Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

10 de nov. 2011

Chema Madoz: un gran fotògraf

Un altre cop el bloc "El espejo lúdico" em permet descobrir un nou artista fascinant. Dies enrere van ser Ji Lee i Tang Yau Hoong, tal i com fa molt més temps vaig descobrir Erik Johansson al bloc de las "Hijas Perezosas".
Entremig vaig fer una notícia recomanant l'obra del genial artista català Joan Brossa amb els seus poemes visuals i trobo que tots aquests artistes que he esmentat hi estan conceptualment relacionats.

I també la descoberta d'avui: el fotògraf madrileny CHEMA MADOZ. M'he adonat que alguna vegada havia vista alguna foto seva dintre d'algun d'aquells Powerpoints que es van reenviant. I m'havia agradat. Però ara puc vincular aquestes fotografies a un artista molt interessant.
Les seves fotos en blanc i negre no deixen indiferent. N'he llegit algunes definicions i interpretacions que comparteixo:
  • "...Auténtica literatura fotográfica. Sonoros poemas visuales que necesariamente te invitan a mirar, detenerte, observar… y pensar..."
  • "...Chema Madoz ha centrado su trabajo en la fotografía de objetos a los que modifica o acentúa alguna cualidad convirtiendo las obras en auténticos poemas visuales..."
  • "...Ocultos entre la cotidianeidad surgen nuevos mundos. Nuevas dimensiones que de la mano de la metáfora alteran la percepción de la realidad más inmediata. El absurdo, la paradoja, el humor -por qué no la gregería- se dan cita en el estudio del fotógrafo..."
Després d'això només falta descobrir la seva obra i gaudir-ne. Aquí teniu un primer tastet...