Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

17 de jul. 2024

"Àfrica? Sí, gràcies" (Josep Maldonado i Gili)

ÀFRICA? SÍ, GRÀCIES

Josep Maldonado i Gili

Parcir Edicions Selectes


En Josep Maldonado i Gili, cosí de la meva estimada sogra, va fer un primer viatge al Gabon l'any 1979 i va quedar enamorat de l'Àfrica. A partir d'aquí es va proposar visitar-ne tots els països. Ha trigat 43 anys, però ho ha aconseguit i ens regala aquest llibre que és un recull d'anècdotes i reflexions sobre aquests viatges, però, sobretot, un cant d'amor al continent africà i tot el que n'ha après: diversitat, cultura, misteri, exotisme, bellesa, vitalitat, hospitalitat, espiritualitat, contrastos, autenticitat, intensitat, resiliència i dolor.

Els seus viatges defugen els circuits turístics. Viatja sol amb un tot terreny i s'endinsa a l'interior de cada país buscant-ne l'autenticitat, els poblats, les tribus, la selva, els deserts, els orfenats regentats per missioners que es juguen la vida fent el bé...

A Àfrica ha descobert el valor de la vida, però no ens ho pinta tot de color de rosa. Ens parla de la pau i la guerra, l'amor i el dolor, la generositat i la misèria, la fam i la malaltia, la humanitat i la crueltat, el desànim i la il·lusió.

I per retornar una part del que n'ha après, va fundar ESI (Esport Solidari Internacional), una ONG que treballa per fer arribar als infants africans més desafavorits material esportiu i de lleure, per procurar-los moments de joia i felicitat amb la pràctica de l'esport.

Un llibre interessant per aprendre com és la vida a l'Àfrica i reflexionar sobre molts aspectes de les nostres pròpies vides. Ah! I els beneficis de la seva venda van a parar a l'ESI i segurament acabaran provocant un somriure a algun infant africà.


#estiu24 #lectures #passodinsta #AfricaSiGracies @josep.maldonado.facebook @llibresparcir @esportsolidari