Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

14 d’oct. 2020

La vostra valoració dels 12 contes

Després d’haver demanat la col·laboració dels lectors per valorar els contes del projecte “12 mesos: 12 contes”, vull agrair molt la gentilesa i interès de les 14 persones que em vau fer arribar les vostres opinions i passo a compartir-ne el resultat.

1.- Quin dels 12 contes t’ha agradat més?

El pòdium final el formen Juliol (7 vots), Abril (6 vots) i Gener (5 vots)


Juliol: un viatge a Milà que comença amb mal regust i acaba amb el descobriment d’una màquina que promet esborrar un dia de merda...







Abril: la història de superació d’una dona que després d’un accident de navegació ha de sobreviure en una illa deserta amb l’única companyia de les ones...




Gener: un viatge contra-rellotge amb moto per les carreteres del Montseny per intentar arribar a temps a menjar els dotze grans de raïm amb els amics...




2.- Què és el que més t’ha agradat dels contes?

Els aspectes que més han agradat (per ordre de més a menys coincidències) són:

  • Les descripcions riques i detallades de personatges i ambients. (6)
  • Els finals amb un gir de guió imprevist i sorprenent. (5)
  • La sensibilitat, la tendresa, el simbolisme, els valors positius... (4)
  • La originalitat, la creativitat, la fantasia, els temes atraients... (4)


3.- Què és el que menys t’ha agradat dels contes?

En general m’heu dit poques coses “negatives” i no hi ha hagut coincidències, excepte en un cas molt concret i contradictori: l’extensió. Tres opinions diuen que els troben massa curts i tres opinions diuen que els troben massa llargs (!).

Apart d’això, les coses que apunteu per millorar són: excés de detalls que distreuen de la trama, falta de diàlegs, l’ús de la primera persona, alguns finals massa previsibles, alguns finals massa precipitats, falta d’aprofundiment en la caracterització psicològica dels personatges, falta d’entorns socials més diversos...


4.- Què m’aconsellaries per poder arribar a publicar els meus relats?

El vostres consells majoritaris són:

  • Presentar-los a una editorial (9)
  • Presentar-los a un premi literari (7)


I després d'aquest projecte i la vostra valoració... ara què?

Doncs de moment segueixo publicant un conte cada mes, la qual cosa em permet seguir practicant i aprenent l'ofici d'escriure.
Paral·lelament aquest dissabte començo un curs d'escriptura a la biblioteca de Navarcles, en concret un taller de tutoria per a projectes en curs ("12 mesos: 12 contes" és el meu projecte en curs), que impartirà la Laia Fàbregas del Laboratori de Lletres.
A més a més m'estic mirant premis literari de relats breus i potser hi presento algun conte a primers d'any.
I en funció de com vagin funcionant totes aquestes coses, no descarto contactar amb alguna editorial i presentar-los els meus contes per veure que els semblen.

Estic il·lusionat amb aquest possible vessant literari, però vaig pas a pas, per no prendre mal. A veure si tinc la sort que al final sorgeixi una possibilitat real d'explorar aquest camí.
I mentrestant només puc donar-vos les gràcies a tots els lectors que aneu alimentant aquest foc perquè no arribi a apagar-se.

Seguim!

3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Molt bé Eladi, segueix!

Miles ha dit...

Crackkk!
Miles

Eladi Martínez ha dit...

Roger, Miles,
moltes gràcies pel vostre escalf!
Eladi