'Imma Careta i els estudiants de periodisme Anna Prats i Yago García per tornar a posar sobre la taula tots els interrogants pendents del cas de la mort de l'Helena Jubany, que va acabar portant també la mort a la nostra amiga Montse Careta a la presó de Wad Rass on estava empresonada acusada de la mort de l'Helena.

Aquests fets van passar fa 15 anys, des de finals de l'any 2001 fins a principis del 2002:
  • 2-12-2001: apareix morta l'Helena Jubany.
  • 12-2-2002: detenen la Montse Careta i 2 dies després ingressa a la presó Wad Rass.
  • 7-5-2002: la Montse Careta se suïcida a la presó
Un cop morta la Montse ràpidament tothom es va afanyar a tancar el cas i res vam poder fer els amics i la família per continuar lluitant per defensar la imatge de la Montse i demostrar la seva innocència.
Fa uns mesos aquests estudiants de periodisme es van posar en contacte amb nosaltres perquè els interessava el cas per fer un treball d'investigació de final de carrera que pretenen que acabi sent un llibre. Ells han tornat a picar portes i a demanar coses a la gent implicada fa 15 anys. I avui tots plegats han sortit a la tele per donar difusió a aquest cas obert...
Tan de bo serveix i per poder avançar en el cas i respondre interrogants que mai van ser contestats. El principal: qui va matar l'Helena Jubany?

Us deixo els enllaços a 3 notícies d'aquest bloc que explicaven detalladament aquest cas i el vídeo del programa d'avui (el fragment de 17 minuts comença a les 2'42 i acaba a les 2'59).

Qui era la Montse Careta? (1a part)
Montse Careta: què li va passar? (2a part)
Montse Careta: per què? (3a part)
 
VEURE VÍDEO

6 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Casos com aquest de la Montse, que us toquen tant d'aprop, demostra que en el camp judicial encara hi ha moltíssima feina per fer, lamentablement!
Per sort crec que les investigacions policials si que han evolucionat una mica més. (Trobo fortíssim que al 2001, que no fa pas tant, es deixés un escenari d'un crim sense custòdia policial, és inadmissible!) A veure si finalment es pot esclarir realment què va passar amb l'Elena Jubany i qui la va assassinar realment.

Eladi Martínez ha dit...

Sembla que alguna cosa es mou... tan de bo serveixi per aclarir el que no es va aclarir fa 15 anys...
Eladi

Carolina Ibac ha dit...

Dues víctimes i els responsables lliures. No hi ha justícia. Encara som a temps de fer aparèixer la veritat. Segur que hi ha qui sap alfuna cosa i no gosa dir-ho. Per favor, on són els nostres valors? Amb por no hi anem enlloc.

Eladi Martínez ha dit...

Carolina, la justícia... quin concepte tan preuat i tan amagat en la nostra societat... I tant depenent de diners, influències i poders... Tens molta raó que necessitaríem algú amb molts valors i sense por, algú com era la Montse... I, ara, 15 anys després... el trobarem?
Eladi

Anònim ha dit...

http://www.sobiraniaiprogres.cat/adhesions.php?lletra=l

Eladi Martínez ha dit...

Anònim,
sembla com si em volguessis dir alguna cosa...Si és així hauries de ser una mica més explícit...
Eladi