Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 d’oct. 2020

Tocats de lletra

"Tocats de lletra" és un festival literari de la ciutat de Manresa, que enguany arriba a la seva 14a edició. Escriptors de tots els vessants (poetes, novel·listes, dramaturgs...) es posen en contacte amb el seu públic, ja sigui directament o a través d'actors o músics que interpreten o reinterpreten les seves obres.

Normalment he pogut assistir a poques de les seves propostes, però en canvi sempre m'ha semblat un festival molt llaminer i molts dels actes que programen em semblen interessantíssims. Aquest any he pogut gaudir de dues de les propostes i en vull deixar constància.


1.- NAUsFRAGIlS, de Ton Armengol


A la seu del Col·legi d'Arquitectes de la Casa Lluvià podeu gaudir d'aquesta instal·lació poètica escultòrica. El Ton Armengol ha anat recollint fustes que el mar ha escopit cap a la platja i amb altres materials com ferros, cordills i robes ha construït una mena de vaixells que li fan pensar en els vaixells que naufraguen intentant portar persones desesperades a les nostres costes europees.
A partir d'aquest joc de paraules "NAUFRAGIS" vs "NAUS FRÀGILS" reflexiona sobre la injustícia i la indecència d'aquesta situació internacional davant la crisi humanitària del Mediterrani i ho relaciona amb els naufragis personals que tots podem viure al llarg de la nostra vida.
7 poemes dipositats dins d'ampolles recullen les paraules que ha posat a aquestes reflexions. Si reserveu hora (aforament limitat per les normes COVID) el proper dijous 29 d'octubre a les 18 h o a les 19'30 h podreu gaudir de la lectura dramatitzada dels poemes per part del mateix autor.
I en qualsevol cas podeu adquirir alguna de les seves obres a benefici de la ONG Open Arms.
Molt recomanable! I encara sou a temps de gaudir-ne!




2.- LA CIUTAT, ON TU VAGIS ANIRÀ, a càrrec de Xavier Serrano


L'acte (aquest ja es va celebrar a la sala la Plana de l'Om i no podreu recuperar-lo) va consistir en una lectura de poemes (selecció de Jordi Estrada) relatius a diferents ciutats. Una lectura magnífica (que bé recita aquest noi...!) a càrrec del polifacètic Xavier Serrano, sobre uns ambients musicals creats pel músic Jordi Busquets. Va ser una estona molt agradable!


Estones agradables i terapèutiques perquè, com va comentar el propi Xavier Serrano, la cultura cura. Cura, fa reflexionar, manté desperta la sensibilitat i l'esperit crític i forma ciutadans de ple dret.
Llarga vida al festival "Tocats de lletra" i a totes les propostes culturals que en aquests temps tan difícils tenen la valentia d'intentar tirar endavant!