Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

17 de nov. 2019

Lectures quotidianes per a independentistes


Al llarg d'aquests anys que fa que dura el procés d'independència de Catalunya, els estats d'ànim fluctuen i sovint és pels fets que es van produint, però, sobretot, per les interpretacions d'aquests fets que ens arriben.
En aquest sentit tothom s'ha acostumat a llegir o escoltar alguns opinadors que li aixequin la moral, de la mateixa manera que podem tenir accés a d'altres de tendències i ideologies totalment contràries a les nostres, que ens podrien desanimar.
Doncs jo he trobat el meu trio inspirador: 3 persones molt ben informades i amb criteri per exposar les seves opinions, idees i propostes, de manera argumentada.

1.-VICENT PARTAL
Periodista, director del diari electrònic Vilaweb i amb àmplia experiència en política internacional. Els seus editorials diaris acostumen a elevar els ànims per la interpretació positiva dels fets diaris que  van passant.
També fa bolos per les poblacions catalanes amb xerrades i col·loquis que animen els auditoris per la seva visió argumentadament optimista de la situació.
https://www.vilaweb.cat/categoria/opinio/editorial/

2.- BERNAT DELTELL
Periodista i tuitaire. Al seu canal de twiter fa uns fils inspiradors i plens d'argumentacions que aconsegueix pel seu coneixement de la societat i els mitjans de comunicació alemanys i les bones interpretacions dels gestos i declaracions dels polítics espanyols. Fa xerrades pel país amb "Birres per la República" i he tingut el plaer d'escoltar-lo a Vilanova i la Geltrú i a Calders. Jo no tinc compte de Twiter, però cada dia entro al seu canal a través d'internet:
https://twitter.com/bernat_deltell

3.- KOLDO PEREDA
Tuitaire d'identitat més anònima que els anteriors, però expert en qüestions jurídiques i amb contacte directe amb personatges importants com Gonzalo Boye. Fa explicacions molt didàctiques i detallades de les qüestions jurídiques del Procés. Com en el cas de Bernat Deltell, el segueixo via internet tot i no tenir compte de Twiter.
https://twitter.com/KoldoPereda

Tots 3 tenen en comú que llegir-los, encomana d'una esperança i un optimisme "raonats" ja que sempre analitzen els fets i justifiquen amb arguments sòlids i referències periodístiques els arguments i opinions que desenvolupen. Tots 3 estan convençuts que el Procés tindrà un final "feliç" i que assolirem la independència.
A mi llegir-los em referma diàriament en l'esperança que ens en sortirem i em permeten encomanar l'optimisme a tots els que acaben dubtant molt més que jo, quan els fets semblen donar-los la raó a ells i prendre-me-la a mi.
Us ho recomano de totes totes!