Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

23 de set. 2011

Fer pinya

A la nostra escola hi ha una companya, que a més a més és amiga, a qui han diagnosticat un càncer. Ho dic així d'obertament perquè ella vol parlar-ne així, no vol amagar-se'n, diu que no és cap vergonya ni cap cosa que hagi fet malament... i té tota la raó.
La notícia ha anat corrent de boca en boca i tothom n'està assabentat. En el primer moment tothom rep la notícia amb consternació tot i que després descobrim que no cal estar tan preocupats perquè tots els factors són favorables dintre de la mala sort que és haver de lluitar amb un càncer (mida petitíssima, detecció molt precoç...) i estem convençuts que tot anirà bé.

Però m'emociona veure com aquesta notícia ens ha convertit en castellers. Ha estat com si haguéssim sentit les gralles que anunciaven que s'havia de carregar el castell i tots com un sol home, concentrats i seriosos, hem anat a ocupar el nostre lloc dins la pinya d'aquest castell que entre tots aixecarem.
Ens hem posat la faixa ben ferma per no defallir, ens hem anat ajuntant cada cop més fins que hem quedat cos a cos per no deixar espais buits que puguessin suposar cap risc per a l'èxit de l'intent.
I des d'aquesta pinya compacta cadascú fa la feina per a la qual està més preparat:
  • qui té unes bones espatlles i la suficient confiança, les ofereix si ella vol plorar...
  • qui està més inspirat la fa riure...
  • qui ha passat per experiències semblants li dóna bons consells...
  • qui té contactes que li poden ser útils els hi facilita...
I sempre tenim per a ella un somriure, un petó, una abraçada, una carícia a l'espatlla quan passem pel seu costat, una aclucada d'ull, una paraula d'ànim i tots els bons pensaments i els petons de colors que li càpiguen a les butxaques.
I ens agrada veure que ella, amb aquesta pinya compacta al seu voltant, se sent més segura i està a punt de començar a enlairar aquest castell que segur que carregarà i descarregarà.

M'agrada ser d'aquesta colla castellera. M'agrada estar aquí, fent pinya, formant part d'una cosa més gran que té un objectiu col.lectiu clar i motivador: TOT ANIRÀ MOLT BÉ!

13 comentaris:

Miles ha dit...

Bon dia,

A mi també m'agrada ser d'aquesta colla castellera i també en formo part.

Algú més s'afegeix??

Petons de colors.

Miles

Anna ha dit...

Jo també m´hi apunto, ja tinc la faixa ben apretada i n'estic segura que no "farem llenya"!!

PETONS DE COLORS!!!

Meritxell ha dit...

Jo també estic preparadaaaaaaa!!!.

Petons de colors.

Txell

Mireia ha dit...

La pinya és importantíssima i no tothom s'adona que s'hi ha d'afegir. A vegades hi ha gent que s'excusa amb no molestar o no saber què dir. Sento ser tan clara però així ho penso, són excuses. Així que jo també sóc dins la pinyan pel que faci falta, fins i tot si cal pujar algun pis també, i no des del silenci sinó tot el contrari.

Victoria ha dit...

Si l'energia positiva es transmet, la meva companya i amiga tindrà tota la que li pugui donar.
Gràcies Eladi, tens una sensibilitat molt especial per expressar amb paraules planeres, fermes, directes i sensibles, tot allò que els altres sentim.
UNES MANS MÉS PER FER UNA PINYA BEN FORTA!!!!!!!!!!!!

Anna Maria ha dit...

Ehhhhhhhhhhh,

Que jo també m'hi apuntooooooooooo. Estic "flacucha", però amb molta energia per fer pinyaaaaaaaa.

Petons de colors!!!

Anna Maria

Anònim ha dit...

I tant que m'hi apunto!!!
Estem al mateix equip!!!

Olga

Anònim ha dit...

Eladi enhorabona,esperem que tothom s'hi afegeixi i que cadascú ajudi a la seva manera, posant el seu granet de sorra i intentant que aquest camí sigui més planer.

Una abraçada,

Sara

Joan ha dit...

Fer pinya sempre és necessari per poder tirar endavant i en una situació com aquesta encara més. Per tant, no ens adormim i som-hi!

Ànims i força.

pilar ha dit...

Anims !!!!tots a fer pinya
petons de colors

Carme ha dit...

Amb mi també hi podeu comptar!!!!
No sé perquè serà... però mentre anava llegint, se'm posava la pell de gallina. Les teves paraules, Eladi, transmeten els sentiments que molts sentim en aquest moment.

Una forta abraçada i ànims.

Carme

Susana A. ha dit...

M'encanten els castellers! Vaig estar fa poc a Tarragona i vaig tenir oportunitat de gaudir-los. A més, és veritat que la formació d'un castell amb èxit es pot extrapolar a moltes situacions de la vida, la pinya es mooolt important :)

Terepi ha dit...

La PINYOT s'afegeix a la PINYA!...qui menys?
Felicitats Eladi! Jo de paraules ben poques...què hi farem?. N'hi ha que se'ns ha de llegir dins el cor. Petons de "Pintures" Pilar.
Terepí.