Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

7 de jul. 2020

¿Qué pone en tu DNI?


Aquest cap de setmana (5-7-20) el Consell per la República ha publicat l’aplicació que serveix per a acreditar la identitat digital i per a participar en el seu projecte de democràcia electrònica directa.
Fins ara, per acreditar la meva identitat, jo només disposava d'un document oficial "obligat": el DNI.


Des d'ara, tinc una altra possibilitat, si lliurament la vull escollir: la identitat catalana digital que m'ofereix el Consell per la República i que, molt important, l'estat espanyol no pot impedir.


Ja sabeu que des de la seva creació he estat un fervent defensor i impulsor del Consell per la República, com una eina que ens pot donar molta força des del moment que milions de ciutadans li donem suport i li permeti un marge de maniobra que ara no té.
A hores d'ara hi ha registrades 90.028 persones, però espero que aquesta nova app faci augmentar -i molt- aquesta xifra perquè pot permetre materialitzar l’estratègia de desplegar institucions republicanes i fer créixer l’autoorganització del país al marge del marc legal espanyol, en tots els terrenys i configurar, doncs, a la pràctica un model de democràcia més ric i avançat que el que tenim ara.
Aquesta eina, juntament amb els èxits i reconeixements en els tribunals de justícia europeus i el manteniment de la majoria política independentista al Parlament (si fos amb el màxim d'unitat, molt millor) ens permetrien anar avançant en l'objectiu malgrat el llarg temps que ens ha tingut estabornits la repressió política i jurídica de l'estat espanyol.

Tots els que tinguem la identitat digital catalana que ens ofereix el Consell per la República podrem començar a participar en votacions i decidir aspectes de la futura República, sense que ningú no pugui impedir-ho.

El Consell per la República és l’únic organisme en què la unitat és pràcticament completa (no hi ha la CUP, però hi ha Poble Lliure i, incomprensiblement, no hi ha Òmnium, però tota la resta, sí).A més a més, malgrat el fracàs, fins ara, pel que fa a inscripcions, ha demostrat, en l’acte de Perpinyà i abans en el d’Estrasburg, una gran capacitat de convocatòria.
I, sobretot, el consell prefigura com serà el país del futur i ho fa trencant motlles. La democràcia electrònica directa que ens proposen com a mètode d’ençà del primer minut entén i assumeix el factor revolucionari, radicalment democratitzador, del procés d’independència. Un factor molt engrescador, empeltat de la primera etapa esclatant de l’independentisme, que no hem pogut mantenir amb una gestió tutelada del govern autonòmic i que és imprescindible per a donar credibilitat al procés.

Si encara no en formeu part, doneu-vos d'alta del Consell per la República!

(Aquesta notícia està feta a partir de l'editorial de Vicent Partal a Vilaweb el dilluns 6-7-20)