Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

11 de nov. 2019

10N: Anàlisis dels resultats


Hi ha moltes coses a comentar dels resultats d’aquestes enèsimes eleccions generals, però no puc evitar començar pels 2 grans impactes a nivell espanyol:

  • Davallada monumental de Ciutadans. El partit d’Albert Rivera passa de 57 a 10 diputats! I me  n’alegro moltíssim!!
  • Ascens esfereïdor de VOX que passa de 24 a 52 diputats!! L’extrema dreta feixista s’afiança al Parlament espanyol... I em preocupa moltíssim!!

Així les coses sembla que per part de Pedro Sánchez no va ser gaire bona decisió menysprear el partit de Pablo Iglesias i no formar un govern quan es podia haver fet un pacte progressista. Ara les dretes en conjunt han augmentat el seu suport i representació parlamentària, tot i que tot plegat ha quedat pràcticament igual d'embolicat que estava.

Però de fet, per als “meus” interessos la situació no ha pas empitjorat: Europa i el món miraran amb preocupació com es manté la inestabilitat i potser fins i tot la ingovernabilitat, i com augmenta l’extrema dreta. I si la Catalunya independentista segueix ostentant el “protagonisme” d’aquesta inestabilitat, seguirem estan a primera línia de les preocupacions internacionals. I tindrem més possibilitats que hi hagi intervencions externes que forcin España a negociar una solució pel “problema català” que podria desbloquejar-se amb un referèndum d’autodeterminació acordat.

Pel que fa a les forces independentistes, encara incrementen una mica la seva representativitat a l’hemicicle espanyol amb un total de 23 escons. ERC baixa una mica (13), però JxC en guanya 1 (8) i la CUP fa una bona entrada amb 2 escons. Ara només cal esperar que juguin bé les seves cartes i en treguin el màxim rèdit estratègic pel que hauria de ser un objectiu compartit.

A nivell de Catalunya, les forces independentistes arriben fins a 23 dels 48 escons que li corresponen, a només un escó d’assolir el 50 %, però encara no aconseguim sobrepassar aquesta barrera psicològica, malgrat que percentualment augmenta encara una mica més els suports, arribant fins a un 42’61% (respecte del 39’38 que es va obtenir a l’abril) en el que és un constant i continuat creixement que esperem que acabi superant aquest 50 %.
De fet a nivell de Catalunya, les forces obertament constitucionalistes (PSC-PSOE, PP, VOX i C’S) sumen un 39’83% i davallen una mica del 43’21% de l’abril. En aquesta anàlisi, de la que  queden excloses les altres formacions com En Comú Podem, demostren que en certa manera l’independentisme ha fet el tomb:
I quant al número total de vots a Catalunya, malgrat que la participació ha baixat una mica respecte de l’abril (d’un 77’58% hem passat a un 72’17%) el nombre total de vots independentistes encara ha augmentat un mica (amb resultats provisionals però amb més del 99’50% del vot escrutat) i hem passat dels 1.626.001 suports a la independència de Catalunya als 1.640.261.

Acabo amb els resultats de Calders on, com sempre, hi ha hagut una altíssima participació del 78’54% i un suport molt majoritari a les opcions independentistes amb un total de 513 vots que representen un 80’16% dels resultats. Però també representants de les 4 forces constitucionalistes que arriben als 89 vots i representen un 13’91% dels resultats.


El poble ha parlat. Ara a veure què fan els polítics...
Però mentre es decideixen... a Catalunya partir de demà el poble seguirà parlant... Tsunami Democràtic...
Seguim!