Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

31 de gen. 2015

Montse Careta: per què? (3a part)

(continua de les notícies anteriors)
A la primera notícia d’aquesta trilogia vaig explicar que la Montse Careta era sobretot una bona persona, plena de virtuts i valors humans i incapaç de fer mal a ningú.

Llavors per què la van acusar d’assassinat?

La Montse va ser detinguda i empresonada per proves circumstancials i contradiccions en les seves declaracions.
La policia va començar a interrogar-la per motius evidents, vivint ella a l’edifici des d’on havia estat llançada l’Helena i tenint-hi una coneixença a través de la Unió Excursionista. Però en les seves declaracions, la Montse va començar a incórrer en mentides i contradiccions i no va saber explicar els motius de tot de proves circumstancials trobades al seu pis que l’apuntaven a ella com a possible autora del crim.

Llavors, si era tan bona persona i íntegra, per què va començar a dir mentides en les seves declaracions?
I per què es van trobar tants indicis que la relacionaven directament amb aquella mort?


Posant-nos en l’absurd supòsit que ella hagués estat realment l’autora d’aquella mort es fa impensable suposar que ho fes tan rematadament malament, deixant que totes les proves la incriminessin.

Hem de recordar que parlem d’un homicidi preparat amb molt temps (més de 2 mesos des del primer anònim). Podria haver-lo planejat sense deixar cap pista perquè disposava de temps i intel•ligència. Però en canvi es va trobar enmig d’un pla extremadament barroer que va provocar que tots els indicis apuntessin cap a ella.
És un cas tan exagerat que costa entendre que ningú pogués donar-lo per bo sense qüestionar-se res:
  • la Montse va faltar a la feina el mateix dia que va desaparèixer l’Helena
  • va donar una excusa falsa a la feina (dient que havia d’anar a Manresa per un problema familiar) però després va confessar que no era cert i que s’havia quedat a casa perquè es trobava malament
  • suposadament es va emportar l’Helena a casa seva
  • la va cremar amb els llumins de casa i va deixar la caixa buida a la paperera
  • va mantenir dues caixes buides de les pastilles amb les quals probablement van drogar l’Helena
  • la van enxampar en diverses mentides en les seves declaracions (va dir que no havia trucat l’Helena i després es van descobrir trucades en els registres policials, va dir que no s’havia assabentat de la identitat de la difunta fins un dia i després es va descobrir que ja ho sabia dies abans, va dir que el dia 30 havia dormit a casa del Santi i després que ho havia fet sola a casa seva...)

Davant d’aquest cúmul de despropòsits només es poden pensar dues coses:
  1. Quina assassina tan sapastre! Ho va fer tan malament com va saber i quan l’astuta policia la va pressionar una mica no va poder aguantar cap coartada...
  2. Si acceptem que la Montse era intel•ligent i bona persona i creiem en la seva innocència, ens podem  plantejar si potser ella no vas ser l’assassina, sinó una víctima més del veritable assassí, que ho va preparar tot perquè semblés que era obra d’ella.
En aquest segon supòsit l’assassí (intel•ligent, fred, calculador, meticulós i amb una gran capacitat d’influència sobre la Montse) mata l’Helena, es desfà de la Montse, queda impune i deixa el cas tancat.

I qui podia aconseguir enganyar i manipular d’aquesta manera la Montse?
Doncs hauria de ser una persona que tingués molta influència sobre ella, en la qual ella confiés a ulls clucs i a qui obeís sense dubtar... I hi ha un candidat perfecte per ocupar aquesta plaça: algú de qui estava perdudament enamorada, que molt probablement tenia accés lliure a casa seva, que a més a més era advocat i es va encarregar d’anar-la assessorant, però... de quina manera!

L’informe policial es va basar en fets objectius: dades, situacions i contradiccions en les declaracions.
El jutge ja hi va incloure hipòtesis i suposicions. El fiscal va escriure una historia ben diferent oblidant-se de l’informe policial. I la defensa... la defensa va jugar un paper molt passiu...
L’advocat era amic i company del Santi (la parella de la Montse) i entre els dos l’anaven assessorant, tot i que més aviat podríem dir que l’anaven deixant abandonada a la seva sort.
Mentre la família Careta movia cel i terra per aconseguir que la Montse sortís de la presó, el Santi i els advocats esperaven pacientment el devenir de la instrucció i li aconsellaven paciència. I en el moment en que les germanes de la Montse posaven en dubte que el seu company estigués actuant correctament o insinuaven si no podria ser que ell també tingués alguna cosa a veure amb els fets jutjats, la Montse s’enfadava, negava qualsevol possibilitat i posava tota la seva confiança en aquells que menys l’estaven ajudant.

Jutges, fiscals i advocats defensors es van conformar amb la versió en que tot semblava encaixar i la Montse va tenir la sensació que res podia fer per canviar un guió que ja semblava tancat. La seva cega confiança en el Santi li va impedir plantejar qualsevol alternativa a aquella versió en que tot l’acusava a ella, malgrat ella sabés que era innocent i no deixés de proclamar-ho.

Alguns especialistes que van estudiar la documentació a petició de la família Careta van opinar que la instrucció judicial havia estat deficient i mancada de rigor i objectivitat (no es van demanar dades que justifiquessin algunes coartades; no es van agafar empremtes dactilars ni del pis de la Montse, ni del de l’Helena, ni del cotxe de l’Helena; no es va fer cap registre del pis del Santi ni de l’altra acusada, Ana Echaguibel; no es va demanar al Santi si tenia claus del pis de Calvet d’Estrella; no es va interrogar la farmacèutica que podia haver venut les pastilles...).
La reiterada negativa dels jutges a acceptar proves que demanava la defensa també deixa en entredit el seu paper a l’hora de garantir la presumpció d’innocència de la Montse.

Evidentment no tinc cap prova per sustentar aquesta teoria però... lliga tot tan bé?
L’assassí sap tot el que ha fet però ho deixa de manera que tot apunti a la Montse que, com que desconeix el que ha passat i confia cegament en ell, es deixa aconsellar.
La mateixa persona que va enviar a l’Helena dosis de somnífer amb els anònims per calcular quina quantitat en necessitava podria haver provocat que la Montse es quedés adormida o indisposada el dia que va faltar a la feina. Després li podria haver aconsellat que canviés la versió inicial o que digués una cosa en lloc d’una altra (“...així no molestaran les nostres famílies...”, “...val més que no sàpiguen que us havíeu trucat...” amb la falsa il.lusió d’estar-la ajudant). Com que tenia accés al pis hi podria haver carregat el cos de l’Helena mentre la Montse estava fora de combat i tenir-la amagada al traster. Aquesta persona també podria haver preparat les evidències dels llumins i les capses buides de pastilles, coses de les quals la Montse no sospitaria res perquè ella no tenia res a amagar i feia cas del que li aconsellava la seva parella.

Les proves que incriminaven  la Montse eren purament circumstancials: els pèrits cal.ligràfics van descartar que la lletra dels anònims pogués ser seva i els forenses van determinar que era impossible que ella pogués carregar el cos de l’Helena, pujar-lo al terrat i llençar-lo daltabaix.
Però malgrat tot, el responsables judicials tenien totes les contradiccions de les declaracions de la Montse i insistien un i altre cop en demanar-li que confessés el que sabia, una situació davant la qual ella no sabia com reaccionar perquè no entenia res.

“...Déu del cel. No entenc res. Què està passant? Quins noms? Què volen?
I de la boirina pudenta i gelada del calabós, al jutjat. Tinc el cap embullat i la gelor amarada als ossos. De nou tornar enrere i recordar. Necessito temps. Tot sembla dat i beneït. Les peces encaixen erròniament. La incomprensió creix. La veritat s’esvaeix i el dictat de la sentència em cau a sobre com una llosa.
Déu del cel. Què està passant? Ajuda’m a entendre...”

(extracte del diari de la Montse a la presó)

Jo segueixo pensant que ella és innocent i em fa ràbia que no hagués estat prou forta per resistir la duresa psicològica de la presó, ni hagués tingut el cap prou clar per dubtar en algun moment del paper que estava jugant aquella persona de qui estava tan enamorada.
La seva feblesa psicològica, la constatació que tot anava per llarg, que tot era un complot contra ella del que no sabia com deslliurar-se, el dolor de sentir-se injustament acusada i la sensació de fer passar vergonya a la seva família, el record de la data que s’acostava (7 de maig) en la qual ja s’havia suïcidat el seu germà anys enrere, la passivitat del seu entorn més proper a l’hora de donar-li cap mena d’esperança... tot va anar-se acumulant i dintre seu es va aparèixer l’opció del suïcidi com un gran alliberament i així ho va acabar fent.

I un cop morta, el ja feixuc engranatge judicial va començar a alentir-se, van sorgir entrebancs, despeses per poder-se seguir personant en el cas... I, evidentment, un cop morta la principal sospitosa, qui podia mantenir l’interès i l’energia per seguir una lluita d’improbables resultats?
Mica a mica família i amics ens vam anar desgastant, cadascú va intentar continuar amb les seves vides i la pols va anar-se posant sobre aquest sumari que probablement mai quedarà resolt.

Qui va matar l’Helena Jubany?
Per què?

No tinc resposta demostrable per a aquestes preguntes, però segueixo posant la mà al foc per la Montse Careta, creient en la seva innocència i maleint que sigui possible que una persona innocent pugui caure en un parany com el que li van teixir a ella i sigui impossible sortir-se’n.

442 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   401 – 442 de 442
Anònim ha dit...

Cap concessió a la UES. No tenen vergonya. No han fet ni faran mai res pel cas. Per alguna cosa deu ser.

NELSON ha dit...

Hola, Maria, Aleix, de més i anònims, degut tot això, crec que sera el millor si tots tenim en ment, en cas, l'Helena, el Santi, etc, tenim clar qui són els culpables, tant sols falten les proves, ja poden passar 20 o 30 anys les proves solides sempre estaran en allà, no vull fer això molt llarg, pero sigui el qu sigui que cordineu, em vull veure involucrat, crec que és important organitzar, i despertar un altre cop el cas, deixaré un correo per que comenci tot això; cas.jubany@gmail.com

La veritat sempre s'acaba saben.

soniaa4 ha dit...

Bones. No sería posible parlar amb Ana Echagibel per telèfon o quelcom, i intentar que colabori en el cas?

Guillem ha dit...

Nelson, el correu de la família Jubany per aportar pistes sobre el cas és crim.helena@jubany.cat (es pot consultar al web que ha obert la família: http://helena.jubany.cat/crim/). El correu que has posat tu qui el gestiona?

Sonia: em consta que l'Ana E. està tancada en banda a col·laborar o parlar sobre el cas. Tant de bo canviï d'opinió però aquesta actitud fa pensar que alguna relació tingui amb el crim i per això no vulgui col·laborar.

Anònim ha dit...

És un error de Crims. No va ser així. El paper de Macià és de jutjat de guàrdia, però no és cert que és demanés això. Simplement que se'l cités a testificar si hi havia judici i per citar-lo que s'averigués el seu domicili.

Anònim ha dit...

Per a la Soniaa4

L'Ana Echaguibel es nega a parlar i per qualsevol cosa et dirigeix als seus advocats. Si es reobre el cas ella continuarà encausada.

Anònim ha dit...

Campanya per recollir adhesions al “Manifest sabadellenc per la justícia i la veritat: per la reobertura de la causa de l’assassinat de l’Helena Jubany”.

El manifest l’ha impulsat gent del teixit associatiu de Sabadell indignada pel cas de l’assassinat de l’Helena, que ha contactat amb la família Jubany.

Només heu d'accedir a l’enllaç http://www.jubany.cat/manifest/ i signar amb el vostre nom, cognoms i població.

Web manifest: http://www.jubany.cat/manifest/ #ManifestHelenaJubany

Anònim ha dit...

Bona nit Eladi, primer de tot, trobo molt lloable el que fas per la família Careta. Sou gent molt educada, profunda i respectuosa. Quan vaig començar a llegir sobre el cas allà l any 2016 vaig donar per fet que, simplement, defensaveu una persona culpable per que coneixieu la victima i sembla que no pugui ser que un conegut-amic-familiat faci una atrocitat com aquesta. Han passat anys, he llegit molt mes sobre el tema, vist, i escoltat... i cada cop estic mes convençuda que la Imma Careta i vosaltres teniu raó. Inclùs, tinc alguna deduccio de collita propia i m'agradaria comentar-la en privat a la Imma.. no se si ella em voldria escoltar, a crims van mencionar que hi ha deixat la salut en tot això...

Josefina ha dit...

Bon dia!

Una amiga m'ha passat aquesta notícia:

L'agrupació de Veïns de Gràcia demana reobrir el cas Jubany i respectar la presunció d'innocencia de Laiglesia. I manifesta el seu suport a les famílies Jubany i Careta.

https://www.isabadell.cat/tribunals-sabadell/lagrupacio-de-veins-de-gracia-demana-la-reobertura-del-cas-jubany/

Es agradable llegir que algú dona suport a la famíla Careta.

Petons,
Josefina

Àlex ha dit...

Bon dia. Ahir vaig descobrir aquest blog i he llegit totes les entrades. Només volia aportar un granet de sorra dient que en els últims posts s'està repetint una cosa imprecisa. Concretament es qüestiona com podia ser que l'Ana, com a companya de cel·la de la Muntsa, no veiés les seves intencions, que si la persiana de la cel·la etc. Però cal aclarir que el suïcidi es va produir a les dutxes de la presó, no pas a la cel·la. La zona de dutxes de les presons sempre és la menys vigilada, per això s'elegeix sempre per a suïcidis, per a passar comptes, per agressions, etc.

Anònim ha dit...

Per a l'Àlex

Sí, es va produïr als lavabos, però la corretja que va fer servir era la de la finestra de la cel·la. Per força l'Ana havia de notar quelcom estrany.

Noe ha dit...

Bones, hi ha hagut algu que ha dit que "Sabadell" hi sobra a l anonim i la resta us heu enfurismat acusant-lo de pertanyer a l'UES (com si aixo fos un pecat). Deixant a banda tirries personals la veritat, te raó. Per que hi posen Sabadell si es redundant??? Quan mes ho llegeixo mes mhi sobra. Quan ho redacten no son a Sabadell..?

Luz ha dit...

Este caso me ha dejado muy shockeada. Es muy triste.. me ha saltado este caso en youtube y me vi casi todos los videos sobre este caso, Incluso el de "Crims" que esta en catalan y no es mi lengua pero me esforze por entender. A mi lo que me llamo MUCHO la atencion es que en el segundo capitulo de Crims se puede ver 3 fichas de inscripciones pertenecientes a Jaume, Xavi, y Montse. y YO vi claramente (segun mis ojos) que la letra de la ficha del Xavi es muy parecida a la letra del primer anonimo y a la letra de la segunda parte del siguiente anonimo (es media cuadrada e imprenta) , y la letra de la ficha de Jaume es como un poco cursiva y redondita, justamente similar a la primera parte del segundo anonimos. a ellos casi que no se los nombra en el caso. Pudieron comprobar donde estaban Jaume y Xavi el dia de los hechos? el asesino sin dudas para mi fue Santiago, pero puedo intuir que Xavi y Jaume saben algo, ya que veo muy parecidas sus letras con la de los anonimos.

Muchos exitos y deseo de corazon que se pueda reabrir el caso!
hay que hacer presion.

Guillem ha dit...

Cas Jubany: les anàlisis que assenyalen la innocència de Muntsa Careta
https://www.isabadell.cat/tribunals-sabadell/cas-jubany-les-analisis-que-assenyalen-la-innocencia-de-muntsa-careta/

Anònim ha dit...

Encara hi estem a temps. Jo m'hi apunto

Anònim ha dit...

Jo sóc de Mataró, era amiga de l'Helena. Després d'empapar-me amb tota la informació que s'ha publicat, el meu parer és que la Muntsa sembla innocent (fins i tot crec que és també una víctima), veig que tampoc està demostrat que els fets passessin al seu pis. També crec que hi ha semblances importants entre les lletres del Jaume i/o del Xavi amb les dels anònims. Tant de bo es reobri i investigui com cal el cas! Uns fets tan greus no ppden quedar impunes!

Anònim ha dit...

Veritablement és un cas increïble i potser hi ha més gent implicada del que sembla. Espero i desitjo que algú de l'entorn del Santi Laiglesia i de les persones que formaven part del cercle de l'Helena, parli. No tingueu por! I em pregunto, en els missatges de telèfon, fotografies, vídeos....de totes les persones que s'han anat anomenant en aquest cas no hi ha cap prova?

Anònim ha dit...

Cada vegada que llegeixo coses sobre el cas em sorpen més. L'Ana Echaguibel tancada a la mateixa cel·la que la Muntsa Careta? És això normal?

Anònim ha dit...

Bona nit,

De matinada, a prop de les 5h. m´he desvetllat. Era negra nit i silenci absolut. El dormitori dóna a un celobert. He imaginat sentir el cop fort d´un cos nu, adormit i maltractat , caient al terra tirat des del terrat.

El sò s´ha anat repetint. Ha començat a clarejar i un piular d´ocells, trencant el silenci, ha transmès el desolador sò que la finitud de l´existència imposa.

He conegut aquest crim barroer i atroç, i no em deixa dormir que sigui tant impune, tant fàcil cometre´l. Si el jutge va allargar la mà als culpables, la justícia l´hem de fer la gent,en tant que puguem, passant a l´acció.

Jo ahir vaig fer un @ amenaçador a Ana E. ( des de l´anonimat , aviam què passava ) ; avui ja no trobo el seu nom al directori de la Universitat de Granada. Santiago L. va deixar d´anar a les reunions de gràcia, des que ha tornat a revifar-se el seu nom. Sóc del parer de fer-los parlar. Abans no agafin un avió i ens volin de les mans. Ha de créixer la pressió mediàtica i social, perque cada cop estiguin més febles.

Estic mirant ajut ( financer, etc.. ) a l´estranger.
Si s´aconseguís internacionalitzar el cas , hi hauria més pressió i potser s´arribaria abans a fer justícia.








Marc ha dit...

Una qüestió, segons l'entrevista del germà de l'Helena al FAQS, va donar a entendre que el Santi Laiglesia viu a l'Atmella?

Anònim ha dit...

El Santi Laiglesia potser que visqui a l'Atmella?

Anònim ha dit...

Crec que parlava del Xavi, el Santi viu a Sabadell

Anònim ha dit...

Bones!Com a molta gent el cas em té atrapat des de fa anys però hi ha cosea que no entenc des de la desconeixença dels protagonistes.
1-A primer cop d'ull,la majoria d'amics i amigues de l'UES no tenen pinta de ser els més "malotes" del barri precisament,de fet la pròpia activitat de les caminades (i els estudis superiors i edat de la majoria d'ells) ja indica que segurament eren gent més propensa a la reflexió que al descontrol,per això em sorprèn que la teoria més plausible sigui una mena d'espiral estranya grupal amb sexe i drogues pel mig.
2-Almenys pels reportatges hi ha alguna cosa en les relacions dins del grup que no quadra.Ens diuen que en Xavi estava obssesionat amb l'Helena (el germà diu que li a ella semblà veure'l espiant-la),l'Ana també obssessionada amb ella i arriben a dir que la trucava 15 cops al dia? I en canvi després tothom apunta a en Santi? No ho sé no és per defensar-lo però d'altres tenien més indicis en contra.
3-Per què la tiren des del terrat de casa la Muntsa? És a dir coll,per força havien de pensar que acabarien per relacionar-los,per molt que volguessin inculpar la Muntsa (que tampoc ho acabo de veure com a pla amb anterioritat perquè era molt arriscat) se la jugaven molt ells també.No era "millor" intentar treure el cos amagat a les tantes de la nit amb un carro de la compra o similars? Si sabien que havien enviat els anònims citant l'UES com carai no intenten portar el cos lluny? Potser no eren prous?
-No entenc alguns comportaments de l'Helena.Dies després de ser envenenada en un anònim on es cita a la UES torna a anar d'excursió amb ells a Prades? surrealista.No creia que fos ningú de la UES realment? I el dia que desapareix no sospita res d'un possible nou enverinament? (Al pis de Sabadell suposem?).
En resum molt estrany tot i difìcil trobar proves avui dia té pinta.

Anònim ha dit...

Resposta a l'últim anònim:

Primer de tot no entenc que una persona que fa tants anys que segueix el cas, s'hagi deixat endur per les primeres impressions, enlloc dels fets.

1- Ara em diràs que totes les persones que han comès un assassinat tenen pinta de "malote"? No va haver una "espiral grupal amb sexe i drogues", sino que es van fer servir unes benzodiazepinas per drogar a una noia per abusar d'ella, cosa que també es sospita que feien amb la Muntsa.

2- Sobre les sospites a l'Ana Echigavel ja PROU, o no us ha quedat clar que la policia i la familia ho van descartar? Encara no us heu adonat que l'actuació del jutge va ser purament mascliste i misogin? Només es van focalitzar amb la Muntsa i l'Ana, pero perquè aquest tracte de favor a la resta? El XJ SÍ que és sospitós, pero si en el seu moment no es va investigar com cal, aixi com en Jaume Sanllehí, esperem que sí es faci ara, com ja s'ha dit mil cops hi han varis sospitosos.

3- I tu com saps si l'assassinat va ser premeditat o no? El que sí es sap es que van trobar el cotxe de l'Helena prop de Calvet Estrella, on vivian la Muntsa i el Santi. Potser el que pretenien fer-li se'ls hi va anar de les mans i van haver d'actuar tirant-la del terrat?

4- Sobre el comportament de l'Helena: ella no va saber que el suc contenia benzodiazepinas fins després d'aquesta excursió a Prades. Es sap que era una persona confiada. Com havia de pensar que la van voler drogar expressament? No et sembla?

Gerard ha dit...

Està ben clar diversos raonaments: l’Helena va sortir de casa perquè segurament va pillar in fraganti a una o dues persones fora de casa que li portaven la tercera prova. Ningú sen va de casa deixant els apunts oberts i sense jaqueta. Devia escoltar soroll fora i per això va anar a veure què passava. Segurament l’obliguen a veure la beguda a casa seva sota amenaça i la porten amb el seu cotxe a una altra casa per violarla. La Muntsa tb hi va com a victima. Mig atontada es desperta i li donen cafeina i alcohol. Mescla amb les pastilles i ja no desperta. És quan decideixen matar-la i encolomar el seu assassinat a Muntsa. Santi té les seves claus i mai el delataria. En definitiva és un crim masclista.

Arnau ha dit...

¿Com varen drogar a l'Helena?

La varen convidar a un cocktel on previament hi varen barrejat 20, 30, 40... pastilles? No és fàcil dissoldre aquesta quantitat en tant poc liquid a més, el gust sería d'una amargor tal, que qualevol persona ho detecta al moment (més l'Helena, en estat d'alerta pels antecedents soferts). Suposem q l'Helena no va notar res estrany i s'ho beu tranquil.ament, al segon tercer glop es queda KO (tal com li va passar amb el suc de préssec amb una dosi molt menor), al quedar-se adormida, com l'hi administren la resta q no s'ha pres?

Segona opció, l'Helena agafa el beure q li ofereixen i s'ho beu de cop, d'un sol glop. Si hagués estat així, el cos hauria eliminat el tòxic amb vòmits.

Tercera opció, obliguen a l'Helena a beure d'un preparat. Això es impossible, per gran q sigui l'amenaça, ningú ingeriria una garrafa de 2litres de lleixiu (per ex.) per gran q sigui l'amenaça.

¿Què troben sota l'ungla de la mà de l'Helena? Trossos de pell d'ella mateixa "como si hubiera querido arrancarse algo de su propio cuerpo" diu un dels investigadors. ¿Arrancar-se algo com ara què? ¿Una agulla potser?

Que son aquelles marques q hi ha als turmells de l'Helena? Unes marques atribuides a la pressió dels mitjons... o potser la varen immovilitzar, agafant-la fort per tal d'injectar-li el tòxic?

Perquè decideixen cremar parts del cos de l'Helena, què volien esborrar? ¿Les punxades d'una agulla? ¿On són mes intenses les cremades? En uns dels programes, un dels investigadors diu "aqui debajo el pecho, parece q hayan querido reanimarla con dos cables pelados, es algo extraño". ¿Dos cables pelats o les marques de dos injeccions intramusculars?

Sembla q també troben restes d'Alcohol en la sang d'Helena. En lloc d'estar a la feina, resulta l'Helena estaba amb els seus amics fent gresca i bevent?
"Conservantes que puede contener Lormetazepam-Inyectable: Alcohol Bencílico. El A.Bencílico es un conservante antimicrobiano con acción bacteriostática actuando como un biostato y conservante. De entre todos los alcoholes, es el mas irritante". Quin tipus d'alcohol s'hi troba a la sang d l'Helena?

A l'examen forense de l'Helena hi troben 3 tipus diferents de Benzodiacepina: Lormetazepam, Alprazolam i Midazolam... Perquè tres? No n'hi havia prou amb el Noctamid?
"Sobredosis en Benzos: Como ocurre con otras Benzodiazepinas, la sobredosis de Lormetazepam no debería poner la vida en peligro, salvo que se combine con otros depresores del SNC". Vet-ho aquí.
Segons la Wikipedia, les Benzodiacepines tenen una dosis mortal a partir dels 30grams. 30grams equival a unes 3000 pastilles de 10miligrams. Tot això per via oral? De quants mg era la caixa de Noctamid q varen trobar a ca' la Muntsa?

Benzodiacepinas: "Estos fármacos deben recetarse por periodos cortos de tiempo ya que tienen un fuerte poder adictivo", "el consumo de benzodiazepinas está muy asociado al suicidio".
¿La Montse es va tornar addicte a les Benzos? ¿Es possible que seguís prenent-les, fins hi tot dins la presó? Perquè no la deixaven parlar amb la seva família i amics?

TangierDreams ha dit...

A mi también me parece muy sospechosa la llamada de 1 segundo. Algo interrumpió dicha llamada. Ella colgó supongo que con la intención de llamar más tarde y ya no pudo hacerlo. Tampoco sé por qué mucha gente establece que Helena se fue a casa de Muntsa. No hay ninguna evidencia de ello, hasta donde he podido leer. Yo creo que no estuvo nunca allí. Creo que la llevaron allí para inculpar a Muntsa. Las pruebas en su contra son demasiado evidentes y Muntsa podía ser muchas cosas pero no era tonta.

fatima ha dit...

Com vaig tornar al meu ex marit amb l'ajut d'un encanteri real i eficaç de la Dra. Sunny Em dic Olivia Alax, mai vaig pensar que tornaré a somriure, el meu marit em va deixar amb dos fills durant un any, van fracassar tots els esforços per recuperar-lo. Vaig pensar que no el tornaré a veure fins que no vaig conèixer una senyora que es deia Maria, que em va parlar d’una llançadora d’encanteris que es deia la doctora Sunny, em va donar la seva adreça de correu electrònic i el seu número de mòbil i vaig contactar amb ell i em va assegurar que dins 48 hores el meu marit tornarà a mi, en menys de 48 hores el meu marit va tornar a demanar perdó dient que és el treball dels diables, de manera que fins ara estic sorprès d’aquest miracle, no ho podia concebre però tan aviat a mesura que es va llançar l'encanteri, em vaig quedar embarassada i vaig donar a llum al meu tercer fill, si necessiteu ajuda per a ell, podeu posar-vos en contacte amb ell a través del correu electrònic: drsunnydsolution1@gmail.com o WhatsApp o trucar-lo ara: +2348082943805
El doctor Sunny també cura:
1. VIH / SIDA
2. HERPES 1/2
3. CÀNCER
4. ELA (malaltia de Lou Gehrig)
5. Hepatitis B
6, embarassada

Kaerix diaries ha dit...

Desde mi ajena opinión, considerarla inteligente y un ser de luz cuando de un modo u otro estuvo implicada tampoco tiene mucho sentido.

No ser autora material no significa que no participase e idease todo junto a su pareja, que obviamente también debería haber terminado en la cárcel.

Anònim ha dit...

No sé pero a mi me da que ese asesino es un tipo muy listo y muy inteligente. Fijaos si no como mata dos pájaros de un tiro. Primero se carga a Helena y luego como si tal cosa la lanza por la terraza del edificio donde vive alguien a quien conoce y a quien le está mandando un aviso para navegantes, y no me refiero a Montse. El porqué se me escapa pero eso la policía lo puede averiguar. ¿En qué andaba metido Santi L. en aquella época?

Anònim ha dit...

No coneixia el cas, però durant els dies de confinament primaveral vaig veure els episodis de TV3 i a partir d´aquí vaig cercar més informació en altres mitjans perquè és un assumpte increïble.

En primer lloc, crec que sovint es parla de l´assassinat de l´Helena com un joc, com un joc que va sortir de mare o com una broma. Error greu! Als jocs s´hi juga per voluntat pròpia i no s´adorm ningú perquè els que dormen no poden jugar, i les bromes es fan per riure, i dubto que l´Helena pogués riure. Crec que és més addient parlar d´abús, d´abús sexual o utilitzant el llenguatge actual, de violència masclista.

Respecte a Montse, sense conèixer-la i per tant des d´una absoluta neutralitat, dir que avui és innocent perquè no hi ha cap sentència que la condemni, però si hagués de fer una juguesca, optaria per la innocència.

Hi ha massa coses que no quadren. L´Helena va estar en parador desconegut entre el matí del divendres, quan va fer trucades telefòniques i es va connectar a internet, i el matí del diumenge, quan la van trobar morta sabent pel soroll que despertà alguns veïns que fou a la matinada quan la van llançar del terrat. On era l´Helena durant aquestes aproximadament quaranta hores? Hi ha alguna prova de que passés per l´apartament de la Montse? Em sembla que es donà per fet que allà la van drogar i d´allà la van pujar al terrat sense cap evidència. Hauria pogut pujar directament al terrat amb els assassins en els quals confiava i al terrat drogar-la, o bé pujar-la entre dos drogada o arrossegant-la des del carrer. No sembla que el carrer Calvet d´Estrella sigui un carrer principal, i per tant en certes hores de la matinada deu estar desert, essent força fàcil d´esperar moments en els que no hi ha ni una ànima per pujar el cos.

Per altra banda, la Montse estava completament penjada pel Santi. És normal perquè passava dels 30 i mai abans havia tingut cap relació. Una dona hiperenamorada pot encobrir un crim del seu marit, però se´m fa molt difícil de creure que permetés que el seu estimat, sol o acompanyat, adormís a una altra dona al seu propi apartament i davant d´ella per aprofitar-se´n.

De la mateixa manera que la Montse és innocent perquè no ha estat declarada culpable, respectaré la innocència dels altres investigats, però crec que el Santi té moltes per explicar a la justícia.

Celebro que s´hagi reobert el cas i espero que encara que sigui tard, es pugui esbrinar que va passar amb l´Helena. No és gaire agradable pensar que hi ha uns assassins lliures fent vida normal.

Anònim ha dit...

I l'àmic és un tal Xavi, que segons he entès, havia intentat sortir amb l'Helena i ella l'havia rebutjat.

Anònim ha dit...

Teoría: ¿Y si Xavi deseaba tanto a Helena que pidió ayuda a Santi para poder "tenerla" y este le ayudó llevando a cabo el método de drogarla con las benzos que él mismo adquiría en la farmacia cercana? De esta forma Xavi la pudo agredir sexualmente (con la ayuda de lubricante que era una posibilidad del líquido blanco hallado sobre el cuerpo de Helena) y, una vez realizada la agresión, al ver que Helena estaba tan drogada que su vida peligraba, ambos decidieron lanzarla en ese estado desde la azotea con el silencio de Muntsa y eliminando previamente restos de la agresión quemando la ropa interior y el pelo.

Anònim ha dit...

Podrías hablar claro si de verdad quieres aportar algo. Tanto misterio para que? Quien eres? El caso ya presenta muchos interrogantes como para ir creando intrigas. Quien más vivía en ese edificio? En que andava metido Santi? O son todo cliffhangers baratos? O se habla claro o se calla.

Anònim ha dit...

Jo no ho tinc tan clar. No se sap si a L'Helena la van tenir allà o només la van emportar per llançar la des de aquell terrat. El fet de que apareguin tantes proves d'una manera tan clara apuntant cap a la Muntsa és molt sospitós. Bob Esponja no hauria deixat tants indicis com va deixar ella. S'ha provat amb més d'una prova caligràfica que la Muntsa no havia escrit cap de les notes, no només per la caligrafía sino també per les faltes d'ortografia impensables en una persona amb la pulcritud i l'estil de la Muntsa. Lo de la mentida amb les trucades a L'Helena, només li havien de "recomanar" que no digués que havia trucat per no embolicar-se en aquest tema. Jo crec que la Muntsa és una altre victima d'aquesta historia. Segur que imaginaba alguna cosa, però no es va enterar de res. Aquí la pregunta clau és: qui protegueix en Santi?

Anònim ha dit...

Què d'acord amb aquesta visió!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, sembla que a la societat ens costa admetre que hi ha ànimes fosques, psicòpates encantadors que els agraden els ocellets, vestir bé i saludar-nos educadament pel carrer amb un somriure i que quan ningú els mira maquinen i executen atrocitats, des de torturar animalons o cremar un cigar a algú indefens fins a actes més depravats i sinistres, per plaer, adrenalina. Un "joc que se'ls va anar de les mans"? Ni de bon tros ho crec. Algú creu que després de dormir-la i cremar-la, quan hipotèticament l'Helena s'hagués despertat, li explicarien la broma i anirien a fer una excursioneta com si res? "Mira, t'hem drogat amb 30 pastilles per burxar-te una estoneta perquè ens feia il•lusió veure't adormida, però ara que ja s'ha resolt el misteri,tot com sempre, eh?"
Em sembla bastant obvi que hi havia voluntat de matar des del principi per pura maldat. Una ment retorçada amb ganes d'experimentar el seu ego psicòpata i narcisista al límit, potser per pur anàlisi intel•lectual en veure com enganya tothom enredant el cas al que ningú pot trobar-hi sentit. No crec que fos un joc accidentat de cap manera, I la teoria de l'"adormidor de dones", tant a la seva xicota com l'Helena, em quadren. Sol o acompanyat, en plan manada que natcotitzen noies, qui sap. Però les paraules de la Muntsa quan parla de "l'autor material dels fets" són sols paraules, no fets (els fets en la meva opinió apunten a altra persona, potser dues). La seva manera d'expressar-se és sols això, una forma o manera escrita.Diu que marxa amb la consciència tranquil•la. Si hagués amagat el que se suposa que va presenciar o encobert hauria escrit això? Crec que no, tot i que mai no ho sabrem què tenia al cap. Res és tan obvi en la conducta humana.No podem saber què tenim ni nosaltres mateixos a la nostra ment.
Gala

Carles ha dit...

Maria, fes el favor de no introduir cap element ideològic al cas. De moment, a dia 17 de setembre de 2022 tenim a en Xavi sent investigat, veurem si en Santi cau i veurem si no hi ha més dones implicades ja que resulta evident que aquí hi van participar diverses persones.

Maria ha dit...

Carles, fes el favor de no dir-me el que haig de fer, gràcies.
Deixes constància de la classe de persona que ets.
Crec que en aquest blog, igual que en el món en general, existeix una cosa que es diu llibertat d'expressió. Així doncs, introduïré els elements ideològics que em semblin convenients.
El temps i la justícia ho posaran tot al seu lloc i estic segura que em donaran la raó.
Em pregunto qui ets i què ha provocat que realitzis aquesta entrada al blog, sembles enrabiat.

Anònim ha dit...

Sí. Sí, es així. Així funciona la dinàmica malaltissa de grups de la qual probablement va ser víctima extrema Helena. Una mena de bullying entre adults portat a extrems.

Anònim ha dit...

Pues yo diría que, pese a la negligente actuación de la policía y no digamos nada del juez instructor, no había visto nunca a un miembro del cuerpo policial mojarse públicamente hasta el punto de dar nombre y apellidos de la persona en su opinión culpable o dirigir una crítica tan clara contra la actuación del juez. Chapeau por este policía, ojalá hubiesen muchos más así, y deseando que alguna pequeñísima resquebrajadura permita el paso de la luz suficiente para resolver este caso y devolver la paz - ya que no la vida de sus hijas y hermanas - a las familias dañadas por estos asesinos.

Anònim ha dit...

El cas ha tornat a obrir se, Esperem que surti la veritat!

«El més antic ‹Més antic   401 – 442 de 442   Més nou› El més recent»