Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de jul. 2024

"Los surcos del azar" (Paco Roca)

LOS SURCOS DEL AZAR

Paco Roca

Astiberri Ediciones


En aquesta novel·la gràfica, Paco Roca segueix el camí dels republicans espanyols que, perduda la Guerra Civil, des de l'exili es van allistar en altres exèrcits per lluitar contra el nazisme. 

El protagonista és Miguel Campos, soldat de "La Nueve", la 9a Companyia de la 2a Divisió Blindada de la França Lliure (la Divisió Leclerc), que va ser la primera en entrar a París per alliberar-la dels nazis.

Per a ells lluitar contra Hitler era la continuació de la seva lluita contra el feixisme de Franco i la seva il·lusió era que, un cop alliberada París, França i els altres països europeus els ajudarien a continuar la lluita contra Franco per recuperar la República espanyola. Malgrat la seva valentia, determinació i idealisme, Europa va decidir girar-se d'esquena i permetre la dictadura de Franco a España. Però això ja seria una altra història.

Com sempre en les obres de Paco Roca, un llibre excel·lentment documentat i magistralment explicat.


#estiu24 #lectures #passodinsta #LosSurcosDelAzar  #PacoRoca @astiberri_ediciones

4 comentaris:

Anònim ha dit...

París, Berlín, Barcelona, Madrid!

Eladi Martínez ha dit...

Era una consigna dels soldats republicans?

Anònim ha dit...

Molts dels soldats republicans que van marxar cap a França, van continuar lluitant contra el feixisme.
Efectivament amb l'eufòria d'arribar a París aquesta il.lusió de derrotar els feixistes es va extendre amb aquesta consigna com molt bé dius tu.

París, Berlín, Barcelona , Madrid!.

H.L.V.S.

Eladi Martínez ha dit...

Misteri resolt, estimat Selim!