Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 de jul. 2024

"El abismo del olvido" (Paco Roca i Rodrigo Terrassa)

 


EL ABISMO DEL OLVIDO

Paco Roca i Rodrigo Terrassa

Astiberri Ediciones


Avui us parlo d'un còmic. M'encanten els còmics i si és amb la sensibilitat, bellesa i consciència social del dibuixant Paco Roca són un èxit segur. En aquest cas ens parla de la realitat de les famílies de republicans assassinats a la Guerra Civil (o a la postguerra, com és aquest cas) i de com amb la tardana i insuficient Llei de Memòria Històrica intenten exhumar fosses comunes per recuperar les restes dels seus éssers estimats. La Pepica, filla de José Celda, mou cel i terra per desenterrar el seu pare de la fossa comú 126 del cementiri de Paterna. Reculem en el temps i sabem com va ser la seva vida i la seva mort i, sobretot, coneixem la història de Leoncio Badia, l'enterrador que es jugava la vida per documentar on quedava enterrat cada mort, guardar algun record de cadascun d'ells, permetre algunes vídues que s'acomiadessin dels cadàvers i enterrar-los amb la màxima dignitat possible.

Una història emotiva i corprenedora explicada amb rigor i sensibilitat.


#estiu24 #lectures #passodinsta #ElAbismoDelOlvido #PacoRoca @rodrigo.terrassa @astiberri_ediciones