Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

17 de jul. 2020

Un llibre i una pel·lícula

CANTO JO I LA MUNTANYA BALLA (Irene Solà)
Poques vegades he estat tan segur de recomanar un llibre.
"Deliciós" i "gaudir" són les primeres paraules que em venen a la ment. He gaudit moltíssim de la lectura d'aquest llibre i l'he trobat deliciós.
En segon lloc "sorprenent" per l'enfocament del llibre amb un mestratge de la veu narrativa i descriptiva que és donada a diferents personatges i elements de la natura de les muntanyes entre Camprodon i Prats de Molló. Parlen els núvols, parla un cabirol, parlen les bruixes, parla un gos, parlen els vius i els morts, però no és que parlin físicament, és que veiem la vida a traves de la seva subjectivitat i tots ho fan amb una naturalitat i una destresa enlluernadora. Sí, aquesta paraula també la podríem afegir "enlluernadora".
Una lectura "fascinant" i que "comunica", que arriba al lector, que connecta amb els pensaments i els sentiments del lector i el fa partícip d'aquells paisatges i aquelles vivències.
Llegiu-lo! Jo ho he fet i crec que hi tornaré.

EL HOYO (Galder Gaztelu-Urrutia)
Aquesta pel·lícula em va atrapar.
Un argument original i intrigant; una factura visual futurista i atractiva; una actors extraordinaris (sobretot Ivan Massegué i Zorion Eguileor, però també Emilio Buale o Alexandra Masangkay); uns diàlegs intensos, suggerents i -en alguns moments- divertits; unes interessants referències a El Quixot i una acció que et fa reflexionar i pensar què faries tu en aquella situació. La condició humana acostuma a fer que siguem egoistes i no pensem en els que estan pitjor que nosaltres, fins i tot quan abans nosaltres hem estat en la seva situació. I fins i tot si dosificant el nostre egoisme podríem aconseguir que els altres estiguessin millor.
Hi ha algunes escenes de violència explícita i esquitxos de sang i hi ha un final que obliga a rumiar i no dóna totes les respostes, però aquests "peròs" no enfosqueixen pas una pel·lícula de la que vaig gaudir molt i no m'importaria tornar a veure.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

El llibre que recomanes ja tenia pensat comprar-lo, però ara segur que ho faré.

Eladi Martínez ha dit...

Moltes gràcies, anònim. No ets el primer que em parla en termes semblants. Confio que sortireu satisfets d'aquesta lectura.
Bon estiu!

Sabina Redondo ha dit...

Veig que reprens el teu compromís del confinament. Esperem que mo sigui premonitori :)
M'apunto el llibre. M'has encoratjat l'entusiasme.
I he vist El Hoyo. Realment impressionant. Una metàfora de la vida.
Petons de colors
Sabina

Sabina Redondo ha dit...

Per fi he aconseguit publicar un comentari !

Eladi Martínez ha dit...

Sabina, en primer lloc enhorabona per haver aconseguit publicar el comentari ;-) I després, gràcies per fer-lo. Tal i com hem coincidit amb "El hoyo", crec que si llegeixes el llibre no en sortiràs decebuda.
Bon estiu!