Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 d’ag. 2012

Lectures recomanades

A l'estiu llegeixo. Tant que m'agrada llegir i tant com he disfrutat amb la lectura al llarg de la meva vida, però ara aquest plaer queda massa circumscrit als estius. En el que portem d'estiu he llegit ja alguns dels llibres que s'havien anat acumulant durant l'any a la meva tauleta de nit, però n'hi ha dos que vull destacar per sobre dels altres i recomanar-vos, ara que encara ens queda el mes d'agost. Penso que són apostes segures i no decebran ningú.

1.- "SIMIOCRÀCIA" d'Aleix Saló (Ed. Debolsillo).
Es tracta d'un còmic una mica atípic ja que crec que hi ha més text que dibuix. L'autor utilitza dues armes que domina a la perfecció: la ironia (i el sarcasme) i la informació. Ens dóna moltíssimes dades objectives sobre les quals basteix el seu discurs terriblement crític amb el poder econòmic, els mitjans de comunicació i la classe política per justificar com uns i altres van permetre que ens anéssim endinsant en una espiral que ens portava a la terrible crisi en que ens trobem.
Un llibre ideal per aprendre i somriure. Molt recomanable.


2.- "MEMÒRIA D'UNS ULLS PINTATS" de Lluís Llach (Ed. Empúries).
La primera novel.la de Lluís Llach li ha sortit rodona. L'he llegit amb molt d'interès i no he aconseguit trobar-hi cap punt feble. Explica la història vital d'un personatge (Germinal) en el període històric de la Barcelona que va dels anys 20 fins a la meitat de la dictadura de postguerra. A través de les seves vivències dins una colla de 4 amics descobrim els diferents episodis de la nostra trista història recent explicades de manera fantàstica amb el just equilibri entre l'excés i la manca de detalls. Però també descobrim la xarxa de  sentiments entre els diferents personatges.
La història va avançant de manera molt fluïda, el to es va tornant més i més seriós, les diferents trames es van entrellaçant entre elles i tot acaba confluint en un final que mica a mica es va precipitant amb veritable mestria.
Per aprendre i comprendre la història dels nostres avis. Per aprendre i comprendre diferents sentiments. Per gaudir-ne. També molt recomanable.

Si algú els ha llegit i vol reblar el clau o contradir-me... endavant!
Si algú vol fer alguna altra recomanacio literària entusiasta... som tot orelles!!