Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

11 d’oct. 2020

Presentació del disc de la Cèlia Vila

Dissabte 10 d'octubre de 2020.

Aquesta data estava marcada al calendari per gaudir del concert de presentació en directe del disc "On tot comença",el segon EP de la Cèlia Vila

He estat un privilegiat perquè he anat veient l'evolució d'aquestes cançons des de fa molt temps. La Cèlia m'havia passat algunes enregistraments d'ella sola a guitarra i veu quan les cançons acabaven de néixer. Havia pogut escoltar versions més evolucionades, ja amb algun acompanyament instrumental més, i finalment m'havia passat els àudios de les sessions d'enregistrament a l'estudi.

Han crescut! Són cançons consistents. Les lletres i la melodia ja brillaven des del principi, però en tot aquest temps s'han anat enriquint amb arranjaments preciosos que han estat capaços d'afegir-hi amb els seus músics de referència: els teclats del Víctor Grané, la precisió rítmica (potència i delicadesa a parts iguals) de la bateria del Roger Puig "Rutxo" i els tocs de color del baix del Josep Pinyot (i un gran solo de guitarra). En aquest disc, a més a més hi han afegit dues col·laboracions de luxe com són la trompeta del Gabriel Prieto i el violoncel del Bernat Molas. I tot excel·lentment enregistrat i mesclat a l'estudi L'Indi de Santa Eulàlia de Riuprimer.

I... tinc la sensació que em deixo alguna cosa... Ah, és clar... 

La magnífica veu de la Cèlia Vila! 

Una veu clara i cristal·lina, sempre ben afinada i que s'emmotlla al que demana cada cançó i comunica emocions. Una veu que fa tant temps que ens va sorprendre i enamorar, que ja ens sembla una cosa normal i per això ressaltem els encerts dels altres instruments, però que en el fons, és el punt de partida i el pal de paller d'aquest projecte musical.

Tot això ja era una garantia d'èxit, però quan vam entrar a la sala de Cellers Abadal on es feia el concert, vam quedar impressionats del marc on gaudiríem d'aquell concert. Enmig de grans bótes de vi, en una sala de dimensions justes, ben il·luminada i on es generava un clima fantàstic.

I tot va ser tan bonic com ens esperàvem... El repertori va anar fluint intercal·lant les cançons del nou disc, amb les del primer EP i vàries versions molt ben escollides i encara més ben interpretades. Combinant moments més energètics amb moments més íntims i descobrint alguna sorpresa com les interpretacions a dues veus amb la Neus Caballeria.

Després de tants mesos sense gaudir de la música en directe per culpa del confinament i el coronavirus, aquesta va ser una excel·lent manera de trencar aquest parèntesi: va ser un concert genial!

Moltes gràcies, Cèlia

Segueix fent cançons i interpretant-les en directe o a través de les xarxes, compartint el teu talent i fent-nos gaudir de moments de felicitat com el d'aquest magnífic concert de presentació.