Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

13 de jul. 2024

"Carrer Cadí" (Silvina Romero)

CARRER CADÍ

Silvina Romero

Manuscrit inèdit


Aquest manuscrit és la primera part de les memòries en forma d'autobiografia que ha escrit una bona amiga sota el pseudònim de Silvina Romero.

És un brillant exercici de memòria i documentació per descriure tots els canvis produïts a Barcelona des del 1960 (quan va arribar-hi amb 5 anys provinent d'Andalucía) fins al 1978 (poc després del naixement de la seva primera filla).

Reflecteix perfectament les condicions de vida d'aquests immigrants que van venir buscant un futur millor, les seves condicions de vida i l'adaptació a la nova realitat, enmig de tots els canvis socials, polítics i econòmics que vivia el país al tardofranquisme i als inicis de la democràcia.

L'autora es despulla totalment en un gran exercici de sinceritat i relata vivències molt personals que afegeixen un gran interès a la lectura de la història. I tot plegat amb un notable nivell d'escriptura per a una autora debutant.

Tan de bo molta més gent pugui acabar llegint-ho i la Silvina s'animi a continuar explicant els següents anys de la seva vida i tots els canvis que es van anar produint a la societat que li va tocar viure!


#estiu24 #lectures #passodinsta #CarrerCadi #SilvinaRomero