Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

8 de jul. 2022

El meu primer conte publicat: "Pedalant"

L'Institut Investigador Blanxart de Terrassa convoca cada any el premi "Tal Com Sents" al qual hi poden presentar contes curts inèdits tots els docents en actiu de Catalunya. Un jurat selecciona els contes finalistes (d'entre els quals surt el guanyador) i els publica en forma de llibre. Els alumnes del batxillerat d'Arts d'aquest institut els il·lustren.
L'any 2020 vaig presentar el conte "Pedalant" a aquest premi i el jurat va considerar que tenia prou qualitat per formar part dels finalistes que editarien en format de llibre il·lustrat pels seus alumnes. Aquesta primavera (12 de maig de 2022), en l'acte de proclamaciò dels guanyadors de la 10a edició, van presentar el llibre ja editat dels finalistes de l'edició anterior: "El verger i altres contes".


Aquí podeu veure l'índex on surt, a la pàgina 113, el meu conte, al qual van canviar-li el nom i van escriure'l "Pedalejant" (tot i que "Pedalant" és perfectament correcte).

El dibuix de l'inici de la notícia el va fer la Mei Soria per il·lustrar aquest conte i surt al final del mateix.

Com a curiositat, en l'acte del 12 de maig hi havia exposats els dibuixos originals i, a part dels seleccionats pel llibre, n'hi havia algun altre que finalment havia estat descartat.

D'entre els descartats, un que il·lustrava el meu conte i que, personalment, m'agrada molt més que el que van escollir.

Fins aquí la crònica d'aquesta "efemèride", el meu primer conte publicat en un llibre col·lectiu. Fins ara no havia trobat el temps de fer-ho, però vull que en quedi constància en aquest bloc on vaig deixant el rastre de les coses que em passen al llarg de la vida.

6 comentaris:

Miles ha dit...

Senzillament...
Moltíssimes felicitats.
Això només és l'inici...
Enhorabona.
Miles

Eladi Martínez ha dit...

Moltíssimes gràcies, Miles.
Tan de bo...

CARME ROIG ha dit...

Moltes felicitats.Eladi!!!!
Comença el reconeixement públic de les teves habilitats d'escriptor que alguns i algunes teníem el plaer de conèixer.
Endavant!!!!

Eladi Martínez ha dit...

Carme, moltíssimes gràcies pel teu comentari i la teva felicitació.
Em consta que ets lectora habitual i m'ha fet molta il·lusió llegir el teu comentari.
Bon estiu!

Roger Berenguer ha dit...

El teu primer publicat de tots els què vindran, molt bé! Molts felicitats, i coincideixo amb tu que el dibuix descartat és més bonic que el triat finalment.
A seguir amb la mateixa força i les mateixes ganes!

Eladi Martínez ha dit...

Moltes gràcies, Roger. La meva esperança és que entris a formar part dels jurats dels premis literaris o de la selecció d'originals a les editorials... Llavors sí que el camí farà baixada! Jejeje... Però moltes gràcies per la teva generositat i suport!