Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 de des. 2018

Nadal a Lledoners

25 de desembre de 2018. Nadal.
Hi havia una convocatòria per anar al pla de Lledoners a compartir el Nadal amb els presos polítics. A les 20:00 hi havia prevista una cantada col·lectiva d'una versió del "Bon dia" de Els Pets que el Joan Bonanit i alguns músics han reconvertit en una emotiva nadala...
A les 7'15 vam sortir de Manresa i poc abans d'arribar a la benzinera de la Petrocat ja vam veure que hi havia un col·lapse circulatori i els cotxes quedaven aturats. Des de l'Eix la cua arribava al parc de l'Agulla i semblava difícil aconseguir arribar-hi, tot i que estàvem satisfets que la convocatòria hagués estat un èxit.
Finalment vam aconseguir arribar poc abans de les 20:30 i vam comprovar que hi havia milers de persones, probablement més que mai.
Va ser molt emocionant comprovar que hi havia tanta gent disposada a deixar l'escalfor i el caliu de les respectives llars en un dia tan assenyalat i tan familiar per estar al costat dels que se la van jugar per nosaltres... Molt emocionant!

Ens vam perdre la primera part en que per megafonia es va poder sentir la veu de Jordi Turull aprofitant la trucada amb la seva germana per saludar la multitud congregada.
Però vam ser a temps de sentir com la veu de la Sílvia Montell i la guitarra del Joan Antonell interpretaven la bonica cançó (una idea del Joan Bonanit amb l'adaptació de la lletra a càrrec de l'Ariadna P.). Un primer cop ells sols i, a continuació, corejada per tot el públic assistent... Molt emocionant!

BONA NIT 
(versió nadala per als presos polítics) 

És Nadal, i el món ho celebra
Tothom té el seu regal
desitjos i abraçades
persones estimades
I aquesta nit,
com cada dia, som aquí

Des del pla, veiem llums llunyanes.
Vosaltres sou allà
els murs no ens separen
ni ens allunyen, ni ens espanten
Persistim
la llibertat és a tocar

Com cada nit us diem bona nit
No us rendiu mai perquè som aquí
La gent està forta
Tossudament alçada
no defallim i us desitgem molt bona nit

Lledoners, és la nostra estaca,
però ens en sortirem
El poble mai falla
ni es rendeix ni calla.
Persistim
La llibertat és a tocar

Com cada nit us diem bona nit
No us rendiu mai perquè som aquí
La gent està forta
Tossudament alçada
no defallim i us desitgem molt bona nit
MOLT BONA NIT!

Després el Joan Bonanit amb el seu megàfon va desitjar la bona nit als presos, tal i com fa cada dia a les 20:45 i... TOTS! van contestar i vam poder sentir les seves veus!!
Va ser molt emocionant!

I encara després el Pep Poblet va tocar amb el seu saxo un parell de nadales per fer sentir als presos el caliu nadalenc, nadales corejades per la munió que ens aplegàvem allà...
I hi havia un estel lluminós que la gent de Tona posava cada any al castell d'aquesta població i enguany han traslladat a Lledoners i l'han enfilat dalt d'una grua perquè els presos també tinguin il·luminació nadalenca. I també un avet d'Espinelves, un tió i un pessebre.

Tot va ser molt emotiu i jo em vaig sentir molt orgullós d'un poble tan gran i tan digne que sap mantenir-se al costat d'aquells que se la van jugar defensant el que els vam demanar.

Davant de coses així només puc pensar que... ens en sortirem!

Us deixo el vídeo de la cançó enregistrat en directe:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Impressionant.....Brutal Seguim...💪🏻💪🏻💪🏻

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Gràcies per anar-hi,gràcies per enregistrar-ho,gràcies per compartir-ho....molt molt emotiu!!

Eladi Martínez ha dit...

Anònim i Judit, gràcies pels vostres comentaris. Realment va ser un Nadal molt especial!
Eladi