Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

31 de gen. 2015

Montse Careta: per què? (3a part)

(continua de les notícies anteriors)
A la primera notícia d’aquesta trilogia vaig explicar que la Montse Careta era sobretot una bona persona, plena de virtuts i valors humans i incapaç de fer mal a ningú.

Llavors per què la van acusar d’assassinat?

La Montse va ser detinguda i empresonada per proves circumstancials i contradiccions en les seves declaracions.
La policia va començar a interrogar-la per motius evidents, vivint ella a l’edifici des d’on havia estat llançada l’Helena i tenint-hi una coneixença a través de la Unió Excursionista. Però en les seves declaracions, la Montse va començar a incórrer en mentides i contradiccions i no va saber explicar els motius de tot de proves circumstancials trobades al seu pis que l’apuntaven a ella com a possible autora del crim.

Llavors, si era tan bona persona i íntegra, per què va començar a dir mentides en les seves declaracions?
I per què es van trobar tants indicis que la relacionaven directament amb aquella mort?


Posant-nos en l’absurd supòsit que ella hagués estat realment l’autora d’aquella mort es fa impensable suposar que ho fes tan rematadament malament, deixant que totes les proves la incriminessin.

Hem de recordar que parlem d’un homicidi preparat amb molt temps (més de 2 mesos des del primer anònim). Podria haver-lo planejat sense deixar cap pista perquè disposava de temps i intel•ligència. Però en canvi es va trobar enmig d’un pla extremadament barroer que va provocar que tots els indicis apuntessin cap a ella.
És un cas tan exagerat que costa entendre que ningú pogués donar-lo per bo sense qüestionar-se res:
  • la Montse va faltar a la feina el mateix dia que va desaparèixer l’Helena
  • va donar una excusa falsa a la feina (dient que havia d’anar a Manresa per un problema familiar) però després va confessar que no era cert i que s’havia quedat a casa perquè es trobava malament
  • suposadament es va emportar l’Helena a casa seva
  • la va cremar amb els llumins de casa i va deixar la caixa buida a la paperera
  • va mantenir dues caixes buides de les pastilles amb les quals probablement van drogar l’Helena
  • la van enxampar en diverses mentides en les seves declaracions (va dir que no havia trucat l’Helena i després es van descobrir trucades en els registres policials, va dir que no s’havia assabentat de la identitat de la difunta fins un dia i després es va descobrir que ja ho sabia dies abans, va dir que el dia 30 havia dormit a casa del Santi i després que ho havia fet sola a casa seva...)

Davant d’aquest cúmul de despropòsits només es poden pensar dues coses:
  1. Quina assassina tan sapastre! Ho va fer tan malament com va saber i quan l’astuta policia la va pressionar una mica no va poder aguantar cap coartada...
  2. Si acceptem que la Montse era intel•ligent i bona persona i creiem en la seva innocència, ens podem  plantejar si potser ella no vas ser l’assassina, sinó una víctima més del veritable assassí, que ho va preparar tot perquè semblés que era obra d’ella.
En aquest segon supòsit l’assassí (intel•ligent, fred, calculador, meticulós i amb una gran capacitat d’influència sobre la Montse) mata l’Helena, es desfà de la Montse, queda impune i deixa el cas tancat.

I qui podia aconseguir enganyar i manipular d’aquesta manera la Montse?
Doncs hauria de ser una persona que tingués molta influència sobre ella, en la qual ella confiés a ulls clucs i a qui obeís sense dubtar... I hi ha un candidat perfecte per ocupar aquesta plaça: algú de qui estava perdudament enamorada, que molt probablement tenia accés lliure a casa seva, que a més a més era advocat i es va encarregar d’anar-la assessorant, però... de quina manera!

L’informe policial es va basar en fets objectius: dades, situacions i contradiccions en les declaracions.
El jutge ja hi va incloure hipòtesis i suposicions. El fiscal va escriure una historia ben diferent oblidant-se de l’informe policial. I la defensa... la defensa va jugar un paper molt passiu...
L’advocat era amic i company del Santi (la parella de la Montse) i entre els dos l’anaven assessorant, tot i que més aviat podríem dir que l’anaven deixant abandonada a la seva sort.
Mentre la família Careta movia cel i terra per aconseguir que la Montse sortís de la presó, el Santi i els advocats esperaven pacientment el devenir de la instrucció i li aconsellaven paciència. I en el moment en que les germanes de la Montse posaven en dubte que el seu company estigués actuant correctament o insinuaven si no podria ser que ell també tingués alguna cosa a veure amb els fets jutjats, la Montse s’enfadava, negava qualsevol possibilitat i posava tota la seva confiança en aquells que menys l’estaven ajudant.

Jutges, fiscals i advocats defensors es van conformar amb la versió en que tot semblava encaixar i la Montse va tenir la sensació que res podia fer per canviar un guió que ja semblava tancat. La seva cega confiança en el Santi li va impedir plantejar qualsevol alternativa a aquella versió en que tot l’acusava a ella, malgrat ella sabés que era innocent i no deixés de proclamar-ho.

Alguns especialistes que van estudiar la documentació a petició de la família Careta van opinar que la instrucció judicial havia estat deficient i mancada de rigor i objectivitat (no es van demanar dades que justifiquessin algunes coartades; no es van agafar empremtes dactilars ni del pis de la Montse, ni del de l’Helena, ni del cotxe de l’Helena; no es va fer cap registre del pis del Santi ni de l’altra acusada, Ana Echaguibel; no es va demanar al Santi si tenia claus del pis de Calvet d’Estrella; no es va interrogar la farmacèutica que podia haver venut les pastilles...).
La reiterada negativa dels jutges a acceptar proves que demanava la defensa també deixa en entredit el seu paper a l’hora de garantir la presumpció d’innocència de la Montse.

Evidentment no tinc cap prova per sustentar aquesta teoria però... lliga tot tan bé?
L’assassí sap tot el que ha fet però ho deixa de manera que tot apunti a la Montse que, com que desconeix el que ha passat i confia cegament en ell, es deixa aconsellar.
La mateixa persona que va enviar a l’Helena dosis de somnífer amb els anònims per calcular quina quantitat en necessitava podria haver provocat que la Montse es quedés adormida o indisposada el dia que va faltar a la feina. Després li podria haver aconsellat que canviés la versió inicial o que digués una cosa en lloc d’una altra (“...així no molestaran les nostres famílies...”, “...val més que no sàpiguen que us havíeu trucat...” amb la falsa il.lusió d’estar-la ajudant). Com que tenia accés al pis hi podria haver carregat el cos de l’Helena mentre la Montse estava fora de combat i tenir-la amagada al traster. Aquesta persona també podria haver preparat les evidències dels llumins i les capses buides de pastilles, coses de les quals la Montse no sospitaria res perquè ella no tenia res a amagar i feia cas del que li aconsellava la seva parella.

Les proves que incriminaven  la Montse eren purament circumstancials: els pèrits cal.ligràfics van descartar que la lletra dels anònims pogués ser seva i els forenses van determinar que era impossible que ella pogués carregar el cos de l’Helena, pujar-lo al terrat i llençar-lo daltabaix.
Però malgrat tot, el responsables judicials tenien totes les contradiccions de les declaracions de la Montse i insistien un i altre cop en demanar-li que confessés el que sabia, una situació davant la qual ella no sabia com reaccionar perquè no entenia res.

“...Déu del cel. No entenc res. Què està passant? Quins noms? Què volen?
I de la boirina pudenta i gelada del calabós, al jutjat. Tinc el cap embullat i la gelor amarada als ossos. De nou tornar enrere i recordar. Necessito temps. Tot sembla dat i beneït. Les peces encaixen erròniament. La incomprensió creix. La veritat s’esvaeix i el dictat de la sentència em cau a sobre com una llosa.
Déu del cel. Què està passant? Ajuda’m a entendre...”

(extracte del diari de la Montse a la presó)

Jo segueixo pensant que ella és innocent i em fa ràbia que no hagués estat prou forta per resistir la duresa psicològica de la presó, ni hagués tingut el cap prou clar per dubtar en algun moment del paper que estava jugant aquella persona de qui estava tan enamorada.
La seva feblesa psicològica, la constatació que tot anava per llarg, que tot era un complot contra ella del que no sabia com deslliurar-se, el dolor de sentir-se injustament acusada i la sensació de fer passar vergonya a la seva família, el record de la data que s’acostava (7 de maig) en la qual ja s’havia suïcidat el seu germà anys enrere, la passivitat del seu entorn més proper a l’hora de donar-li cap mena d’esperança... tot va anar-se acumulant i dintre seu es va aparèixer l’opció del suïcidi com un gran alliberament i així ho va acabar fent.

I un cop morta, el ja feixuc engranatge judicial va començar a alentir-se, van sorgir entrebancs, despeses per poder-se seguir personant en el cas... I, evidentment, un cop morta la principal sospitosa, qui podia mantenir l’interès i l’energia per seguir una lluita d’improbables resultats?
Mica a mica família i amics ens vam anar desgastant, cadascú va intentar continuar amb les seves vides i la pols va anar-se posant sobre aquest sumari que probablement mai quedarà resolt.

Qui va matar l’Helena Jubany?
Per què?

No tinc resposta demostrable per a aquestes preguntes, però segueixo posant la mà al foc per la Montse Careta, creient en la seva innocència i maleint que sigui possible que una persona innocent pugui caure en un parany com el que li van teixir a ella i sigui impossible sortir-se’n.

442 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   201 – 400 de 442   Més nou›   El més recent»
Maria ha dit...

No ho sé... tens Twitter?

Blai ha dit...

Conteu amb mi també

Maria ha dit...

Ets aquí?
L’escric i esborro el missatge

Blai ha dit...

Conteu amb mi també

Fran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lluís ha dit...

Hola, vec coherent el teu comentari. Una pregunta els qui porten els anònims, com els fan arribar? Que passa la porteria estaba oberta, o algú tenia una clau, o algun veí els va obrir? Vaig despistat..

Fran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josefina ha dit...

Bon dia! a Tothom,

Primer de tot, jo no puc descartar aquesta via més truculenta perquè tinc més informació que no puc exposar aquí, perquè es evident que l'assassí o assassins poden llegir-nos. De tota manera trobo bé que ens centrem en l'entorn pròxim.

Li passaré el meu número de mòbil a l'Eladi i li demanaré que te'l passi a tu María. Tinc alguna cosa dins de l'ordinador, com em va passar el 2001, en conec els senyals.

Vinga!

Una abraçada,

Josefina

Anònim ha dit...

Bones,
Espero que pogueu recopilar alguna prova més o algun altre testimoni (aquest tal Salvador, aquest tal Xavi que tenia una relació, l'amant que tb s'ha mencionat...) i s'aprofiti ara que el seu tiu està mort...
Jo la meva teoria és que ja havien fet alguna trobada abans, tipo "orgia" amb drogues (o a través d'aquests medicaments). L'Helena se'n devia apartar i ara volien tornar a fer una trobada d'aquestes...potser el divendres va anar al pis de la Montse, que tb hi devia ser en Santi, per discutir sobre pq lo havien posat el suc de préssec enverinat...
Jo crec que va ser algo en grup i que en Santi i en Xavi eren els que ho manejaven. I si a més en Santi era advocat i nebot d'aquest tan important, devia anar amb aires pensant que no li podia passar res
Aviam si hi ha sort i es pot reobrir el cas, tot i que tb poden sortir coses de la vida personal/sexual de l'Helena que pot no agradar a la família

Josefina ha dit...

Anònim del 27 de març.

Un aclariment:

L'any 2001 hi havia telèfons mòbils, alguns dels "macarrons del xat" amb qui vaig parlar aquella època em van donar el seu mòbil. El meu fill va fer la comunió el 2001 i la seva padrina li va regalar un mòbil.

Jo treballava any (2000-2001 i 2002-2003) en un ambulatori i tothom es queixava perquè no tenia mòbil, per si em passava alguna cosa durant el trajecte.

Una altra cosa és que les trucades del cas es fessin des de telèfons fixos.

Fins una altra estona.

Josefina

Anònim ha dit...

Hola Maria i Anònim. Sóc la Clara, completament indignada amb el cas i m'agradria sumar-me a la vostra iniciativa i mirar de fer resó del cas.

He creat aquest correu: ajudahelenajubany arroba gmail.com

Si us sembla escriviu-me un correu allà i així no saturem el blog de l'Eladi.

Anònim ha dit...

Torno a ser la Clara. He llegit tard la iniciativa del qüestionari de google. Ja em sembla bé. Us escric per allà. Si algú m'escriu al correu que he creat el derivo al qüestionari també.

Anònim ha dit...

Hola Josefina, sóc la Mercè.
Això dels mòbils, sí que és veritat que ja n'hi havien...jo en aquella època tenia un Alcatel i tb era l'època dels nokia...
Però als capítols de Crims que van passar per la tele, en cap moment van parlar de que tinguessin mòbil... tot i que no recordo com va contactar amb el seu amic quan es va trobar malament per veure el suc de préssec
Tampoc es va dir si els veïns haguessin sentit soroll aquella nit o l'anterior, per si havien fet alguna festa o algo...o puja i baixa per les escales... Només es va parlar del veí que va sentir el cop fort quan la van llançar daltabaix i d'un dia que pujaven a la Montse entre dos, en males condicions. Això quan va ser? Va ser tb aquell cap de setmana? O era algo habitual?
I els veïns de l'Helena, no van sentir res extrany?
Hauria d'haver algú del centre excursionista, que no formés part del grup que expliqués algo, segur que n'estaven al corrent si feien trobades d'aquest tipus...

Fran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola Fran,
Al publicar com anònim no puc borrar l'entrada, és el primer que he mirat. Espero no causar confusió.

Fran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola bon día, només una simple intuició, en el primer anònim, diu "som ????", i a mi em fa pensar un interrogant per cada persona, que participa, i després , em transmet certa paritat de gènere, dos nois i dues noies com a participants, be només una intuició, però amb moltes ganes que es resolgui el cas. Salut!!

Núria ha dit...

Bon dia a tothom, Fran, m'he apuntat al formulari. Fa dies que no em trec del cap aquest cas, he escoltat els programes de TV i ràdio. A veure si entre tots podem fer alguna cosa. L'ideal seria obligar a que reobrin el cas i que investiguin de debò, sense protegir ningú.

salutacions

Anònim ha dit...

Sobre el comentari de la Josefina:
En un dels 6 programes del cas a Catalunya Radio es diu q en aquest cas ningú tenia teléfons mòbils

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/crims/quan-va-desapareixer-helena-jubany-que-amaguen-les-contradiccions-entre-el-santi-i-la-muntsa/audio/1014212/

Minut 10:46 fins al 11:12

Anònim ha dit...

Quin perill les ideologies, la justicia ha de ser cega, basar-la sn una suposada superioritat de la dona per sobre de l'home com en determinades opinions que es llegeixen per aquí em sembla una begenada suprema. I a veure si entenem que la Muntsa no estava dormida ni drogada, va ser ella que va trucar aquell divendres per dir que no aniria a treballar. Fos el que fos, aquella tarda ella ja tenia plans...

x-a-v-i83 ha dit...

Bon dia a tothom, Fran, m'he apuntat al formulari. Ja fa molt temps, desde que vaig escoltar els 6 progames de la radio, que no em trec del cap aquest cas. A veure si entre tots podem anar sumant petits granets d'arena i en podem treure alguna cosa, tot i que hem de ser conscients que no serà gens fàcil. Ens parlem.

Salut

Fran ha dit...

x-a-v-i83, crec que t'has oblidat l'adreça i has enviat dos cops el pseudònim. Torna a enviar-ho

x-a-v-i83 ha dit...

Ostras Fran, doncs és possible, ara ho e tornat a enviar.

Moltes gràcies.

Salut

Anònim ha dit...

-SOL SOLET i tb he fet alguns anònims -
Fran, m'hi acabo d'inscriure siusplau, envia'm un correu electrònic per saludar-me.
Gràcies :)

Jordi ha dit...

Veig que per aquí hi ha persones que van ser membres de l'UES. M'agradaria saver quina edat tenia en Francesc Macià (president de la Secció Natura), si portava ulleres i a on vivia (carrer/núm).

Anònim ha dit...

Hola Jordi,
Em pots escriure un mail? e.alzabetta@hotmail.com
Moltes gràcies :)

Jordi ha dit...

(@ l'anònim de 18:59): Em sembla que et dius Elisabet i ets advocada; però no veig perquè t'haig d'escriure en privat.

(@ la resta): He fet una cerca a internet, aquesta tarda, i he vist que, a l'any 2001, en Francesc Macià devia tenir uns 40 anys; el que no sé és si ja, aleshores, portava ulleres (de fet, ara sí, que crec que en porta). El que no he aconseguit esbrinar és el seu domicili de l'època (és a dir, allà on vivia el 2001). Algú (de primera ma) en pot confirmar i/o ampliar aquestes dades ?

Anònim ha dit...

Hola, torno a ser Aleix.

La cosa està bullint a les xarxes, si fem més pressió, a les xarxes, convoquem una manifestació a Sabadell, el que sigui, perquè tingui encara més ressò, pot sensibilitzar a algú que aporti una prova nova. La Generalitat està donant feina a un individu al que un policia encarregat de la investigació ha acusat en un programa d'una televisió pública com l'autor dels fets que van acabar amb el salvatge i covard assassinat d'una noia de 27 anys protegit per un jutge sense escrúpols ni deontològics ni sentimentals. Li estem pagant el sou a un assassí. Per aquí es pot fer molta pressió,tot val amb tal que es reobri el cas. Què en penseu?

Ixtici ha dit...

Crec que si ens va caure el molt honorable, a dia d'avui ningú està per protegir aquesta rata. Convergència ja no existeix i el tiet és mort. Que pagui, o al menys que ho reconegui.

Unknown ha dit...

Continuo pensant que ni la Muntsa ni l’Ana estan implicades en el crim. Està clar que el Santi va enredar l’Ana Echeguibel per escriure el segon anònim, però segurament ella no sabia res de les benzos al suc de préssec.
El Santi ho va planejar tot perquè apuntés cap a les noies. Sabia que si utilitzava sedants la investigació es decantaria primer per elles. Ho tenia tot molt calculat. Era advocat!!!
Es tracta d’un crim masclista, misogin. Van abusar de la Muntsa i de l’Helena. Van fer una orgia amb alcohol i drogues que no van saber controlar...merda de tios. Per això van acabar matant a l’Helena.

Anònim ha dit...

Al final me he decidido a intervenir. Efectivamente, Ana Isabel Echaguibel Rad no tiene nada q ver con el crimen, eso os lo puedo garantizar. Fue utilizada y traicionada por sus amiguitos. Lo hicieron Santi, el Jaumet y Xavi Jiménez, violaron a Muntsa y a Helena valiéndose de sedantes. Ana ya tuvo suficiente siendo la única q entró en prisión junto a Muntsa, q lo sabía todo y se lo calló para proteger a su maromo. Ana Isabel Echaguibel Rad, es la única de los implicados q ya no vive en Sabadell, ni siquiera en Cataluña. Preguntaos el por qué.

Anònim ha dit...

Entonces, si Ana Echaguibel no tiene nada que ver, porqué no ayuda a resolver el caso y a hacer justícia?

Jordi ha dit...

Osti... No sé qui és el del comentari anònim de les 16:06; però l'Ana Isabel Echaguibel és la única que va donar, a través del seu advocat, les pistes que sospito que haurien ajudat a resoldre el cas. Si algú té contacte amb l'Ana Echaguíbel, si us plau, digueu-li que us passi l'adreça del domicili propietat del president de la secció natura (Francesc Macià) des d'on, presumptament, s'hauria abusat sexualment de la Muntsa i, presumptament també, s'hauria intentat fer el mateix amb l'Helena.

Anònim ha dit...

Què va dir l'Ana sobre els anònims? Va reconèixer la seva col·laboració en escriure'n tots dos o un dels dos de forma total o parcial? Ho va negar tot?

Si va reconèixer la seva participació en la confecció dels anònims, quina justificació hi va donar? Qui n'eren els altres col·laboradors, si n'hi havien? Quina era la intenció? Perquè els anònims anaven acompanyats de menjar i beguda que, com a mínim en un dels casos, va resultar estar emmetzinada?

Si ho va negar tot...no cal dir res més sobre la seva col·laboració.

Anònim ha dit...

Sobre el comentari de l'Anònim de les 16:06. Si saps tan segur qui ho va fer i l'Ana Echaguibel també perquè no aneu a la policia a declarar i ajudeu a resoldre el cas? Són coses que no acabo d'entendre...

Anònim ha dit...

Pues es muy fácil de entender. En su momento, el jefe de la manada tenía protección oficial y no se pudo hacer más. Pagaron Ana Isabel y la pobre Muntsa que era una desgraciada. El otro ahí lo tenéis, riéndose en vuestra puta cara junto a su pandilla. Anita fue la que peor lo pasó. Ahora para denunciar esto tienes que aportar pruebas y las pruebas se las llevó el viento.

Anònim ha dit...

En el grup privat que heu fet, vigileu que no s'hi afegeixi persones implicades o per saber el que s'està moguent i que no us perjudiqui...

La justícia, per mala sort està podrida i moltes coses s'interpreten d'una altra manera, amb diners pel mig i contactes ... i això és el que va passar... sempre ho acaba pagant un cap de turc

Anònim ha dit...

Q l'Ana no va participar en el crim? El crim es va cometre el diumenge 2, entre les 4 i les 5 de la matinada. Segurament no la va llençar ella. Seguríssim. Però divendres 30 és molt probable q ella hi fos al pis Laiglesia-Careta.

L'Ana la trucava fins a 15 cops el dia. Quan no la trobava a casa li preguntava amb qui havia estat. Era molt possessiva. Un dels anònims era escrit x ella. El dia 17 de setembre era l'única q tenia festa. El dia 17 de setembre era el dia q l'Ana començava vacances. LAna i l'Helena van ser les úniques q havien estudiat anglès(l'anònim parlava d perfeccionar l'anglès). Al Juny, van tenir una bronca monumental i des de llavors mai més cap de les dues va anar a cap excursió(l'anònim parlava de tornar a coincidir en una exursió). Jo interpreto q hi havia un triangle amorós Helena-Ana-Isabel Valls q va acabar malament. Van trobar ADN femení a una ungla de l'Helena. I com ha dit algú abans, en un dels anònims hi ha "????" es podria interpretar q són 4 persones. Això també ho va interpretar així el germà de l'Helena. I segurament me oblidat més coses. Entre 4 i 5 persones estaven divendres 30 al pis on van violar l'Helena. Per tant, com a mínim són complices de l'assassí. I quan van declarar a la policia es van protegir.
Si voleu fer de l'Ana una víctima, endavant. Una última pregunta: si no tenia res a veure pq quan hi ha la possibilitat d'anar a judici fa la petició de q es faci un registre a la casa del president de la secció natura i METGE Francesc Macià?

Anònim ha dit...

Tens tota la raó.
Algú sap el segon cognom d’aquest home, el Francesc Macià??

Jordi ha dit...

Crec que es diu Francesc Macià Guilà.

https://www.diaridesabadell.com/2010/10/02/francesc-macia-ecologista-en-18-anys-sha-demostrat-que-el-4t-cinturo-no-es-necessari/

Anònim ha dit...

Francesc Macià Guilà

Anònim ha dit...

Hola a tots. Sóc de nou Aleix. Estic interessat en entrar en el grup privat. Quants més siguem, més possibilitats tindrem d'aconseguir-ho. Què s'ha de fer?

Anònim ha dit...

Hola jo crec o intueixo que una de les noies almenys devia ser l'esquer per fer sortir l'Helena del domicili, ella segurament no hagues cregut que una noia li faria cap maldat, segurament si l hagues fer sortir un noi hagues desconfiat Ii no l hauria seguit cap al parany. La ignominia i la maldat no son exclusius del sexe masculi, hi ha una part dengany I finezza en aquest assassinat que te arrels femenines i una altre part mes sálvatge amb una arrel mes masculina. Salut I que es pugui resoldre tot plegar.

Anònim ha dit...

Hola no entenc la relació que te el president de la UES amb el cas ? Algu mho pot explicar ? Gràcies

Anònim ha dit...

Sobre lo que comentas sobre el cambio de domicilio de Ana Echaguibel. También se podría interpretar como la necesidad de empezar de nuevo después de todo lo sucedido. La presión del entorno y la propia consciencia de tener información de lo sucedido puede no ser fácil de llevar. Quizás podrías argumentarlo más.

Anònim ha dit...

El president de la UES Franscesc Macià era metge. L'Helena va ser drogada amb benzos. D'on van treure les pastilles els que la van drogar? Hi ha vàries hipòtesis, vosaltres mateixos.

Jordi ha dit...

Perdoneu un petit apunt: Francesc Macià no era President de la UES... sinó d'una secció d'aquesta, la secció Natura. I efectivament, era i és metge.

Anònim 1 ha dit...

Penso exactament com tu, però havent-se trobat malament dijous Helena amb el suc i divendres no anar a treballar, creus que li venia de gust anar a casa montse a passar el rato?

Anònim 1 ha dit...

Quan temps passa desde que porta analitzar el suc i la seva mort? Potser no tenia encara els resultats quan la van matar.

Roc ha dit...

Hola a tothom,

Des de que conec aquest cas no me l'he pogut treure del cap. He llegit molts comentaris i informació i el que veig es a molta gent amb ganes d'aportar i pressionar perque aquest cas tiri endavant i es faci justicia. El que em sembla especial es com molts i moltes sentim aquest cas de forma tan personal, i penso que això ho hem d'aprofitar d'alguna manera.
Per tant vinc amb la intenció de fer vàries propostes:
- Primer de tot, els últims comentaris deieu de compartir els correus electrònics. Jo m'he creat un de nou expressament per a tot el que faci referència a aquest cas: rocpuigmal@gmail.com
- Estic parlant amb un amic per començar a crear una web, on tots i totes podem fer aportacions útils i podem aglutinar el que cadascú pugui aportar
- Un cop tinguem la web, per mi el següent pas seria posar-nos en contacte amb les families afectades per respecte i abans de fer cap proposta, comunicar-li's per tindre la seva aprovació.
- Hi ha gent poderosa en aquest cas i crec que estaria bé, que per el moment mantinguéssim l'anonimat.

Per últim vull comunicar la meva admiració i respecte per l'Eladi per haver creat aquest blog i fer-li saber el meu suport incondicional.
Ja em direu,
Salut!

Anònim ha dit...

Resposta a l'Anònim1:
El suc el rep el 9 d'octubre i la seva mort es produeix el 2 de desembre. Quan va morir l'Helena ja sabia els resultats de l'anàlisi del suc.

Joan ha dit...

A veure, en aquella època jo havia estat soci de la UES i quan es van fer públics els anònims, recordo que tothom a l’entitat va tenir clar que els autors dels anònims no eren membres de l’entitat (per tant, no ho podien ser ni la Montse ni cap altre dels acusats, tret de l’Ana E.). Bàsicament, perquè cap soci escriuria mai “ens agradaria molt tornar a coincidir en una excursió de l’UES”. L’entitat funciona per seccions i la gent en tot cas diu “aniré a una excursió de Senders” o “de Natura” o “de Muntanya”, per posar alguns exemples, però no “aniré a una excursió de l’UES”. Clarament és d’algú de fora de l’entitat (hi ha molta gent que s’apunta a les excursions de forma puntual sense haver de ser soci, per això segurament parlen de “tornar a coincidir”: perquè no es veien de forma regular). Al meu entendre, es tracta de gent que puntualment deuria haver coincidit amb l’Helena en alguna excursió, ves a saber de quina secció de la UES, tot i que sembla ser que l’Helena anava més a les excursions de la secció Natura, a la qual també anava la Montse. També és evident que és gent externa a l’entitat i de fora de Sabadell pel fet que els socis de la UES mai dirien ni escriurien “l’UES”. A Sabadell tothom diu i escriu “la UES”, ja que “l’UES” sona antinatural i denota desconeixement de l’entitat i l’entorn. Per rematar-ho, els autors o autores també diuen que “ara anem a veure si trobem un lloc a Sabadell per perfeccionar l’anglès”. Novament, pregunteu-vos: si fóssiu de Sabadell i us trobeu a Sabadell escrivint un anònim, diríeu que esteu buscant un lloc “a Sabadell” per perfeccionar l’anglès? No seria més lògic i natural escriure “ara anem a veure si trobem un lloc per perfeccionar l’anglès”? Perquè has de dir “a Sabadell”? És que si ets de Sabadell et plantejaràs anar a una acadèmia d’anglès a una altra ciutat? Quina lògica té?

Totes aquestes coses recordo que es van comentar en el seu moment, era tot tan evident... però malauradament la Montse ja s’havia suïcidat i el jutge i la policia ja els hi anava bé el relat que havien creat ells mateixos perquè després d’una investigació desastrosa feta per una colla d’incompetents tot els hi encaixava i de seguida es va tancar el cas sense investigar més. Què importava si l’Helena tenia diversos amants (a la vegada, tant homes com dones, com hem pogut saber arran dels programes de Catalunya Ràdio) o també si tenia altres cercles d’amistat a Sabadell, com ara uns conta-contes que es reunien a Sant Oleguer, als que, pel que sembla, ni tan sols se’ls va investigar? Per no parlar del paper galdós d’una tal Isabel Valls, que es presenta com a amiga de l’Helena i després, pel que vam sentir a Catalunya Ràdio, resulta ser que eren “més que amigues” i només es va dedicar a incriminar a gent de la UES, però d’ella mai més se’n va saber res. Quina llàstima que en aquella època encara no s’havien desplegat els Mossos d’Esquadra. Estic convençut que tot s’hauria portat d’una forma molt diferent.

És cert, també, que tot porta cap a la Montse (i, per extensió, al Santi) i que ella mateixa en el seu darrer missatge deixa entreveure algun tipus de participació, ni que sigui indirecta. Però em pregunto perquè no es plantegen altres possibles escenaris. No li podien haver encolomat el mort, mai millor dit, i perdó per l’expressió, sense que ni ella se n’assabentés? Tot va ser tan simple? És possible, fins i tot, que el Santi ni tan sols s’assabentés del que va passar i que la Montse sí que sabés alguna cosa? No ho estic afirmant, només ho pregunto, no se’m tireu a sobre, ara! Crec que no s’ha de descartar cap hipòtesi i, pel que estic veient, tothom ja té clara la sentència, només basant-se en un programa televisiu que simplement el que fa és intentar reconstruir el cas a partir del que es diu al sumari.

Anònim ha dit...

Jajajajajajaj JOAN qui t’envia? El Santi? El Francesc?
Que no home, que us tenim ben agafats jajajajajaja
Mentides a ta mare

Anònim ha dit...

Hoooome Joan...
La UES i l'UES, qüestió de matís. El que no és subjectiu és que el cos de l'Helena, cremada i intoxicada per somnifers es va trobar a l'edifici on vivien una parella de socis de la UES, que no hi eren de passada, més aviat dels que organitzen excursions de la secció natura. I ja no parlem de les mil contradiccions en les seves declaracions o que afirmes són que s'havien enterar de la mort de l'Helena el dia 10, quan en Jordi Lara en una reunió el dia 5 ho va anunciar als presents i la Muntsa es va fer un tip de plorar.
Vols dir que per exemple, algú dels contacontes va ser tant rebuscat de carregar un mort aes 4 de la matinada, entrar a Calvet 48, pujar fins un 4rt i allà tirar-la daltabaix? Vols dir?
Blanco y en botella... Leche.

Anònim ha dit...

Como os gusta meter mierda con el tema de que Helena era bisexual. Madre mía. Os jodía mucho eso, o qué?No le iba tu polla, verdad Joan?
Panda de degenerados
La UES L'UES..... no tenéis vergüenza
Y todavía le metéis mierda a Isabel....

Anònim ha dit...

Vaja, Joan, ja que incrimines als del contacontes, quin contaconte ens acabes d'explicar!!! Totalment d'acord amb l'últim missatge, l'anònim de les 21:21. Pobre Santi, que no s'enrecordava del que havia fet una setmana abans, si havia anat a un partit de futbol o si estava fent entrepans. Ni quin dia es va assebentar, res una tonteria, una notícia por important, LA MORT VIOLENTA feia pocs dies d'una companya del grup d'excursió a la que coneixia i molt. Aneu a cagar, ja n'estem tips de les vostres mentides!

Anònim ha dit...

HELENA OS LA PONÍA DURA PERO PASABA DE VOSOTROS PRINGADOS QUE DAIS ASCO VOY A IR A SABADELL YA OS PODÉIS ESCONDER NO VOY A PARAR HASTA HACEROS CANTAR

Anònim ha dit...

És allò típic que ets una dona i poses un líquid blanc dins la vagina d'una noia. A qui pretén enganyar, 'Joan'? Qui va posar el líquid blanc a la vagina l'Ana o la Muntsa?
I allò típic de ser aliè a la UES però tenir claus del pis d'una parella que viuen a un domicili i...oh, casualitat, que des de dalt assassinen una noia...Casualitats de la vida, però escolta que aquesta 'casualitat' no t'impedeixi ser vocal de la Secció Natura de la UES.
Ja podeu anar plantant arbres, ja, que no netejareu la UES ni en 1.000 anys.
Em sembla fabulós que a l'Helena li agradessin els homes i les dones, sembla que a la UES us emprenyava molt. No era un comportament exemplar segons el seu venerable parer "Joan"?
Deixeu d'apadrinar tant que al final hi haurà pollets que parlaran davant del Jutge i aquesta vegada serem centenars de catalans els que ens assegurarem que tot vagi com la seda.
I la Isabel Valls ben valenta i íntegra que va ser. Des d'aquí si em llegeixes, encara que no sàpigues qui sóc t'envio una abraçada gegant, com centenars de catalans.

Anònim ha dit...

Joan mira, intentaré respectar la teva opinió i les teves paraules, reconec que em costa i molt.

D'entrada, "quan dius un programa de TV basat en un sumari" ja et delates tu mateix. En què vols que es basi un treball periodístic? en rumors? en hipòtesis? en tabús? El treball de TV3 ha estat excel·lent, repeteixo EXCEL·LENT.
No entraré en valorar a la sèrie de personatges sospitosos, i dic sospitosos per no dir una altra cosa, en les seva ridícules coartades i contradiccions, que amb qualsevol altre jutge estarien tots a la trena faria molts anys. Tampoc cal entrar a valorar les desenes d'indicis que hi ha (benzodiazepines, llumins, orxata, anònims...). De veritat, si el vostre principal argument, i veig que únic, és el de "l'UES" en comptes de "la UES" em sembla que no calen més paraules. Per cert, una entitat que no ha tingut ni la descència de fer un sol comentari sobre dues noies mortes, una assassinada i l'altra suicidada, que eren sòcies d'aquesta "UNIÓ", en 19 anys. Ni un sol comunicat després del programa, res.
Espero i desitjo, que es reobri el cas i que es faci justícia, per no haver de llegir aquests comentaris mai més!

Toni ha dit...


Joan?.. Segur que et dius Joan?... O potser et dius Santi? O et dius Xavier?? O potser Jaume??... O potser són amics teus??... Em sembla que ja comença a fer olor de caca 💩... Ja es veu que la tranquil·litat que tenien fins ara a desaparegut.... I més qué els desaperaixera.... 😂.. Amb tot lo que es mou per Internet.
Mostrar texto citado

Anònim ha dit...

Algú em pot confirmar si en Jaume Sanllehi es diu Sánchez de 2on cognom?

Francesc Macià Guilà ha dit...

Es diu Prim. Jaume Sanllehí Prim.
Bona nit.

Anònim ha dit...

Estan nerviosos. Jo pensava q després de tant de temps era impossible de reobrir el cas. Però és evident q el programa del dia 23 de març a TV3 ha tingut l'efecte desitjat x les famílies de les víctimes. El comentari d'aquest q diu q es diu Joan es la prova q estan nerviosos. M'imagino el S.L, el X.J i el J.S parlant entre ells aquests dies i dient-se "no fiqueu la pota ara" "no parleu amb ningú" o coses per l'estil. Des del 2005 q vivien massa tranquils.

Anònim ha dit...

Francesc Macià Guilà, ja que corres per aquí. Per què no es va fer cap recordatori cap a aquestes dues noies mortes? Com si que s'ha fet en altres casos per morts accidentals a la muntanya?
Què voleu amagar? Què això va passar? Aquests són els valors de la vostra entitat? Et maten (sigui qui sigui) i t'esborrem ràpid del mapa. No té sentit, tu li trobes?

Roc ha dit...

Joan, o com et diguis, aquest es un d'aquells casos on hi han molts elements a investigar. Cert que no es va estirar prou del fil i la investigació va ser un desastre absolut, pero pel que sembla han hagut investigadors/es competents que sí ho han fet posteriorment i han aconseguit lligar coses que altres incompetents no van saber fer (o potser ho van fer veure, ja hem vist que hi havien personatges amb cert poder).
Per tant, el que està fora d'interès no s'ha posat en coneixement per tal de no desviar l'atenció.
Veig que no poses atenció en el "SILENCI" per part dels sospitosos. Si jo fos innocent i no tingués res a amagar hauria parlat. En canvi si carregues en contra de les persones valentes que van parlar.
Per una altra banda, el que escrius sobre els anònims no s'aguanta per enlloc, però reconec que s'ha de ser hàbil per intentar fer-nos creure que era algú de "fora"

Josefina ha dit...

"Por la boca muere el pez" -deia el meu avi.

Imaginem que obrim el capó d'un cotxe i observem el motor, què hi veiem? Els que teniu coneixements de mecànica hi veureu diferents peces que podreu anomenar i sabreu dir per a què serveixen. Jo només hi veuré el motor com un tot.
Ara imaginem que tornem a obrir el capó del cotxe i per comptes del motor hi trobem el segon anònim que van enviar a l'Helena, què hi veiem? Els que sabem de llengua hi veurem moltes més coses que la resta: Femenins "i", "u" àtons no s'apostròfen; si ets en un lloc X no pots fer servir l'expresió vaig a i el nom del lloc on ets, etc.

Els matisos són importants. Per què es va escriure aquest segon anònim?

a) perquè l'Helena es confÏi , es prengui el suc i ella soleta s'estimbi mentre condueixi per la carretera de revolts cap a Sentmenat?

b)I/o per posar el focus sobre la UES?

Critiquem que la investigació en el seu dia no va ser exhaustiva, el sumari recull les dades de la investigació i és amb aquelles dades que es va construir un relat. El que hem d'aconseguir és que s'obri novament la investigació i que aquesta sigui exhaustiva.

Pel que fa als anònims em remeto al que deia el meu avi: "Por la boca muere el pez."

Anònim ha dit...



Fotos molt recents i n'hi ha moltíssimes perquè mai han deixat d'estar molt actius en la secció natura.




El més alt del grup Xavi Jiménez Martín. Començant per la dreta Francesc Macià Guilà i Jaume Sanllehí Prim

https://www.flickr.com/photos/seccionaturaues/49472111298/in/album-72157712926600242/


Santiago Laiglesia Pla, el primer a baix a l'esquerra. Jaume a dalt a la dreta.

https://www.flickr.com/photos/seccionaturaues/49472085856/in/album-72157712926213723/



Santiago i Francesc, segon i tercer per l'esquerra

https://www.flickr.com/photos/seccionaturaues/49670691341/in/album-72157713523346398/


Xavi i Jaume

https://www.flickr.com/photos/seccionaturaues/49472111558/in/album-72157712926600242/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212979941684099&set=picfp.1558316671&type=3&theater

Anònim ha dit...

Si tan innocents son perqué no donen la cara mai...a cap programa...ni cap entrevista... A part si realment eren amics, parella i s'estimaven la Montserrat voldrien que s'esclaris tot... Nomes els culpables s'amaguen. Tingueu molt clar aixo...

Anònim ha dit...

Exacte! Absolutament d'acord.
Aquí s'hi amaga alguna cosa molt grossa.
Després de tants anys tots fent pinya i sense deixar les sortides.
Quan el delicte hagi prescrit potser ja no hi aniran tant

Anònim ha dit...

Hola desde el capítol de crims s tv3, que he vist crec que asta un crio de parvulari veu que la Montse es innocent. Una cosa que em trru el son, els anonims amb la orxata i el sucs qui els porta a casa d'helena.. Qie passa que el portal estava sempre overt o tenien claus? O algun veí els va obrir vist lo vist crec que mplta gent calla si mes no, perquè desde el principi els anònims eren en un paper wue no registra huelles dactilars. Crec que el fil esta qui ba portar aquests anonims al pis d'helena, els mateixos asesins,,,, i lubricant blanquinós no existeix es transparent. Ojala es reobri el cas i fotin on es mereixen als asesins.

Anònim ha dit...

Abans de res dir que, el que exposaré a continuació, no té cap altra base que el coneixement del cas que tinc per les informacions publicades sobre el mateix al llarg del temps.

Veus les fotografies i penses: que bé i què tranquils que han viscut alguns i algunes tots aquests anys. Com han fet, i segueixen fent, vides normals, com si aquí no hagués passat absolutament res.

I pensar que això ho poden fer gràcies, no només al seu propi silenci i/o les seves pròpies mentides, sino al silenci de tantes persones que, de ben segur, tenien i continuen tenint coses a dir, i ni les van dir al seu moment, ni les han dit fins ara. Coses que poder semblaven importants, o potser podien no semblar-ho, però que realment sí que podrien haver tingut i poden tenir encara la seva seva rellevància. Ningú no va veure res, ningú no va sospitar res, ningú no va sentir res, a ningú no li van semblar estranyes algunes coses que passaven...i que encara passen!

Poso un exemple: segons, si no recordo malament, el 'Crims' de CatRàdio, en Jordi Lara (vocal de la secció Natura de la UES fins, com a mínim data tant recent com el 2017 segons la pròpia web de la UES, i probablement ho segueixi sent) va relatar com el dia 5, a una reunió de la UES on hi eren com a mínim la MC i en SL, va comunicar la mort de l'Helena. Però això ho sabem perquè ho va dir en Jordi Lara. Perquè de portes enfora la UES, res de res. Fins encara avui. I de la Montse tampoc. Doncs bé, sabem de tres participants en aquesta reunió: en SL, la MC i el propi Jordi Lara. Què passa? que no hi havia ningú més en aquesta reunió? el ponent i dues persones? a ningú dels altres presents no li va semblar estrany la mort de l'Helena? cap dels presents no hi era al famós viatge a la Costa Brava on va haver-hi el desencontre entre l'Helena i AE? Cap dels presents a la reunió no sabia que hi havia hagut, pressumptament, intents fallits d'aproximació romàntica/sexual entre d'altres membres de l'associació i l'Helena? cap dels presents no va ser-hi, o va ser convidat, o en va sentir a parlar de les famoses quedades on l'Helena prenia orxata? I, després, quan van engarjolar la MC-i no diguem quan es va llevar la vida-, cap dels presents a la reunió no va començar tampoc a fer-se preguntes i a mirar-se tot el què havia passat els meus anteriors amb uns altres ulls?

Perdoneu, però no m'ho crec.

El silenci d'uns (i unes) i l'aparença de normalitat en les vides dels altres. I gairebé 20 anys han passat. Fa molta angúnia pensar com se'n podran sortir, de franc, de tot plegat.

Anònim ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=HgMs1Hibwtc

Minut 14:23 - Sumari, llista de membres de la UES (o de l'UES) Natura propers a l'Helena als quals es comprova la fitxa d'Inscripció:

Montserrat Careta Herrera
Ana Isabel Echaguibel Rad
Francesc Xavier Jimenez Martin
Helena Gabarra Gironès
Santi Laiglesia Pla
Jaume Sanllehí Prim
Sagrari Rodriguez Millan
Daniel Líria Motajero

Algun d'ells ha parlat mai sobre la seva versió del que va passar per intentar esclarir els fets (si segueix viu, és clar)?

Helena J ha dit...

Molt bé. Però et deixes un molt important: FRANCESC ASSÍS MACIÀ GUILÀ.

Anònim ha dit...

I molt important, perquè Ana Echaguibel (sòcia UES) va demanar a través del seu advocat una ordre d'entrada i registre només de la casa de Francesc Macià? Què hi havia de trobar la policia allà? Ens ho expliques, Francesc?

Anònim ha dit...

Us recomano que mireu el documental sobre el cas Helena Jubany de MEGA, parlen amb Santi Laiglesia i Francesc Macià, ja veure-ho quins arguments donen. Quina pena. Us passo l'enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=n7IolpALbDc&feature=emb_logo

Anònim ha dit...

Anònim, a les 23:45 del 05 d'abril ha dit...

"I molt important, perquè Ana Echaguibel (sòcia UES) va demanar a través del seu advocat una ordre d'entrada i registre només de la casa de Francesc Macià? Què hi havia de trobar la policia allà? Ens ho expliques, Francesc?"

Això ho pot explicar molt i molt bé la pròpia Ana. Que se sap on viu i què fa. Per què no ho va fer, ni ho ha fet en tot aquests anys, només ella ho sap.

Però que encara és a temps d'esmenar-ho. No es demana un registre al domicili particular d'algú concret amb noms i cognoms, dins l'investigació de'un crim, així perquè sí.

L'Ana sap les raons. Les pot dir.

Guillem ha dit...

Sobre els comentaris del Joan del 4 d'abril en el sentit que no era ningú de la UES peruqè deia "aniré a una excursió de la UES" enlloc "una excursió de Natura", en la mateixa línia que defensava l'expresident que va sortir a Crims de TV3 i el president de la secció natura al documental de Mega és de vergonya aliena. Vaig fer-me soci de la UES uns anys després dels lamentables fets, i participava a excursions de natura, de senders o de muntanya, i jo deia (igual que altres amics meus que també eren/són socis) diumenge aniré a una excursió de la UES, no de natura. Voler assegurar que cap dels més de 2.000 socis de la UES hi té res a veure a partir d'aquesta frase és ridícula. En les excursions vaig coincidir amb els protogonistes d'aquesta història fosca i en aquell moment desconeixia completament aquest afer. De la poca relació que vaig tenir amb aquestes persones evientemnt no em va resultar res sospitós, però sí que és molt sospitós que si no tenen res a veure amb el cas s'hagin negat a sortir a tots els programes de ràdio i tv on s'ha parlat del crim. Només surten al documental de Mega perquè és el periodista d'Antena 3 que aborda dos dels implicats: el Santi a la porta de casa seva i al Francesc al carrer on viu. Ena ambdós casos tiren pilotes fores però en el cas del Sant recalca que ara té una família i reobrir temes del passat. Si realment no hagués fet res mal fet quin problema tindria en parlar del cas? És evident que dona i fill no deuen saber res d'aquest passat fosc i ell intenta de totes totes que no surti a la llum però està clar que de la manera que s'ha difós per diversos mitjans de comunicació té un problema. No sé quin grau d'implicació té el Santi, la Montse, el Xavi, el Jaume, el Francesc i l'Ana, però el què és clar és que tots ells oculten informació (lamentablament en el cas de la Montse, per amor, va preferir endur-se aquesta informació a la tomba abans que afrontar el problema), alguns fins i tot van mentir a la policia/jutge i a altres persones. Aquesta pressió mediàtica farà parlar algun dels protagonistes?

Jordi ha dit...

En Santi Laiglesia tal vegada no sigui l'autor material de la fenestració de l'Helena, però mentre duri aquesta omertà i conscient que res farà tornar l'Helena, crec que hauria de pagar penalment (amb presó i amb indemnització) per un delicte del que crec que hauria de saber-ne alguna cosa més del que se sap fins a dia d'avui. Fa dies que m'estic plantejant quin tipus de prova podria arribar a provar res o, com a poc, l'autoria d'aquella defenestració. Per exemple, anar a comprar medicaments o tenir-los casa, no prova que els hagi administrat a ningú. Fins i tot, una suposada confessió podria acabar essent qüestionada i/o negada per alguna altra part. Segons com, és la paraula d'un contra la d'un altre...
En Santi Laiglesia tenia les claus per entrar en aquell edifici, l'Helena, que sapiguem, no. És més, l'Helena tenia les facultats motrius anul·lades; cosa que fa implantejable que pogués pujar al terrat d'aquell edifici pel seu propi peu. Algú devia obrir la porta i que sapiguem, l'Helena, en aquell edifici, només coneixia la Montse i en Santi. Per tant, van ser ells o algú d'ells, els qui, en tot cas, van deixar passar a un tercer que carregava el cos de l'Helena.
Tampoc tinc clar que la pista dels anònims ens dugui enlloc; sobretot si es pogués demostrar que els autors provenen de persones vinculades amb la UES. La única opció que se'm passa pel cap és que algun satèl·lit de l'època (que no sé si n'hi havia) i prou potent hagués pogut enregistrar imatges del que va passar en aquell terrat. Algú en sap res al respecte d'aquests hipotètics satèl·lits ?

Jordi ha dit...

Sobre la qüestió dels satèl·lits també voldria afegir que l'Helena va ser assassinada poques setmanes després del famós atemptat a les Torres Bessones i en ple desplegament militar de les tropes nord-americanes per tal de localitzar en Bin Laden. Per tant, en aquella època, penso que hi deuria haver molta part d'aquesta tecnologia activada.

Anònim ha dit...

Respecte el tema del pis de Francesc Macià Guilà, és una peça que encaixaria perfectament en el puzzle, i que AE s'hi referís és molt significatiu.

Fora molt interessant saber on vivia en aquella època per saber si tenia veïns, o si tenia algun espai on no hi hagués el problema d'ésser escoltats quan es dedicaven a les seves pressumptes covardes aberracions.

En cap dels programes es diu que els veïns haguessin escoltat soroll aquell cap de setmana, però tampoc altres vegades. A més, la Muntsa diu, en algun dels reportatges, que a les 5 va veure llum a l'escala, cosa que per mí pot ser veritat i que ella no participés en el llençament des de l'àtic, i que no fos coneixedora. Podria ser que s'hagués assabentat de la mort el dia 5, per això va plorar.

Una hipòtesi pot ser que aquella nit portessin el cos des del pis del Francesc i pugessin al terrat. El Santi tenia claus. Un altre fet que lligaria amb la hipòtesi d'aquest altre pis és l'explicat per un veí, que un dia va veure que portaven a la Montse sota els efectes de somnífers entre el Santi i una altra persona.

D'ON VENIEN I ON ANAVEN?? Per mi potser venien del pis del Francesc i l'anaven a deixar a casa seva. Al despertar-se es trobaria a casa i no sabria el que havia passat.

QUI ERA L'ALTRA PERSONA QUE ANAVA AGUANTANT A LA MONTSE?? CREC QUE AQUEST VEÍ PODRIA TENIR LA CLAU SI MIRÉS UNES FOTOS DEL FRANCESC, XAVI I JAUME I RECONEGUÉS L'ACOMPANYANT.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord Guillem, a part el mateix Santi que continúa essent soci de la UES...si us mireu el documental de Mega veureu com en el moment que li pregunten "De que coneixia l'Helena?" Diu que de la unió excursionista...que curios...no diu Pas del grup natura...no de res mes...diu unió excursionista.... A part m'agradaria afegir que veig moltes de les fotos que han passat mes amunt, en Francesc i en Santi la majoría surten de costat, que curios, deuen ser molt amics... Això fa molta pudor...

Roc ha dit...

Hola a tothom,

Només informar-vos, per qui encara no ho sàpiga, que l'Associació Helena Jubany ha obert una web exclusivament per resoldre el cas. Allà trobareu tots els detalls, TOTS i també us podeu posar en contacte amb la família per aportar tot allò que serveixi d'utilitat per resoldre el cas.

web: http://helena.jubany.cat/crim

Anònim ha dit...

Anònim del 06 d'abril a les 19:23h, jo també crec que és molt possible que anés d'aquesta manera. Però també penso que hi ha algú darrera o alguna institució ja sigui religiosa o política que no li interessa que es destapi tot això. Si fos només el parent advocat, només hagués encobert a en Santi, però aquí no els hi ha passat res a cap dels altres i es va preparar tot per inculpar a 2 persones que al final, per mala sort, els va anar perfecte que la Muntsa es traiés la vida. No sé, crec que hi ha gent important o amb poder que van dir que no s'investigués més i van fer un pacte de silenci. L'Helena potser va veure el plan amb què anaven (per ex que fossin tipus secta o que fessin coses que ella no hi estigués d'acord) i perquè no ho expliqués, la van matar...
Crec que costarà molt,però tan sols poder saber què va passar realment, ja seria molt

Anònim ha dit...

Jo crec que aquesta institució de la que parles (darrer anònim ) sigui religiosa o política, està directament vinculada al Francesc Macià Guilà.
L’Helena va marxar de l’última reunió de la UES sense acomiadar-se de ningú, després d’una conversa intensa amb FMG.

Anònim ha dit...

Saps quan va ser aquesta conversa intensa amb FMG?
Surt explicat en algun dels arxius?

Anònim ha dit...

Del web creat per la família Jubany, hi ha coses que clamen al cel:

7 de maig 2002, se suicida la Muntsa

16 de juliol 2002 (2 mesos després del suicidi), el jutge cita a declarar al Santi, però està a CANÀRIES!!

26 de juliol 2002, l'advocat del Santi li diu al jutge instructor Manuel Horacio que el Santi no està en condicions de declarar per transtorns depressius associats al dol per la mort de la seva parella. NO PODIA DECLARAR PER LA DEPRE PERÒ SI VIATJAR A CANÀRIES A PASSAR EL DOL?

5 de setembre, declara. El jutge instructor li ha donat molts dies per a preparar-se perquè accepta l'excusa de la depressió.

Igual que en les casos de la majoria dels sospitosos, es repeteix el patró de donar marge per a canviar declaracions.

COM ÉS POSSIBLE QUE EL CANVI EN LES DECLARACIONS DE QUASI TOTS ELS SOSPITOSOS RESPECTE EL QUE VAN FER EL DIA 30, EN LLOC DE CONVERTIR-LOS EN MÉS SOSPITOSOS, PER AL JUTGE INSTRUCTOR SEMBLA QUE ELS CONVERTEIX EN MENYS SOSPITOSOS?

Llegint més sobre la investigació, perquè no es van permetre proves grafològiques de més sospitosos? Hi ha algun raonament jurídic?


Josefina ha dit...

Bon dia!
Pel que fa a l'anònim publicat el 6 d'abril a les 23:51.
Quan estàs de baixa, t'has de quedar a casa, no pots sortir per anar enlloc.Però en el cas de baixa per depressió, el metge de capçalera autoritza que vagis de vacances per veure si el canvi d'aires t'anima i t'ajuda en la malaltia. Això és així.

Pel que fa als anònims publicats el 6 d'abril a les 21:59 i a les 22:12 , dir-vos que penso com vosaltres aquí hi ha alguna cosa més una secta, una associació il·lícita, una associació criminal... Arribo a aquesta conclusió després d'haver-me empassat moltes pel·lícules Tesis, Crimen en 8 milímetros, Eyes wide shut, i d'haver visionat molts documentals al you tube sobre crims que han passat a l'Estat espanyol, i veure quines similituts i quines diferències tenen amb aquest.

En un dels documentals un professor de criminologia de la UNED diu que quan en una àrea d'acció no s'obtenen resultats cal ampliar aquesta àrea. Si ampliem la investigació un àrea de només sis o set quilòmetres què trobem: Beberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Autònoma, Bellaterra, Sant Quirze, Matadepera, Castellar del Vallès, Sentmenat. L'Helena va passar cinc anys de la seva vida a la UAB, potser
allà va entrar en contacte amb algú o va veure coses que no li van agradar, i va retrobar alguna d'aquestes persones remenant les cireres a la UES. No s'ha investigat prou el perfil de la Helena.

Un assassí que actua sol, tard o d'hora l'agafen, quan és una associació criminal...

Em sembla que aquest que heu indicat és el camí.

Anònim ha dit...

Calen nous elements provatoris per reobrir el cas i crec que el primer i més clar, deixant de banda totes les hipòtesis i suposicions que ja s'han tractat, és l'interrogatori ampli i extens a Santi Laiglesia en base a la declaració feta pel Policia David Medialdea en què va dir textualment a la TV "Santiago Laiglesia Pla es el autor de los hechos". Em sembla que aquesta declaració té el suficient pes per reempendre la investigació al voltant d'aquest sospitós.

A part d'això, fer una prova cal·ligràfica amb cara i ulls a Xavi Jimenez, Jaume Sanllehí, Santi Laiglesia i Francesc Macià. Així com comprovar les coartades que van donar, que ningú les va comprovar, i això és l'ABC de qualsevol investigació.

I si us plau, prou amb el tema de les sectes i jocs de rol, aquesta versió no té cap fonament, així ho han dit experts en sectes i jocs de rol que han analitzat aquest cas.

Si la justícia hi tingués interès, de fet és la seva obligació, hi ha un munt de feina per fer en aquest cas.

Josefina ha dit...

Hola una altra vegada!

Els experts no han trobat res, perquè han tractat l'assassinat de l'Helena Jubany "in vitro". I ara cal tractar-lo "in vivo" en connexió amb tot el que passava a la societat. No cal que sigui una secta de tipus religiós, podria ser una associació criminal que fes diners gravant i emetent per l'ordinador orgies o violacions. Jo això ho vaig viure entre els anys 2000 i 2001.

Quan després d'estudiar un cas del dret i del revés, si no obtens resultats, a) amplia el camp d'acció i b) prova de contemplar-ho tot des d'un altre punt de vista.

Els experts també cometen errors!

Josefina

Anònim ha dit...

Josefina o Josep... que és un puntasso triar nom de tia per escriure aquí...qui ets? Per què aquest interès en tirar pilotes fora da la UES? No es van cometer errors, es van cometre negligències i encobriments, que és molt diferent. Deixa't de pel·lícules.
Per cert, que si parlem de cine porno --> Jaume Sanllehí Prim - UES. Mucho topo veo yo aquí.

Anònim ha dit...

ATENCIÓ:
Si us hi fixeu, la Josefina i el Joan tenen el mateix estil d'escriptura, podrien ser la mateixa persona.

Guillem ha dit...

Llegint els detalls de la investigació que s'han publicat a la web oberta per la família Jubany (http://helena.jubany.cat/crim/cronologia-investigacio/) m'ha clamat el cel el canvi de declaració del Jaume Sanllehi un cop se'n adona que no coincideix amb la declaració que ha fet el Xavi Jiménez:

13 desembre:
Xavi i Jaume declaren davant la policia
Xavier J. declara davant la policia. Reconeix que coneixia el lloc on vivia l’Helena perquè l’havia acompanyat fins el portal de l’edifici en diverses ocasions, si bé mai havia estat dins el domilici. Afirma que l’Helena era “una persona molt hemètica i freda”. Declara que divendres 30/11/2011 va estar fins a les 15h en una reunió de feina a Cerdanyola del Vallès, que després va anar a dinar a la UAB. Que fins a les 20:15h aproximadament va estar treballant amb el seu ordinador a la Universitat. Que després va anar a la UES, on es va veure amb en Jaume S. per recollir la llista de la gent que l’endemà aniria a l’excursió a Artés. Que sortint de la UES van anar a prendre una cervesa i van estar en un bar fins a les 22:30h i que va deixar en Jaume S. al seu domicili cap a les 23:45h per després anar-se’n a casa seva.

Jaume S. declara davant la policia. Afirma que divendres 30/11/2001 va estar treballant a casa seva fins a les 20:00h, que després va anar a Barcelona on havia quedat amb uns amics, i que va tornar a Sabadell cap a les 1:30h aproximadament.

14 desembre:
Jaume modifica la seva declaració
Jaume S. compareix voluntàriament davant la policia per modificar algun aspecte de la declaració que hi va fer el dia anterior. Aquest cop diu que el divendres 30/11/2001 a la tarda va anar a la UES, on cap a les 8 del vespre havia quedat amb en Xavi J. per preparar els papers per a l’excursió de l’endemà a Artés.

Com pot ser que el Jaume Sanllehí pogués canviar completament la declaració d'on havia estat el divendres 30 només 13 dies després del dia? Passa de dir que va anar a sopar a Barcelona amb uns amics i qeu va arribar a 2/4 de 2 de la matinada a Sabadell a dir que es va quedar a Sabadell amb el Xavi. Es podria entendre que canviés algun detall, però algú es creu que t'equiovoquis dient que vas a sopar a Barcleona tenint en compte que només han passat 13 dies i és un dia ben fàcil de recordar (divendres abans de l'excursió a Artés de la UES). El jutge no va contactar amb el amics del sopar a Barcelona per confirmar el dia que va ser i a quin restaurant van anar? Un altre error del jutge? La meva hipotesi és que el Jaume realment va anar a Barcelona però després va veure que el Xavi quedava sense coartada perquè s'hagués demostrat que la seva declaració era falsa, i d'acord amb el Xavi canvia la declaració donant per bona la versió del Xavi. Per tant, fa molta olor a socàrrim el què pogués fer el Xavi el divendres 30 de novembre a la tarda. D'altra banda cal destacar que el vocal que organitzava l'excursió a Artés (que es titulava La Cosa Nostra per més inri)era el Xavi Jiménez, no el Jaume.

Josefina ha dit...

Qui soc i qui no soc?, el que està clar és que no soc un soc.

Abans imperava una dita que la gent es feia seva i es creia: "Pecat amagat, és mig perdonat."

Al revés t'ho dic perquè m'entenguis: quin interés tens en posar tot el focus d'atenció en la UES sense voler contemplar cap altra opció? S'ha d'investigar tot!

No em deixo estar ni de pel·lícules ni de crims anteriors perquè els assassins no tenen imaginació, sempre copien d'alguna banda, només falta trobar la font. No són creatius, son destructius, si fossin creatius no matarien. Si fan alguna obra, escultura, pintura, novel·la és molt deficient! li falta energia creativa i sol ser inquietant: mira el traç i el excés de puntuació del primer anònim. No et fixis en el text sino en el traç.

Què faries tu, si fossis president de la UES, ara que s'ha tornat a muntar tot aquest rebombori? Els socis de l'entitat si que li poden demanar transparència; que ajudi a aclarir els fets.

No soc cap talp, soc una mare que voll arribar fins al fons de la questió.

Josefina

Anònim ha dit...

Com t’agraden els jocs de paraules Josefina.

Anònim ha dit...

Molt d'acord amb les observacions respecte el canvi de versió de Jaume Sanllehí. De fet, en aquest altre documental de MEGA, es diu que l'Helena havia observat que el Xavi voltava pel seu pis per vigilar-la.

Encara que algú vulgui treure el focus sobre aquest grup, tots recorden molt bé que van fer altres dies però tots canvien les versions sobre la tarda del 30, i això s'hauria d'haver investigat molt més.

No passaria res si s'investigués, no???, i surtís el que surtís de la investigació, seria útil per resoldre el cas, no?? No és això el que volem?

Les altres línies d'investigació a mí em recorden a allò de "los terroristas están en montes cercanos"

Anònim ha dit...

Està molt bé la cronologia de fets a nivell judicial del web que ha creat la família Jubany

Josefina ha dit...

Hola! Anònims,

Les paraules son la meva feina, i tenia ganes de posar en joc les barrabassades que segons jo va fer l'Institut d'Estudis Catalans en eliminar gran part dels diacrítics.

Sí, sí i sí, volem que s'investigui, però volem que s'investigui tot! No vull que per culpa de les pressions posin algú en presó preventiva i quan vingui el judici es digui que les proves son circumstancials i quedi absolt. Que seguramentés és el que hauria passat amb la Montse Careta si no s'hagués suicidat o si no l'haguessin suicidada!

Feu-vos una pregunta: quants nois i noies de Sabadell i el rodal, han desaparescut i no se'ls ha trobat mai més i/o si els han trobat tot apunta que s'han suicidat?

Hi ha un submon delictiu prop de casa i algú de la UES hi té els peus ficats? És una hopòtesi que no descarto.

El Xavi Jiménez vivia a set minuts de casa l'Helena, i ella vivia en un carrer comercial, en un edifici que feia xamfrà.



Anònim ha dit...

Fotografies de satèl·lits, sectes ocultes, jocs de rol, referències a pel·lícules... pero que collons esteu dient? Esteu emmerdant aquest cas jugant a ser investigadors aficionats. Si realment voleu fer alguna cosa d'utilitat intenteu fer pressió a les xarxes perque s'investigui el cas, ajudeu a difondre la web que ha creat la familia Jubany, per aquells/es que tinguin alguna informació ho puguin fer en un lloc on es pugui recollir i contrastar, i no en el blog d'una persona que prou ha fet lluitant aquests anys per demostrar la innocència d'una amiga

Anònim ha dit...

Sobre això que diu la Josefina, sí que es podria preguntar, per exemple al noi casat que hi tenia relacions si li havia comentat alguna cosa o la resta de persones del seu cercle, més que res per tenir una visió des de fora...a vegades va veure les coses des d'una altra perspectiva. Tot i que l'opció de les gravacions pornogràfiques o algo pitjor, podria ser força encertat...podria explicar el fet que va demanar l'Ana Isabel de que es registrés el pis de FM. Potser això explicaria el silenci de tots...
Ja sé que tot això són suposicions, però explicant-ho, pot fer saltar algú dels que ho estan llegint per lligar caps o xerrar

Anònim ha dit...

L'anònim de les 17:41 del 7 d'abril.

Em sembla molt bo el teu raonament.
Si l'Ana o altres persones volen donar més pistes, informació, ara és el moment i ho tenen súper bé ja que conenctant-se al web de la família Jubany http://helena.jubany.cat/crim/ i contactar amb ells a través del formulari o enviant un correu electrònic a: crim.helena@jubany.cat Per tant ho poden fer de manera anònima, fins i tot, si es senten més còmodes o estan espantades.

Anònim ha dit...

Certament costa molt d’entendre que si la UES (en general o a nivell de secció Natura) no hi té res a veure no hagin fet mai res per intentar esclarir els fets. Del primer a l’últim. Dels que hi havia el 2001 als que hi ha ara. Dels que segueixen a Sabadell als que han marxat. Dels que han fet vida nova i tenen família i fills als que continuen solters. Dels que segueixen de vocals a les excursions com els que no. Dels que surten a les fotos i dels que no. No hi ha excuses que valguin. Encara hi sou a temps. #justiciahelenajubany

Anònim ha dit...

La manera d'enfocar aquests fets que van passar el 2001 per part de la UES és autèntica vergonya impròpia d'una entitat de gairebé 3.000 socis. Denota que la gent que han manant i manen allà dins no volen aclarir els fets ni fer res per aclarir-los, potser perquè sortirien molts més draps bruts dels que ens pensem. No van col·laborar en les investigacions de la policia dirigides al grupet de nois Santi, Xavi i Jaume, ni van fer mai un acte ni un trist comunicat en relació a dues joves membres de la UES mortes.
La cosa encara és més vergonyosa quan intenten desmarcar-se d'aquests fets amb el "gran argument" que un dels anònims deia excursió de la UES en comptes d'excursió natura. Curiosament per aquelles dates senyalades també hi va haver canvis a la Junta, un d'ells el president. Vaja que entre que per allà dins deu ser un tema tabú i prohibit, i que la gent "no vol problemes" ,callem i anem passant els anys. De fet des de l'emissió de Crims TV3 no han publicat res més. Vergonya. #JusticiaHelenaJubany

Anònim ha dit...

Totalment d'acord!!! El que em costa d'entendre es que els mateixos socis no els demanin explicacions!!! Aquesta entitat amb tan secretisme...de nota que en son complices!!!

Josefina ha dit...

Bon dia! Anònims del dia 8 d'abril 13:27, 13:45 i 20:58

L'Ajuntament de Sabadell participa econòmicament amb la UES. Per tant un ens públic no pot tancar els ulls davant d'aquest rebombori. No sé com, però si que els ciutadans poden instar l'Ajuntament a aclarir els fets, a demanar una investigació. Hi ha una oficina del Sindic de Greuges a Sabadell, segur que s'hi pot fer una entrada on-line.

Per la meva banda, després de fer difussió de la web , continuo jugant a detectius, que és molt divertit! Abans d'ahir vaig rebre un llibre sobre Victimiologia i explica en quins casos concrets s'usen les drogues sobre les víctimes i amb quina finalitat.

Petons a tots i totes!

Josefina

Anònim ha dit...

Deixo per vosaltres les elucubracions, les deduccions i opinions que de vegades només fan que embolicar la troca. Anem a fets reals:
El jutge: Manuel Horacio García.
Va dir a Crims (TV3)que no permetria que la policía es pengés medalles davant la premsa i els mitjans gràcies a les investigacions.
També va dir que no volía tenir problemes amb el sospitós S.L. perque era advocat.
Aquest senyor ha esdevingut president de la secció 1ª de la Audiencia Provincial de Tarragona.
"La justicia es un servicio público que el ciudadano tiene que percibir como eficaz"
"Hemos de tener una justicia del siglo XXI no sel siglo XIX"
Son frases seves davant el Consejo General del Poder Judicial.
Com diu aquell "sin comentarios"

El policía David Medialdea.-
Diu ben clar que el jutge va posar pals a les rodes a fi i efecte que la investigació no anés endavant.
Tantmateix afirma que volía detenir Santi Laiglesia com autor del crim i no li van permetre.

La UES.-
Penosa la intervenció del representant de la UES negant qualsevol relació amb el cas quan les dues víctimes hi eren socies i els sospitosos també. I no de base, eren vocals de la secció natura, gestors, vaja que remenaven les cireres.
En tot aquest temps, ni una mísera nota de condol.
Els Xavi, Jaume, Santi... han continuat fent sortides com si res hagués passat. Un silenci que ha de pesar com una llosa damunt la consciència d'alguns.
Mireu, quan hom porta un temps en un grup; sigui la classe, la feina, el gimnàs, la familia etc, poc a poc et vas assabentant de moltes coses de la gent; gairebé es podría dir que a la llarga tot se sap. No em cap al cap que ningú de la UES no sápiga res de que duien entre mans aquest grupet. Ho sento pero la UES és còmplice.

La Muntsa.-
Pobreta, no va suportar la situació. La seva dependència del Santi la va enfonsar. Pero ella sabía moltes coses que es va endur a la tomba. No va parlar. Fa llàstima, però per altra banda el seu silenci ha permès que el(s) assassí(ns) vagin lliures pel carrer.

El Santi.-
Tenía claus del pis de la Muntsa perque hi vivía i feien vida de parella. El cos de l'Helena va ser llençat des del terrat. No hi ha possibilitat de que la Muntsa tota sola carregués un cos escales amunt.
Els somnifers no eren la seva especialitat peró sabía que què anava l'assumpte.
Va posar traves a la comunicació de la Muntsa amb la seva familia estant a Wad-Ras. "El Santi només pensa en el sexe"
Va tenir temps de remenar a la seva conveniència les coses del pis per tal de que tot assenyalès a la Muntsa com a culpable.
Desprès del suïcidi, mai més ha tingut relació amb la familia de la Muntsa.
Quan el jutge el va citar a declarar era a les Canaries per "referse" del tràngol.
Les seves declaracions , així com las de la seva colla, son plenes de inexactituts, incongruéncies, rectificacions, vaja un festival d'incompetència de qui portava la causa.

Anònim ha dit...


Xavi Jiménez i Jaume Sanllehí.-
Els seus intents d'aproximació a l'Helena no van donar fruit. Un enamorat i rebutjat, ella vivía sola i coneixíen els seus topants. Per altra banda el día que la Muntsa va ser vista en males condicions i tant perjudicada que l'havien de portar entre dos, de ben segur que no eren dos desconeguts; el Santi i qui més?
Al cap del anys es dediquen a plantar arbres a la festa del arbre tant tranquils.

Ana Echaguivel.-

Hem arribat a qui té la clau per treuren l'entrellat.
L'atractiu de l'Helena no captivava només a homes, també a dones. Quinze trucades en un día demostren un control que si fos home parlariem de assetjament, peró ara i aquí no es políticament correcte emprar aquesta paraula.
Va ser empresonada com autora o coautora dels anònims. No es van fer proves caligràfiques als de la colla i a ella li va tocar el rebre.
Però la seva demanda a la policía de que anessin al pis de Francesc Maciá Guilá dóna un raig de llum a la foscor. Ella sí que en sap de coses. I al contrari que la Muntsa, g.a.D. encara pot parlar; s'ha endut el que sap a Granada on hi treballa, no al regne del silenci.
A.E. es la gran esperança dels que malden per acabar el malson.

Francesc Macià Guilà.-
Què s'amaga darrera d'aquest afable doctor del Hospital del Mar, amant de la natura i peça important de la U.E.S?
Quina activitat desenvolupava al piset?
Jo m'ho penso però he dit abans que parlaría de realitats.

Anònim ha dit...

Com diu l'anònim del 9-4 a les 14:15 considero que l'A.E. és qui encara té la clau i de manera totalment anònima pot fer arribar pistes i informació a la família Jubany, ja sigui directament o a través dels seus advocats que em sembla que varen fer una feina formidable.
Vinga A.E. fes-ho per tu mateixa i no permetis que ningú et faci callar! :)

Anònim ha dit...

Ni el X.J, ni el J.S, ni l'A.E, ni el F.M.G parlaran mai pq són còmplices de l'assassí. Quan l'advocat de l'A.E demana q es faci un registre a la casa de F.M.G ho fa pq existeix la possibilitat d'anar a judici. Quan arriba el sobreseïment a ningú dels implicats els interessa reobrir el cas pq tenen molt a perdre.
Segurament hi ha gent q coneix o intueix el q feia S.L i amics amb les noies però la gent no vol problemes. Si les coses no els afecta directament a ells fan com si no passes res i continuen amb la seva vida.

Anònim ha dit...

A l'anònim anterior:

Sí però, per què?

Per què l'advocat de l'A.E. demana que, en cas d'anar a judici, s'escorcolli el pis de F.M.G?

Què li va dir A.E. al seu advocat que s'hi podria trobar dins aquell pis, en un escorcoll relacionat amb l'investigació criminal de l'assassinat de l'Helena Jubany? I com ho sabia ella que s'hi podria trobar el què fos que li va dir al seu advocat que s'hi podria trobar?

Trobo això extremadament rellevant.

Anònim ha dit...

A l'anònim 9-4, 18:07:
F.M.G és metge. A l'Helena la van drogar amb 3 benzodiacepines diferents. Lormetazepam(q és el Noctamid q van trobar a casa de la Montse), Alprazolam i Midazolam. Jo interpreto q l'Ana sabía q F.M.G tenía a casa alguns del medicaments amb els q van drogar divendres 30 de novembre a l'Helena. I l'A.E ho sabia pq hi estava implicada.

Anònim ha dit...

No confieu el l'AE, no dirà res. I no dirà res perquè segurament alguna part de responsabilitat hi té. Recordeu que ser cooperador necessari d'un crim també està penat amb presó. Alguns parlen que el 3 noiets la van trair, però si és així no entenc pq mai més ha parlat. Pot ser li van pagar diners pq callés per sempre? o té d'alguna manera hi està implicada també?

Anònim ha dit...

https://picalapica.blogspot.com/2020/04/moviments-al-cas-jubany-careta.html?m=1

Anònim ha dit...


Recordes aquell 5 de desembre?

https://www.flickr.com/photos/seccionaturaues/49670978417/in/album-72157713523346398/

Anònim ha dit...

Us heu fixa't que la majoría de fotos que surt en Santi sempre está al costat d'en Francesc...veig que són molt amics!!! "Ahí lo dejo"....

Anònim ha dit...

Un detall que ningú ha donat importància: ¿què hi feia la sra. mare de Santi Laiglesia al pis on hi varen estar tantes hores després del crim?
Estava al corrent de tot?
Pel que fa a A.E. molt em temo que no dirà mai res. "Mira nena, aquí tienes un dinerito y boquita callada, mejor pon tierra de por medio". Es molt evident que ella sabía què hi trobaría la policía en un escorcoll. Ah! també ho sabía (i ho sap) el seu advocat.

Anònim ha dit...

Quan A.E. va ser preguntada pel jutge sobre què va fer el 17 setembre (dia en que va aparèixer el primer anònim a la porta de l’Helena i dia en que "curiosament" A.E. començava vacances) ella diu que va estar tot el dia amb el seu novio R.S. (Crims Cat. Radio capítol 5, 14:28).

7a-carrera-de-la-mujer-en-granada, dorsals del 5302 al 5305.

ESCRIVÀ ha dit...

Mira noi, perquè m’hi jugo el coll que ets un home i un misogin. Si no és que ets un dels implicats... perquè anem a veure, qui voldria, a aquestes alçades, acusar l’AE. Es va veure amb la pericial cal·ligràfica que la lletra dels anònims no era seva. Va ser l’única que va tenir valor d’assenyalar al FMG, res la situa al lloc dels fets, impossible que pogués tirar el cos de l’Helena de del terrat. O sigui....hola???????? Deixeu aquesta pobre dona en pau i preocupeu-vos del SLP, XJM, JSP i FMG.

De debò, aquesta intervenció anònim 11 d’abril 20:20 bàsicament et delata.
Apa noi.

Anònim ha dit...

ESCRIVÀ:
La teva aportació és molt interessant i necessària, però hi ha un punt que no arribo a entendre. El pots aclarir?
Si l'AE no hi té res a veure, on és el "valor" de passar a acusar algú altre?
Potser m'he perdut alguna cosa...

ESCRIVÀ ha dit...

Si noi, veig que vas força perdut.
Resulta obvi que el PADRINO està implicat, i he emprat l’expressió “tenir valor” perquè ningú més es va atrevir a fer-ho. La por fa emmudir la gent, saps?
T’explicaré un conte abans d’anar a dormir. Un conte que l’AE ja sabia l’any 2001.
Mira, resulta que van trobar unes 3 benzos diferents al cos de l’Helena. Les benzos s’aconsegueix en amb recepta. Les receptes les fan els metges. FMG és.......METGE!Bingoooo
Bona nit.

Anònim ha dit...

Qui té les claus sobre el què va passar, i que podrien ajudar a assolir una certa pau a la família de la noia assassinada fa 20 anys, i no les diu, no és pas innocent.

Unknown ha dit...

Ah, i no em vull descuidar de dir que se sap qui és, on viu, a què es dedica, i com contactar-hi.

Anònim ha dit...

Anònim ets molt covard
També sabem on viuen el SLP, JSP i XJM
Ells si que saben el que va passar. Per què tractes d’encobrir-los? A l’Ana la van acollonir, com a la Isabel, a l’Helena i a la Muntsa les van assassinar. Colla de desgraciats. Vés a la merda. TALP

Anònim ha dit...

A l'ESCRIVÀ:
1er: sóc un altre anònim. Per tant, si vols, em pots dir misogin a mi també.
Que SL, XJ, JS i FMG hi estiguin implicats no vol dir q l'AE sigui innocent. Bon intent(pel q no estigui informat del cas) d'intentar fer creure a algú q la pericial cal·ligràfica va descartar l'AE. Tot el contrari: el segon anònim el va escriure, en part, ella.
Sobre q "va ser l'única q va tenir el valor d'assenyalar FMG", una coseta: va declarar molts cops i no va dir res de la implicació de ningú. Només quan la van imputar, va anar a la presó i hi havia el risc d'anar a judici, llavors, i només llavors, el seu advocat va dir de registrar la casa de FMG. És a dir, ella no volia ajudar als investigadors x esbrinar la veritat, volia salvar-se ella.
I ningú diu q la llancés ella, però q el div 30, igual q els altres amiguets, estava al pis Laiglesia-Careta es evident. Si no pq en tants i tants programes de radio i tv q s'han fet, en cap hi ha participat. Si a mi m'acussessin de matar o de cómplice, no em callaria.
I pels qui parlen de TALP, una cosa: se cree el ladrón...

Anònim ha dit...

Considero que AE té moltes coses a explicar, servirien de molt. Els motius del perquè no ho fa deuen ser varis, potser més a perdre que a guanyar. El primer pàrraf del segon anònim és lletra seva. Això no vol dir que ella deixés el granini adulterat i que participés en el crim, no ho sabem.
Evidentment trobar proves 19 anys després és complicat i tot passa pels testimonis o que algú parli. Tot i així, hi ha una sèrie d'investigacions que es podrien fer i que no són tan complicades, portarien molt llum al cas.

1. Interrogar i investigar seriosament FMG.
2. Realitzar prova cal·ligràfica a XJ, JS i SL (és un escàndol que això no es fés). Lo de les fitxes d'inscripció de la UES sembla una broma. Aquest 3 s'han d'assentar davant un jutge i escriure 4 pàgines a "puño y letra".
3. Comprovar coartades de XJ, JS i SL sobre els dies 30-N (tarda) i 1-D (tarda-nit). Increïble no fer això en el seu moment.
4. Interrogar a tots els assistents a l'excursió d'Artés del dia 1-D. Qui hi havia a l'excursió, qui va organitzar cotxes els dia abans, etc.
5. On carai eren les claus del pis, cotxe i ulleres de l'Helena quan la van trobar morta.
6.Aprofundir en les paraules del Policia David Medialdea. Afirma que SL és l'autor del crim i afirma que el jutge posa pals a les rodes a la investigació per afavorir SL.

Tot això es pot fer, i es pot fer ara.

Anònim ha dit...

Jo crec que AE, si no està implicada, sap com va anar tot...sinó perquè les 15 trucades que va fer a l'Helena? Diuen que era perquè estava obsessionada amb l'Helena... potser eren per avisar-la que estava en perill?
Tant ella com el policia podrien explicar, en privat, tot el que saben a la família de l'Helena, almenys perquè sapiguessin què va passar aquell dia i el motiu...Ells necessiten una explicació de com va anar, tot i que ha de ser molt dur no poder fer justícia

Anònim ha dit...

Hola he estat llegint que els casos que s han resolt despres de tants anys, hi ha proves ADN, que s han practicat a posterior, en queden en aquest cas per analitzar?, tb llegint el bloc desde el principi veig persones que ara quant comenten es posen molt nervioses I fan servir un llenguatge poc respectuos, es perque el cercle s''estreny sobre elles?
Tb entenc llegint els comentaris que hi ha implicats quatre homes i una dona?

Anònim ha dit...

(1) M'agradaria exposar el què m'ha passat pel cap arrel de visualitzar els dos capítols de "Crims" a TV3 i, posteriorment arrel de la indignació i curiositat que m'ha provocat la NO resolució del cas, altres programes que he pogut visualitzar a través de youtube (tve1, cuarto milenio, antena3).
Abans de res, crec que s'hauria de contextualitzar el moment del fets; estem parlant de finals del 2001. En aquella època, tot just algunes persones tenien mòbil, encara no tots, la comunicació no era tan immediata. Els Mossos d'Esquadra encara no estaven desplegats a Sabadell (no recordo si a Barcelona capital sí), i la proximitat i confiança que es té ara amb el cos policial no es tenia ni molt menys amb la Policia Nacional.
Què vull dir amb això? Doncs que probablement, si a dia d'avui algú rep un anònim d'origen desconegut, és més que probable que vagis a denunciar-ho als Mossos, però en aquell moment, segurament perquè tampoc no s'havia parlat tan obertament de l'assetjament com en els darrers anys, no era una cosa que es fes pública, al contrari, es passava en silenci. Amb això tracto de fer entendre el perquè estic bastant segura que l'Helena no va fer cap denúncia del primer anònim. I del segon que ja anomena la UES, imagino que li debia intrigar negativament, ( i més pel què contenia el líquid), però suposava que en poc temps li desvelarien qui eren els autors.
I si no ho va comunicar a la família va ser per no fer-los patir.
Anem a la UES; jo, com a membre en aquells anys d'una entitat castellera, com podria ser un esbart, sardanes, etc, si que puc dir (i sense generalitzar), que almenys durant una època era el lloc utilitzat per una part del jovent per socialitzar a tots nivells i, preferentment, per persones que segurament fora de les entitats eren o es creien "poca cosa" i que dins aquestes organitzacions se sentien valorats, estimats, els reis del mambo, vaja.
Que experimentessin amb alcohol i drogues, no era gens extrany, com tampoc en altres àmbits on s'hi trobés gent jove.
Amparats per la "seguretat" que els hi donava formar part d'un grup o ser importants per un grup de persones els feia més forts (sensació que em transmetien alguns membres d'aquestes entitats que abans de formar-ne part eren justament perfils més aviat tímids, introvertits, tirant a solitaris i amb pocs amics).
Justament dins aquest context apareix la Muntsa, una noia segons expliquen, acomplexada, amb baixa autoestima que allí se sent estimada. Un tal S.L. que allí se sent fort, la sedueix i ella, que amb ell té el primer nòvio, hi cau de 4 potes i s'enlluerna completament convertint-lo amb el seu "Déu". Segurament un perfil insegur com ell que s'ha crescut dins del grup, se sent important dins aquell entorn i probablement abusa d'una noia insegura que " flipa" de que un tio "important" com ell es fixi en ella. Aguantarà el què sigui per tal que no la deixi.
Repeteixo, s'ha de contextualitzar en l'any dels fets quan no s'havia ni començat a parlar de la violència de gènere ja sigui física o mental, ni de bullying ni res semblant.

Anònim ha dit...

(2) Més que probable que aquest personatge veiés en la Muntsa una noia dèbil que accedia a tot el què ell li proposava o demanava, (inclús comenta amb la família que només pensa en el sexe), i inclús accedeix al xantatge de que per continuar amb la relació passa per anar al psicòleg.
En fi, un abusador mental, si no també físic, amb totes les de la llei. I això que segurament de portes enfora, inclús de cara a l'entitat on pertanyia, era considerat un tio collonut. (Aquí no voldria deixar de preguntar-me en veu alta si es va investigar si la UES hagués rebut alguna aportació econòmica important després d'aquella fets).
La meva hipòtesi passa perquè després d'haver experimentat amb la seva parella i probablement amb els amics més afins amb substàncies varies, van voler anar més enllà i provar-ho amb l'Helena. Poder precisament amb ella perquè un del grup li anava al darrera (ella ja li havia deixat clar que no) i, d'aquesta manera podria aconseguir alguna cosa més d'ella.
No veig improbable que aquell dia en el que ella va anar a casa la Muntsa després d'una trucada demanant-la, potser amb una falsa excusa urgent o poder per descobrir-li i explicar-li finalment la resolució dels anònims, aprofitessin per embaucar-la i convidar-la a dinar o a beure quelcom per exemple amb l'excusa de la resolució del misteri. No ho sé. És una hipòtesi.
Que tots plegats anessin beguts o drogats, no és descartable. Desconec si se'ls hi van fer analítiques el dia que va aparèixer el cos però si ho van voler passar com a suicidi, segur que no.

Anònim ha dit...

(3) En tot cas, la van intoxicar. A ella i probablement també a la Muntsa, encara que amb menys dosi.
Que debien fer amb elles el que van voler, sembla probable. (Curiós que no s'arribés a saber del cert que era o a qui pertenyia el líquid blanquinos que li van trobar a la vagina).
Jo crec que les debien magrejar com a mínim i encara que també anéssin beguts o drogats per cometre aquests fets, això no els exculpa de res. Violacions en tota regla amb les víctimes profundament adormides i poder, en el cas de la Muntsa, no tant adormida però sense possibilitats de negació.
Tot plegat fastigós, repugnant.. "Mitges tites" que necessiten drogar unes noies per poder tenir els seus cossos a disposició.
I crec que la Muntsa es deuria despertar al cap d'unes hores. I deuria veure l'Helena adormida. I deuria preguntar què passava. I li deurien dir que havia pres el mateix que ella i que tots. Imagino que algo així li deurien dir a la Muntsa; que tots havien begut el mateix i que no entenien com era que l'Helena no acabava de despertar.
I poder van deixar passar les hores, esperant que es despertés, però no ho va fer. Imagino a la Muntsa histèrica i els altres fent-la calmar amb algun altre medicament. I qui sap si aprofitant que ella tornava a dormir, van treure a l'Helena del domicili. O no. I l'endemà com si res van anar d'excursió. Sang massa freda aquests personatges. I van tornar abans d'hora perquè la Muntsa es trobava malament. Poder perquè li havien donat calmans?
I un cop a casa deurien tornar a fer adormir a la Muntsa, perquè no cridés, perquè no plorés, perquè no es desesperés.
I llavors imagino que entre dos o tres van fer pacte de silenci i la van llençar. I a la Muntsa alguna pelicula li debia explicar la persona que la tenia manipulada per justificar-li el què havien fet amb el cos. I tant la van convèncer de que callar era el millor que ella ho va portar fins a les últimes consequències.
Sembla una peli però jo crec que probablement encara em quedo curta.
Que hi hagi almenys dos dels pressumptes coautors que encara siguin membres actius de la UES, fent xerrades, etc...em sembla inadmissible.
Que el company de la Muntsa estigui treballant a la Generalitat de Catalunya, em sembla inadmissible.
Que els companys de la UES d'aquells anys, que alguna cosa deuen intuir o saber, callin, em sembla inadmissible.
Que hi hagués un jutge instructor pressumptament comprat o coperatiu que no deixés fer a la Policia Nacional les investigacions oportunes sobre la parella de la Muntsa (qui també vivia a l'immoble), em sembla inadmissible.
Justícia de pandereta.
Per molt que un dels sospitosos tingui o tingués un tiet advocat respectable i influent a Sabadell, és inadmissible que una colla de "personatges pressumptament assassins" campin tranquilament per Sabadell.
Flac favor a la justícia que no s'acabi de resoldre el cas.
I llavors demanen a la gent que cregui en la justícia?
Vergonya absoluta de formar part d'un país on hi ha aquesta mena de justícia.
De debó, que algú aporti informació, quelcom que serveixi per reobrir el cas.
Aquests culpables han d'acabar entre reixes, pels fets i pels gairebé 20 anys de patiment ocasionat a les famílies.
Que es faci justícia!
I no em vull oblidar de la valentia del policia nacional, (cos policial que no em desperta en general gaires coses bones), qui va estar duent el cas durant molts mesos, a qui no li tremola el pols a l'hora d'assenyalar a qui li va posar traves i a qui ell creu que és el principal culpable.

Anònim ha dit...

Me parece curioso que se haya pasado de puntillas sobre un mensaje firmado por FMG dando el segundo apellido de JSP, que puede ser él o no, pero lo que está claro es que hay tres de los acusados (creo que Joan es el propio FMG, Escrivá es AE y Josefina o XJ o SL) comentando en este hilo, intentando salpicar, meter ruido etc. Me parece curioso cuando nunca han dado la cara. Creo que hacía casi veinte años que no estaban tan cagados, enhorabuena a todos

Anònim ha dit...

Mi mayor duda es por qué no se tomaron huellas y pruebas de adn de la casa de Montse. Aunque se quisiera tapar la implicación de algunos, canta mucho que no se tomaran huellas de la casa, los anónimos, las botellas...pruebas directamente implicatorias.

Josefina ha dit...

Hola!

La Josefina, és la Josefina!
No soc home, soc dona, vaig néixer a Sabadell l'any 1960 i tinc 59 anys.
Dic exactament el que penso. Tot el que he escrit des del febrer, és el que volia escriure en cada moment. No em sap ni greu que diguis, anònim, que embolico la troca. Però una cosa sí que has de saber: si jo fos una assassina ja estaria complint condemna, perquè jo mateixa hauria anat a la policia a dir: he mort X per tal motiu. Jo soc de les que tira la pedra i no amaga la mà.


Hi ha hagut una entrada molt maca que parlava de contextualitzar el tema: el perquè l'any 2001 l'Helena no va anar a denunciar que li havien posat metzina en una beguda. Comparteixo la seva opinió. Però ja fa dies que penso que bé havia de parlar amb algú: o amb les amigues de la Universitat, o amb els amics de Sant Feliu de Codines o amb la Isabel Valls. Es va guardar per ella sola que l'havien drogat? Algú sap alguna cosa, segons la bibliotecaria de més edat amb qui treballava, es notava que a l'Helena ja feia temps que li passava alguna cosa, que alguna cosa l'amoïnava. No tenia ningú a quí explicar el què li passava?

Segur que hi ha gent, amics molt amics de l'Helena que potser no saben el què saben. Si em llegeixen, si us plau, penseu que la resolució d'un cas ve d'un detall. Si l'Helena us va dir que estava fent un treball d'investigació, que sospitava X cosa, o si us va demanar consell. Si us plau, parleu!

Petons, Josefina






Anònim ha dit...

Completament d'acord amb aquests últims anónims; pero no m'agrada el caire que pren aquest xat. Massa opinions que només fan que embolicar la troca i fernos perdre l'objectiu. Ens extenem en paraules, explicacions, hipótesi, tot plegat no porta en lloc. Qui s'ho ha llegit tot i ha vist Crims (tv3) ja sap per on va tota la trama i no cal ser massa llest per saber qui està fins al coll i qui no. Qui pot aportar llum i qui ja en te prou amb allò de qui día passa any empeny.
Vull creure que molt@s dels que han participat aquí, ja están en contacte i treballant conjuntament al marge d'aquest xat per aconseguir reobrir el cas.
No he vist encara cap iniciativa a change.org per recollir firmes ni altres iniciatives com ara taules a la sortida de les estacions de tren a Sabadell, paradetes davant les esglesies a la sortida de misa... Qualsevol activitat que porti el cas al carrer.
Salut.

Anònim ha dit...

Sobre l'anònim de les 19:02h, quina relació tens amb AE? Ets conegut, amic, parella...? Sempre l'estàs defensant...
Jo no crec que en SL o FM hagin escrit res en aquest blog, tot i que possiblement ho poden estar llegint per saber què es mou i què se sap...

Anònim ha dit...

Soy el anónimo de las 19:02, mis dos únicas entradas son de hoy 13 de abril (soy igual de anónimo que "Josefina" o cualquier otro pseudónimo). Soy madrileño, hasta aquí ha llegado, sí. No soy familiar de nadie, de hecho creo (es bastante evidente) que están implicados todos y todas, también AE. Me parecen una falta de respeto hacia Helena las entradas de "Josefina", sus insinuaciones, además de falsas (porque Helena sí transmitió a personas cercanas su inquietud por los anónimos, a su hermana Diana, a sus compañeros de trabajo etc) son ofensivas y rastreras. El policía ha dicho ya quién es el culpable, él que estuvo investigando, y dijo también por qué no se detuvo al culpable.

Ojalá se llegue al final esta vez, hay mucha gente empujando detrás. Suerte a todos

Anònim ha dit...

Disculpa, pensé que eras el mismo que el anónimo del 31 de març, 2020 16:06
A ver, si como dices, se puede llegar hasta el final

Anònim ha dit...

No te preocupes, he mirado y es porque creo que somos los únicos que escribimos en castellano. Imagino que vendrá de Granada o de Bilbao ese mensaje (es el de las 12 y 30, el de las 16:06 le contesta). Yo no tengo nada que ver con nadie, el 31 de marzo ni había oído hablar del caso. Vi el reportaje de "Víctimas del Misterio" y aluciné, después vi el de Crims y comparto la indignación con la mayoría de la gente que ha escrito en el blog de Eladi.

Anònim ha dit...

Perdón, respecto a lo de que no han escrito aquí, aparece un mensaje directamente firmado por FMG, otra cosa es que alguien haya impostado su personalidad. Y creo que es obvio que sí están escribiendo porque muchos mensajes son demasiado tendenciosos, por ejemplo al que tú te has referido en el anterior comentario y que sí puede ser de familiar, pareja o de ella misma. Incluso el tono y la implicación general de muchos mensajes son muy personales.

Anònim ha dit...

Mentre aquí seguiu discutint i/o jugant als detectius privats, allà fora hi ha gent que s'està movent per fer justícia. Si realment us interessa aportar alguna cosa, guardeu les energies per fer-ne difusió. Gràcies.

Échale un vistazo a @JusticiaHelenaJubany (@JusticiaHelena2): https://twitter.com/JusticiaHelena2?s=08

Anònim ha dit...

A l'anònim de la 1:39. No sou ningú per dir a què s'ha de dedicar la gent, ni amb què ha d'invertir el seu temps. I menys, en la secció de comentaris d'un bloc. I en segon lloc, si continueu amb aquests personalismes i afany de medalletes, no resoldreu el cas ni amb mil anys. Sou uns maleducats.

Guillem ha dit...

Sincerament, si algú pot aportar més informació per ajudar a resoldre al cas ho hauria de fer als canals habilitats per la família Jubany i Careta, no a un twitter no oficial anònim que no sabem qui hi ha al darrera.

Recordo que la família Jubany ha obert un web on explica el Crim i on et pots posar en contacte amb la família per aportar informació: http://helena.jubany.cat/crim/ (correu-e crim.helena@jubany.cat)

Recordo que el propi Eladi fa pocs dies va publicar un nou post al respecte on demana la col·laboració a través de les adreces que he indicat: https://picalapica.blogspot.com/2020/04/moviments-al-cas-jubany-careta.html

Anònim ha dit...

Torno a dir; no m'agrada el caire que pren aquest xat. Només em faltaba sentir que perque algú digui que prou de jugar a detectius i dirigir les energíes per ferne difussió salti l'anònim de les 09.46 titllantlo de maleducat. Em fa la sensació que a tu sí que en vindría bé que no es castiguessin els culpables en mil anys.
Femne difussió. Change.org ya!
Avui día i donades les circumstàncies, no es pot fer res a llocs com cinemes, esglesies, camps de futbol, etc peò sí a les xarxes. No defallim.
I ara vas i diguem maleducat a mi també per suggerir què hem de fer.
Ah! i per mi i per a molts, el cas està resolt; el policía Medialdea ho ha dir públicament amb nom i cognom: Santiago Laiglesia,si tu vols portar una bena als ulls, allà tu però no ens la facis portar als demés.
PD.- Si un policía t'acusa d'un crim públicament i no respons ni poses denuncia al jutjat, i calles... marramiau

Anònim ha dit...

No sóc cap dels anònims previs del dia 14 o avui.

El web de la família Jubany està molt bé! Sobretot perquè hi ha forma de comunicar-se amb ells.
Que cadascú faci el que vulgui, faltaria més, la creació d'un compte de twitter també és una bona idea si és per fer difusió i un Change.org o una manifestació, etc.

Per mi el més important de tot és aconseguir que algú que calla parli. Que qualsevol que pugui saber res, digui la seva i que sobretot arribi a la família Jubany.

Anònim ha dit...

Pienso que el autor de hechos (y aunque no pueda demostrarlo) es Francisco Javier Jiménez. Francisco Javier Jiménez fue a buscar a Helena, la drogó para después violarla... y con la complicidad de su amigo Santi, la tiró desde la azotea del piso de Muntsa. Gracias por su atención y buenos días.

Anònim ha dit...

Bon dia.
Sóc el que va escriure l'anònim de la 1:39. Sóc un dels administradors d'aquest nou Twitter que s'ha creat per ajudar a resoldre el cas i vull fer unes quantes matisacions.

Abans que res, disculpar-me si algú s'ha molestat pel meu comentari de 'jugar als detectius'. En cap cas volia menysprear les opinions vessades aquí. Al contrari, les respectem totes i ens molts casos són super interessants. Jo en alguna ocasió també he explicat la meva hipòtesi del que va passar. El que volia dir amb aquest comentari és que crec que tots n'hem parlat aquí molt, i que crec que ara el que toca és passar a l'acció. Però com un suggeriment perquè evidentment, tothom és lliure per fer el que li dóna la gana. També vull agrair al missatges de suport que he rebut, el de les 10:56 i el de les 12:29, ells sí han entès la intenció real del meu missatge. Crec a més, que titllar-me de maleducat pel meu escrit és excedir-se.

Dit això, i contestant a aquest usuari, afegir que les seves acusacions són infundades i fetes des de la ignorància. També contesto al Guillem. No tenim cap afany de protagonisme ni cap interès en penjar-nos cap medalleta. Les persones que formem part d'aquest Twitter NO OFICIAL del cas, ens hem conegut precisament en aquest bloc i hem decidit passar a l'acció. Volem fer soroll, fer màxima difusió, crear iniciatives, en definitiva, moure'ns tot i més per aconseguir el que estarem d'acord que és l'objectiu comú: que es reobri el cas, fer justícia, que la família Jubany pugui fer per fi el dol en pau i perquè no dir-ho, com un petit homenatge a la nostra estimada Helena. Amb aquest motiu vaig publicar anit el missatge i vaig adjuntar el link del Twitter. Perquè sapigueu que existeix, que es va crear ahir i que us podeu afegir, tots, que amb les vostres iniciatives i idees, sou tots benvinguts. Quants més siguem, més soroll farem i més possibilitats tindrem d'aconseguir l'objectiu que es reobri el cas.

Un usuari ha dit que el millor canal per informar de l'obtenció de noves proves o testimonis és el de la web de la família Jubany de recent creació. Estem totalment d'acord. És per això que hem eliminat lo d'enviar-nos missatges directes a nosaltres i en el seu lloc hem posat el link de la web de la família Jubany perquè qui ho vulgui pugui adreçar-se directament a ells. Així serà més eficient i fluid. Gràcies a l'usuari per la proposta.

Repetim, us obrim els braços a tots els que voleu acompanyar-nos en aquesta complicadíssima tasca d'aconseguir que es reobri el cas, no tenim cap afany de protagonisme perquè aquí només hi ha una protagonista que com tots bé sabeu, es diu Helena Jubany.

Anònim ha dit...

Anónimo de las 13.36 ¿y qué te hace pensar esto?
¿Conoces a Xavi?
Un saludo.

Anònim ha dit...

Josefina, tens twitter? :)

Anònim ha dit...

Pobre l'anònim d les 09.46, el zasca q li han fotut els dl twiter s'ha escoltat a la China. M'ha fet pena i tot prò és que quan es diuen tonteries... O potser el q no vol és això, q es puguin fer coses per investigar, q se sàpiga la veritat no li deu interessar, ell sabrà pq

Josefina ha dit...

Anònim de les 14:43

Hola!

Responc a la teva pregunta:
Ara ja no en tinc de twitter.

Petons,
Josefina

Anònim ha dit...

Josefina, tens Facebook o Ig? :)

petons

Anònim ha dit...

Sóc l'autor de l'anònim de les 09:46h i no tindria cap problema en acceptar les disculpes, si aquestes fossin realment sinceres. No entenc quina és aquesta manera de disculpar-se dient que no volies dir allò que en realitat volies dir. Accepto que penseu que d'aquest tema ja se n'ha parlat "molt". Accepto, comprenc i comparteixo que hàgiu volgut crear un compte de Twitter per, segons vosaltres, "passar a l'acció". Però no veig quina necessitat hi havia de contraposar-vos amb els qui, segons vosaltres i en el context d'un bloc, discutim i juguem a detectius privats. Vosaltres mateixos reconeixeu que ho vau arribar a fer (i us ho van deixar fer !)... doncs ara, respecteu als qui ho vulguin fer en aquests moments.

Em semblen perfecte totes les iniciatives, TOTES, que condueixin a l'aclariment del cas. Em sembla molt bé que hàgiu creat un compte a Twitter... li desitjo molta sort. Em semblem molt bé les pàgines web... l'eventual iniciativa a Change.org (compteu amb la meva signatura)... totes les mobilitzacions i manifestacions allà on siguin i quan siguin... però tingueu present que el qui hagi de dir o tingui alguna cosa a dir, ho farà a través del canal que consideri més adient; no el que li imposeu vosaltres. Potser anirà a través d'algun advocat... o ho denunciarà en alguna Comissaria... o través d'algun periodista... hi té tot el dret.

Josefina ha dit...

Hola!

Només tinc facebook.

Josefina


Josefina ha dit...

Bon vepre,

Una de les motivacions que em fan estar en aquest blog, és fer costat als familiars i als amics de la Montse Careta. Trobo que és esborronadora la seva història. I no entenc com va ser que es va arribar a suicidar, amb la força i valentia que expressava en algunes cartes escrites a la presó que la seva família va tenir l'amabilitat de deixar-me llegir. No ho entenc! Per això dic que la van suicidar, i afegeixo des d'ahir, o que la van induir al suicidi.

Per què, des d'ahir? Perquè ahir tot jugant a detectius:) vaig llegir una informació que parlava d'aquest tema: induir al suicidi. Llavors és una possibilitat més que no descarto.

Estic bé aquí, hi estic còmoda, i seguiré aquí llegint llibres i regirant arxius com un gos perdiguer seguint un rastre per veure si troba un bon os ple de tall.

Bona nit!

Josefina






Anònim ha dit...

Bon vespre,
Sóc la que fa un parell de dies vaig penjar una "novela" de 3 capitols amb la meva hipòtesi amb la info que havia anat recopilant.
I "ojalá" que algú aportés nova informació que permetés la reobertura del cas i s'acabés tancant amb la veritat del què va passar.
Però no és fàcil. L'advocat actual d'en S.L. està molt unit (només cal veure fcbk), a la família del qui va ser advocat del principal sospitós, qui tb era el seu tiet i qui estava molt ben posicionat dins el món juridic a Sabadell. El jutge instructor amb el temps ha anat ocupant altres llocs, diria que ascendint, inclús va postular pel TS si no ho vaig llegir malament.
Quina mena de favors mutuos hi va haver entre jutge i advocat? Pots comptar que són tots plegats una colla de mafiosos.
Per això i perquè tota aquesta gent es tapa, penso que tot plegat serà com donar-se cops contra una paret de pedra.
Espero equivocar-me però són tots plegats una colla de malparits. Els que ho van fer, els que van ajudar a tapar-ho (ja sigui advocat, pares, etc..), els que van fer girar la vista únicament cap a la Muntsa.
Tristament vivim en una societat on els que haurien de ser més honestos pels llocs que ocupen, són els pitjors.
No em trec del cap la cara i veu de l'impresentable que quan el PN l'acusa directament de que va ser ell qui va impedir investigar més sobre en S.L. va i contesta...esto, esto es muy grave...però si amb la veu i actitud corporal pagues noi, se't veu el llautó a anys llum...
En fi, no em vull crispar més, desitjo que algu parli i que el jutge que hagi de dur el cas no degui cap favor a ningú i pugui obrar objectivament i honestament del tot.
I per cert, sóc de Sabadell i fa ums anyets un parent meu molt proper va estar fent un casal d'estiu a la UES. Per desconeixement del cas, està clar. Aquesta UES tb tela...tres, o millor dit..4 pressumptes implicats i continuen formant part de l'entitat i de forma molt activa. I ni han obert la boca per donar explicacions. Fàstic de gent. Perquè el que fa 4, poder no hi era, però poder era el pressumpte camell de les substàncies...perquè li era fàcil per la feina que feia i fa...brrr...vinga va, intentaré no fer servir aquest bloc per desfogar-me però seguiré el cas.
Molta força per les famílies.

Anònim ha dit...

Segons @JusticiaHelenaJ a twitter, FMG va tenir una discussió amb l'Helena el 14 de novembre de 2001 a la seu de la UES. He escoltat tots els programes de radio i tv q s'han fet sobre el cas i no es diu res sobre això. A la web de la familia Jubany tampoc. Si això es cert, crec q la intenció no és només violar-la sino q també la volien matar.

Anònim ha dit...

Josefina, t'animo a fer-te twitter, siusplau. Així pots estar també activa allà :)
Estic impressionada amb la UES...o sigui, tapant un assassinat des del 2001 o com va el tema. Crec que tots els socis han de demanar explicacions. Curiós que el FMG porti 20 anys controlant què passa i què deixa de passar a la Secció Natura. Conserven 'el nucli dur'.

Josefina ha dit...

Bon dia! Anònim del 19 d'abril,

Em vaig donar de baixa del Twitter perquè la gent s'insultava massa, i no me'n tornaré a fer.
El que trobo estrany de la UES és que no es convoqui una assemblea extraordinària per parlar del tema, perquè el nom de l'entitat està en boca de tothom.

L'Ajuntament de Sabadell participa en l'entitat. La ciutadania també pot instar l'Ajuntament a demanar transparència.

La persona que diu que el 14 de novembre de 2001 a la seu de la UES l'Helena es va discutir amb FMG,o bé ho sap del cert o bé diu una mentida. Jo no ho sé, jo només sé que el mal és molt astut: aixecar falsos testimons pot arribar a portar al sobresseiment definitiu de la causa.

Sembla que l'Helena sabia alguna cosa que la feia perillosa per als seus assassins. En va parlar amb algú de la seva confiança?
I si en va parlar, la persona amb què ho va fer pensant-se que era amiga, va resultar que era enemiga? Hi ha molts interrogants.

Què li va passar a la Muntsa a la presó? Quan començava a recordar, la van suicidar o va ser induïda al suIcidi? Qui havia amb ella a la cel·la?Qui era la psicòloga amb la que havia anat? La va continuar assistint a la presó? Rebia allà tractament?
Quin perill representava la Muntsa per als assassins de l'Helena?

No tot és tan fàcil i tan senzill, no tot passa per assenyalar algú i penjar-li el mort; això és el que li van fer a la Muntsa. En aquest cas hi ha dues víctimes: si la mort de l'Helena es va investigar de manera deficient, com qualificaríem la investigació que es va fer sobre la mort de la Muntsa?

Petons,

Josefina













Anònim ha dit...

Bon dia,
A algú se li ha acudit investigar qui vivia al bloc del número 50? I una altra cosa, no entenc com la UES té encara aquests pringats muntant excursions a la secció natura. Algú hi hauria de fer alguna cosa.

Anònim ha dit...

Encara que pensant-t'ho bé, la UES no pot expulsar uns socis que no estan condemnats legalment per cap delicte ja que de moment són persones innocents fins que no es demostri el contrari. El que està clar és que la policia va realitzar una investigació pèssima, no va interrogar gent connectada amb el cas, va perdre proves, no va realitzar investigacions a fons en el domicili de la Montse Careta, no va anar a investigar a la farmàcia etc... i és que ja sabem que si no és per causes polítiques, la policia passa de tot. I el jutge pepero ? tres quarts del mateix. Uns inútils i uns incompetents.

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim del 19 abril 22:19, benvolguda enigmàtica Josefina, fes-te ni que sigui un compte de Twitter fals. Pensa-t'ho, siusplau :) A què et dediques/dedicaves? Ets el perfil més enigmàtic dels que comentem per aquí.
Anònim 20 abril 14:52. 100% d'acord. Ningú ha dit que els expulsin (em sembla) i tenen presumpció d'innocència.
Ara bé, 19 anys i la UES callant, sense ni una menció, sense col·laborar per molt que puguin dir missa i mantenint el nucli dur...és 0 solidari amb la família, molt estrany i fa pudor. Molta pudor.
I considero que la gran majoria dels socis de la UES estaran d'acord amb mi.


Anònim ha dit...

Al comentari de la Josefina:
No sé si és veritat o mentida la discussió Helena-FMG, però l'Helena sap el 7 de novembre q el suc de préssec té benzodiacepines. I el dimecres 14 és el primer dia després de saber-ne els resultats(crec q hi havia reunions de la UES els dimecres). M'imagino q l'Helena li explica q algú de la secció natura de la UES l'ha volgut matar. La teoria del joc q se'n va de les mans no me la crec pq els assassins sabien q l'Helena agafava el cotxe per anar a la feina. FMG parla amb el seu amic SL x explicar-li la seva conversa amb l'Helena.
Després hi ha trucades de la Montse a l'Helena el dijous 22, divendres 23 i dijous 29. La meva teoria es q volien matar-la el cap de setmana del 24-25 nov, però l'Helena aquell cap de setmana no li anava bé. Llavors, dijous 29 tornen a intentar q l'Helena vagi al 48 del carrer Calvet d'Estrella. Fixeu-vos q les trucades son dijous-divendres i la setmana següent dijous un altre cop, x poder aprofitar el cap de setmana.
Quan preguntes qui hi havia amb la Montse a la cel.la quan es va suicidar crec q ja ho saps. De totes maneres, per si hi ha algun despistat, ho dic jo. Ana Isabel Echaguibel Rad.
L'Helena no tenia gaires amics a Sabadell amb qui poder parlar el q li estava passant. Potser la Isabel Valls és una de les poques. Per tant, l'unica manera de saber el q pensava es mirar les seves converses als xats al seu ordinador des de l'estiu fins a finals de Novembre. Jo no hi entenc però s'ha de poder recuperar aquestes converses q tenia als xats.

Anònim ha dit...

Per mi la Josefina o el Josefino es més falsa o fals que un billet del Monopoli. Sempre està liant la troca, porta setmanes ñdonant pals de ceg suggerint que sap coses però amagant la poteta sense aportar res rellevant. Si saps alguna cosa diga-la o millor, ves i diga-la al lloc que correspon i on serveixi per alguna cosa.

Anònim ha dit...

A l'anònim del 20 d'abril 19:27

Està molt bé la teva teoria però pensa en això:
-Vols matar algú i el portes a casa teva ? Sense pensar com et desfaràs del cos ? No quadra.
-Pensa que els assassins eren uns aficionats, van intentar cremar el cos amb colònia ! Fins i tot la policia diu que la van intentar reanimar amb descàrregues elèctriques. Definitivament no la volien matar de manera planificada. La volien adormir i fer amb ella vés a saber què fins que van veure que s'havien passat amb la dosi i es van espantar i la van acabar matant.

Per cert, l'Ana Echaguibel sap el que va passar i no col·labora, i no crec que no xerri per por de que li facin res els altres implicats (són uns merda seques) sino perquè ella també hi està implicada d'alguna manera. Si mireu la grafia dels anònims, n'hi ha una que és claríssim que és escriptura de noia.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb aquesta última entrada. L'Ana Echaguivel no parlarà mai, perquè hi deu tenir molt més a perdre que a guanyar. D'aquesta persona se'n pot extreure la seva sol·licitud de registre al doimicili de Francesc Macià. Per tan, d'alguna manera ens està conectant la figura de FM amb el crim, potser per facilitar els medicaments a la colla del grup Natura.

En relació a l'assassinat tot indica a que la volien drogar per fer "ves a saber què" però no matar-la. L'autòpsia diu que va morir per l'impacte amb el terra però jo no descartaria en absolut que se'ls morís abans i després ja van perdre els papers amb tot el què van arribar a fer, intentar cremar-la amb colònia i mistos, despullar-la, cremar-li els pulgars, roba interior, descàrregues elèctriques, és evident que volien eliminar proves. Tot i així tirar el cos des del terrat del núm. 48 posava a la diana la MC i també se la jugava molt en SL perquè els veïns sabien que vivia allà feia mesos. Per tan, no estem parlant d'un acte espontani de tirar algú a baix d'un terrat si no que van perdre els papers moments abans, pujant-la, despullant-la, cremant-la, col·locant roba bé, etc..Tot això va passar amb un mínim de 15 minuts i ningú dels presents va parar-ho. Van ser uns covards.

Anònim ha dit...

A l'anònim 21 d’abril, 2020 11:42:

La volien violar i crec q després matar-la(no n'estic segur). El XJ i l'AE volien tenir una relació amb l'Helena i ella no va voler i el SL sempre pensava en el sexe segons l'Inma Careta.

La portes a casa però intentes simular q pasa al numero 50, però els hi surt malament. Posen la roba al numero 50, i quan intenten pasar el cos del 48 al 50 arriba algú al bloc, s'espanten i el llancen pel 48 (això q arriba algú al bloc no són imagionacions meves, un veí ho diu).
Una altra cosa: Això que la van intentar reanimar amb descàrregues elèctriques no es va poder confirmar. No es van passar amb la dosi pq estaven acostumats a fer-ho amb la Montse i el FMG era metge i si el SL tenia dubtes els consultava amb ell.
I sobre l'AE: sí, mai dirà res pq té molt a perdre. El segon anònim es claríssim q l'escriu, en part, ella.

Anònim ha dit...

Per Anònim 21 d'abril 21:41

Jo no crec que volguessin matar-la perquè s'ha de ser molt burro per fer-ho a casa teva ja que saps que t'enganxaran. Si vols matar algú prepares bé com desfer-te del cos i busques coartades infalibles. Aquest grup ni tan sols havia pensat en posar-se d'acord amb les coartades, eren uns sapastres, cosa que fa que la policia encara quedi pitjor en ser incapaç d'incriminar-los. En un altre país més avançat, la policia hagués resolt el cas en dos dies.

Van començar com un joc perquè li tenien mania (una perquè tenia por de que li prenguessin el nòvio, un altre perquè li anava al darrera i l'havia rebutjat, una altre perquè estava obsessionada amb ella fins un punt malaltís i també l'havia rebutjat i uns altres perquè eren uns obsessos sexuals que veien que l'Helena era desinhibida amb el sexe i que tenia vàries relacions alhora tant amb homes com amb dones menys amb ells/es).

Crec que es volien aprofitar sexualment d'ella i es van passar amb la dosi. Es van espantar i la van matar per por que els denunciés.

El metge potser va saber alguna cosa, potser el van trucar demanant consell de què podien fer per reanimar-la sense dir el nom de la persona... El fet és que és molt estrany que continuïn tots juntets fent excursions però és la manera que tenen de fer veure que no hi tenen res a veure i que són innocents i així també controlen que cap dels quatre se'n vagi de la llengua. Pel que fa a l'altra, ara viu a Andalusia i no parlarà perquè com a mínim ella va ser la que va escriure un dels anònims.

Fa ràbia, molta ràbia que ningú hagi estat capaç de fer-los parlar, perquè en realitat són uns merdes, i no tenen cap mena de protecció de cap alta instància ni de cap poder ocult. Senzillament són uns assassins que han tingut la puta sort de comptar amb un sistema judicial espanyol corrupte i amb una policia incompetent que només serveix per perseguir gent per motius polítics.

Anònim ha dit...

En aquest cas hi ha :

-1 o 2 assassins
-2 o 3 còmplices
-1 encobridor

Anònim ha dit...

Per l'Anònim 21 d'abril 23:06
Al final no es molt important si tenien planejat matar-la des del principi o si la van matar pq tenien por de ser enxampats si algú els veia amb una noia inconscient. La van matar. Punt. Crec que mai sabrem la veritat. Em fa gracia lo de "es van passar amb la dosi". Que us penseu q era la primera noia q primer la drogaven i després la violaven? Ho feien habitualment. Amb la Montse i amb altres. I després el Noctamid fa q no te'n recordis del q ha passat.

100% d'acord amb l'anònim 21 d’abril, 2020 23:24
-SL i XJ
-JS,AE,MC
-FMG

Anònim ha dit...

A l'anònim del 22 d'abril 00:29

Sóc un tallaret (Creu Alta) i sóc els dos anònims que cites, el de les 23:06 i el de les 23:24.

En què et bases per dir "Que us penseu q era la primera noia q primer la drogaven i després la violaven? Ho feien habitualment."? Perquè si tens proves d'això que afirmes hauries d'anar als mossos a denunciar-ho immediatament, seria la clau per poder reobrir el cas. Ho faràs ?

Nel ha dit...

Bon dia Eladi,
M'agradaria fer-te unes preguntes referents a la Montse:

-Quan la Montse es va suïcidar duia una nota de comiat a la butxaca i curiosament no esmenta en Santi. Saps si li va escriure una nota de comiat per a ell també ? Perquè tant enamorada com estava és molt estrany que en la nota de la butxaca no li dediqui ni una sola línia... Va adonar-se finalment de que el Santi l'havia traït?

-L'Ana Echaguibel Rad era la seva companya de cel·la. No es va adonar de que la Montse havia tret la corretja de la persiana de la cel·la? Treure una corretja d'una persiana no es fa amb cinc minuts... per força ho hauria de veure. Ja li anava bé que la Montse se suicidés ?

- A l'Helena la van drogar abans de les 14:00h ja que havia d'entrar a treballar a les 15:00 a Sentmenat i es triga una mitja hora per arribar-hi en hora punta. La Montse va trucar a l'escola passades les 15:00 hores i fins i tot va tornar a trucar una hora o dues més tard, quan l'Helena ja estava fora de combat. Quina explicació us va donar de perquè no va anar a treballar i perquè va mentir a l'escola? Trobo que aquest fet és el que més l'incrimina ja que per força havia de saber que l'Helena ja no estava conscient.

Moltes gràcies Eladi.

Anònim ha dit...

A l'anònim del 22 d’abril 10:37:
No tinc proves. Si en tingués ja hagués parlat amb la familia Jubany. Només soc algú q m'he informat a través dels programes de radio i tv. En q em baso? La mare del SL prenia Noctamid, la Montse prenia Noctamid, a l'Helena la van drogar amb Noctamid, un veí de la Montse va dir q un dia va veure la Montse inconscient i que el SL i un altre noi la portaven a casa pq ella no podia caminar per ella mateixa. Crec q l'Helena no era la primera amb qui feien aquestes coses. La germana de la Montse va dir en un dels programes q el SL sempre pensava en el sexe i q els últims mesos anava dormida pel carrer quan la veien els veins.
No sóc de Sabadell, no he format part mai de la UES. Per tant, difícil tenir proves del crim. Tots els q escrivim en aquest blog no tenim proves de res. Opinem.

Eladi Martínez ha dit...

RESPOSTA PER AL NEL I TOTS ELS COMENTARISTES DEL BLOC:

Disculpeu que no respongui les preguntes que feu dia rere dia en aquest humil bloc.
En primer lloc, amb el confinament tinc més feina que mai i en segon lloc no puc constituir-me en portaveu ni coordinador de totes les moltes i lloables iniciatives que estan sorgint per contribuir a reobrir aquest cas i fer justícia ni dedicar-me a anar difonent públicament informacions que potser és millor que només tinguin aquelles persones que podran fer-ne un bon ús.

La meva tasca (juntament amb la de la família, amics i col·laboradors) ha estat la de mantenir viva aquesta flama per poder arribar a demostrar algun dia la innocència de la Montse Careta. Sortosament, ara, després de l'emissió del programa Crims de TV3, aquest cas està en boca de tothom, hi ha molt interès mediàtic i pressió popular per resoldre'l. I encara per més fortuna, hi ha un grup de professionals que treballen de valent per assolir l'èxit d'aquesta empresa.

Per tant, des d'aquesta humil tribuna, convido tothom qui tingui proves o sospites de cert fonament, que les canalitzai a través dels canals que s'han obert a les xarxes socials o de la web que vaig difondre en una notícia anterior. Els professionals que hi ha darrere d'aquests portals sabran tibar dels fils per veure si porten a bon port.

Només puc donar les gràcies a tothom pel seu interès, el seu suport i les ganes de col·laborar, però no podeu pretendre que doni resposta a tots els comentaris ni faci més del que ja he fet durant aquests 20 anys.
Estic segur que m'entendreu.

Eladi Martínez

Anònim ha dit...

Hola

Jo també estic vibrant amb el tema. Sóc sabadellenc, tinc vinculació amb la UES, els meus fills van a l'esplai d'aquesta entitat (La Ganyota) i tots estem molt afectats. Els principals implicats en el cas: Santi, Jaume, Xavi, sr. Macià campen per la ciutat com si res. Malparits. I la UES que calla. INADMISSIBLE. Us farem parlar, malparits.

Només m'agradaria compartir algunes idees que em passen pel cap:

-El 1er anònim: allà on posa "...som ???? " Els 4 signes d'interrogació estàn molt marcats. No estan per reafirmar entonació de pregunta, crec que es refereix a que són 4 persones les autores de l'escrit. Mireu-vos-el i opineu. Ara bé, si realment van ser 4 persones o només una fent-se passar per 4, queda obert. Però m'inclino a que eren 4.
També diu: "a menjar-s'ho tot". Possiblement aquesta expressió concreta la coneguin perfectament els de la colla d'aleshores de l'Helena. Podria ser una frase d'aquelles que sorgeixen en un determinant moment en alguna situació divertida i que cada vegada que es diu la frase, evoca la situació viscuda, arrancant-nos un somriure. Molt possiblement, situació viscuda en alguna excursió.

El cadàver apareix al bloc de la Muntsa i en Santi. Podria ser que tot plegat passés al pis d'aquests dos o no. Si sumem el fet que l'Ana E. demanés que registressin la vivenda del Sr. Macià, podria molt ben ser que els fets (ja hi arribarem) passéssin a casa del Sr. metge. Un cop adonats de la barrabassada que acabaven de fer, deurien pensar que la millor manera de desfer-se del cadàver (o persona amb pols indetectable) era simulant un suïcidi. Si el Sr. metge a l'any 2001 vivia en una planta baixa o en un priemr pis, deurien buscar ràpid un lloc des d'on llençar-la des d'una alçada creïble per un suïcidi (ningú es tira des d'un segon pis). Segurament el primer lloc alt que els va venir al cap va ser el pis de la Muntsa i en Santi. Tot això suposant que va passar a la vivenda del Sr. Macià.

El fet que creméssin els sostenidors i calcetes de l'Helena quan les portava posades indiquen clarament intenció de destruir ADN de manera ràpida. ADN procedent de saliva i altres fluïds corporals, o no, perquè es deurien posar preservatiu oi?

El líquid blanquinós trobat a la vagina va resultar ser un tipus" de lubricant. Suposo que es podria afinar més en el tema: lubricant que porta incorporat la marca de preservetius XXX, lubricant amb base aigua, base oli, utilitzat per tal, ....

No he llegit l'informe forense però segurament a la boca de l'Helena hi deuria haver el mateix fluïd blanquinós.


En Jaume a la primera declaració diu que va anar a Barcelona a sopar. Segurament sigui veritat. Però possiblement en Xavi li demanés de canviar la versió perquè si no, ell quedava amb el cul a l'aire.

Tot plegat fot una pudor...

Crec que el camí seria parlar amb les parelles o familiars més propers de tots els implicats. Parlar amb ells per fer-los obrir els ulls i que sàpiguen amb qui se'n van a dormir cada nit i qui està educant els seus fills. L'amor a una persona no pot fer que no vegis les evidències, que no li preguntis: tiu, mira'm als ulls i digue'm la veritat, què ens saps tu d'això.

Familiars, feu-los parlar, si us plau

Salut a tots plegats!

Anònim ha dit...

Jo crec q quan l'AE vol q es faci el registre de la casa de FMG ho fa pq alguns dels medicaments amb els q han drogat a l'Helena els han aconseguit gràcies a FMG, no pq tot passés al pis de FMG. Si hi ha una cosa claríssima és q tot va passar al 48 del carrer calvet d'estrella. A més a més, si tu has matat algú no la portes al bloc on vius amb la teva novia. Si fos veritat q això hagués passat al pis de FMG, el més intel.ligent era agafar el cotxe i sortir de Sabadell.
Estic d'acord amb q són 4 els q fan el primer anònim. Està clar q les cremades es van fer per destruir proves.
Parlar amb parelles o familiars dels implicats? De veritat creus q, x exemple, la dona i mare del/s fill/s de SL trencarà una familia per resoldre aquest cas? Jo crec q sería més efectiu posar-se en contacte amb gent q al 2001 eren molt actius a les excursions de la secció natura de la UES i q avui ja no en formen part.

Anònim ha dit...

OStres doncs a mi no em faria cap gràcia viure amb un psicopata, per molta parella que fos , el denunciaria, qui et diu que no seràs el pròxim o pròxima?

Anònim ha dit...

Bona tarda,

En referència a aquests dos últims anònims voldria dir el següent:

-La dosi de benzodiacepines que van subministrar a l'Helena concorda amb la quantitat de pastilles Noctamid que van trobar en una caixa buida a casa de la Montse. Aquesta capsa s'havia comprat a la farmàcia amb recepta a nom de Montse Careta. La Montse explica que la capsa està buida perquè va llençar totes les pastilles a la paperera (Curiós el fet que es dediqués a treure una a una totes les pastilles per llençar-les i guardés la capsa buida). Sí que es troba una capsa comprada sense recepta, però aquesta està plena i la data de caducitat de les pastilles concorda amb la capsa).

-El tema del metge és més estrany. El fet que l'Ana Echaguibel digués allò pot ser perquè cregués que en FMG per fet de ser el president de la secció natura podia tenir algun tipus de documentació que provés que els sospitosos no van anar a la sortida de dissabte a Artés o algun tipus d'actes de reunions on es parlés d'alguna cosa etc... Està totalment descartat que el metge participés en l'assassinat. Potser tal vegada el van trucar desesperats preguntant què es podia fer per reanimar una persona amb sobredosi. En tot cas seria un encobridor ja que per força hauria de lligar caps sabent el que va passar després.

-Les cremades no són per destruir proves sinó per desfigurar la víctima i fer-la irreconeixible. Ells el que volien era cremar el cos i ho van intentar calant foc a l'Helena amb tota la roba posada (Dit al sumari). Al veure que no podien li van treure la roba i la van deixar en roba interior. Com que necessitaven alguna cosa tèxtil perquè la flama prengués van encendre-li les calces i els sostenidors i també el cabell.

Per cert, jo també sóc de Sabadell i conec persones que havien estat de la secció natura. Si els preguntes pel cas et diuen que els sospitosos són innocents. No poden creure de cap manera que siguin assassins i estan convençuts que no van ser ells. També ho estan perquè diuen que ningú pot ser tan estúpid per intentar matar algú esforçant-se en fer un anònim amb una lletra falsificada per evitar ser identificat però en canvi dient clarament que són de la UES. El fet de que hi hagi gent per twitter dient barbaritats de la UES tampoc hi ajuda ja que en lloc d'apropar-se als socis d'una manera constructiva i fer-los pensar es fa un atac a l'entitat que causa rebuig als més de 3.000 socis i a la gent vinculada en algun moment de la seva vida amb la entitat ja que com tothom de Sabadell sap, l'entitat és molt estimada entre la gent de la ciutat de tota la vida.

Per la meva banda jo sí que crec que els sospitoso són culpables i n'estic convençut i tal com ja he dit anteriorment en un altre post més amunt crec que tots/es tenien mania a l'Helena per varis motius i tant noies com nois van començar un joc per putejar-la i algun/a d'ells, més pertorbat/da, va tenir la idea de drogar-la. Finalment la van acabar assassinant per por a què els denunciés.

Anònim ha dit...

Vaja, sembla q algun metge sa passat per aki! Dr. Macià, no es vostè ja massa gran com per venir akí a akestes hores a fer d Sherlock Holmes? O és q té por ara q sestà aixecant la catifa? Tant si ho és com si no, pel q diu la gent de la Ues és més curteta del q ens pensàvem. Pk en lloc d preocupar-se per haver portat 19 anys compartint aventures amb un possible asasí i protegintlo, els importa més el q es digui al Twitter de la seva entitat. Els responsables q a la ues li estigui passant això són els mateixos de la UES per haver tapat tot això durant tants anys. I no valen les mentides, molta gent de la ues q ni sabia de tot això està indignada i preocupada. Jo no sóc de ues, no em van els col·lectius sectaris però si conec gent, tinc alguns amics d'allà i aseguro q estan alarmats, volen explicacions i veuen la situació insostenible.

Anònim ha dit...


A l'anònim/a de les 23:15

Mira que arribes a ser simple, quan algú argumenta quelcom que surt del que tu creus de seguida l'ataques acusant-lo de ser el metge, el SL, el XJ etc...

Hauries de tornar a llegir el que he escrit per a veure si ho entens millor. Jo ja he dit que crec que els sospitosos que tots coneixem són els culpables.

Potser ets tu la que està desvirtuant el cas al Twitter exculpant a qualsevol dona del cas pel simple fet de ser dona. Si els assassins no són a la presó és gràcies a dues noies. Què et penses que l'AE no està implicada ? El que passa és que això no quadra amb la versió que t'has muntat a Twitter amb vés a saber quins interessos...

Vols que gent de la UES t'ajudi ? Doncs enlloc d'insultar-los comença per anar-hi i per parlar amb la gent i exposa'ls-hi tots els indicis (que n'hi ha molts) sobre alguns dels seus membres i veure si així se'ls hi pot fer la vida impossible. I sobretot aparta la política de tot això i deixa de dir coses tipus "gent de llaços grocs" perquè tant alguns dels sospitosos com la mateixa víctima i la seva família són independentistes. Per cert em consta que la família Jubany no està massa contenta amb el teu Twitter, que ho sàpigues.

Anònim ha dit...

Hola Anònim 00:23h

Hi ha una cosa que no em quadra. Per què et refereixes a l’anònim donant per fet que és dona?Sembla que la coneixes, inclús això que dius dels llaços? No ho entenc, o saps qui és i esteu jugant o... no sé...En teoria aquest bloc garantitza l’anonimat...

Respecte a Twitter? Et refereixes al compte de @JusticiaHelenaJubany o algú altre? Algú sap qui s’encarrega d’aquest compte?I què hi pinta la família Jubany aquí?
M’he quedat amb molta intriga, i por de pensar que aquest sistema potser no és segur.

Sembla que saps moltes coses...

Anònim ha dit...

A L'anònim 23-4, 21:01:
Jo també el denunciaria, però el que dic es q si et truca algú q no coneixes de res i et diu una cosa, i el SL li diu q tot es mentida es humà creure't la persona amb la q vius. Pensa q molta gent no coneixia el cas. I la dona del SL crec q no coneixia el cas fins q el van emetre a TV3.

A l'anònim 23-4, 21:20:
La dosi de benzodiacepines q van trobar al cos de l'Helena concorda amb el q faltava al Noctamid q van trobar al pis de la Montse, correcte. Però es q hi havien 2 benzodeciacepines més. El Noctamid correspon amb el Lormetazepam. No es van trobar les altres 2 benzodiacepines. Com van aconseguir l'Alprazolam i el Midazolam? El FMG és metge. I l'Ana va demanar q es registrés el seu pis. Blanco y en botella...
Està totalment descartat que el metge participés en l'assassinat? jajajjaj quin acudit.
Insisteixo, les cremades a la vagina són per intentar destruir proves.
Si uiii pobrets, que els diuen barbaritats per twitter. En 19 anys no han dit res. Encobrint assassins.

Anònim ha dit...

Per l'anònim de les 01:05
Pots estar molt trankil o trankila q l'anònim de les 0:23 no és q no sap moltes coses, és q no té ni puta idea. No ha encertat ni una, ni sóc dona, ni tinc twitter i a més no sóc indepe. O sigui q l'enviat del metge s'ha lluït. Ja s'ha vist qui és aquí el simple.

Anònim ha dit...

I a més sóc indepe, vull dir

Anònim ha dit...

Hola anònim 01:05

Sí, em refereixo a aquest twitter que cites. Que com ho sé ? Fixa't en les coses que diu, com les diu i com escriu. I no, no sé qui hi ha al darrera d'aquest twitter, però és algú amb una ideologia política clara.

A l'anònim de les 21:40 que és la mateixa persona que les de les 23:15

Clar, un metge epidemiòleg de l'Hospital del Mar té una farmàcia privada de medicaments psiquiàtrics al seu domicili. Mira que arribes a ser infantil ! No veus que qualsevol d'ells podia estar prenent pastilles tipus trankimazin ? Pel que es veu l'AE no girava massa fi, trucava fins a 15 cops a l'Helena, era una assetjadora en tota regla.

I repeteixo, ni idea de perquè l'Ana Echaguivel va parlar del Francesc Macià. Però clar, això només ho pot explicar ella i ella no ho farà pq està a Andalusia tranquil·leta i ningú l'empipa. Va sortir en llibertat amb càrrecs i es nega a parlar. Tant de bo ho fés ! Potser a part de la UES també s'hauria de fer una campanya a la Universitat de Granada on treballa. Des d'aquí encoratjo a l'amiga del twitter citat perquè comenci a fer twits sobre aquesta Universitat maligna que té una suposada assassina treballant-hi. A què esperes ? Després de la Montse aquesta és la única que sap la veritat i podria enviar els culpables a la presó...

Anònim ha dit...

Missatge de les 02:04

T'ha traït el subconscient eh ? Havies de negar-ho tot (no sóc.. no sóc..) i fins i tot has dit no sóc indepe hahaha ! Després quan te n'has adonat de la cagada i que havies de dir que sí has rectificat.

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 2:25:
Abans q res, tranquilitza't, no et posis nerviós, sembla q estiguis tens.
Aquestes benzodiacepines te les ha de receptar un metge. Sense recepta no te les venen. La única persona dels sospitosos que li van receptar una benzodiacepina era la Montse pq li va recomanar la mare del SL. Cap dels altres sospitosos tenia cap recepta a nom seu.
Per altra banda, no tinc cap problema a dir q l'AE és cómplice dels assassins i que no v a dir tot el que sabia.
Comparar la UES amb la Universitat de Granada et retrata bastant. La secció natura de la UES va intentar protegir els sospitosos de l'assassinat de l'Helena Jubany, res a veure amb la Universitat de Granada.

Nel ha dit...

Bon dia Eladi
Acabo de llegir el teu missatge. Moltes gràcies. Entenc que estiguis ja cansat del tema, com bé dius ja son vint anys i ja has fet molt. Esperem que es pugui resoldre tot ben aviat! :)
He estat llegint aquests últims missatges i alguns em semblen molt interessants. Jo també crec que la clau la té L'Anna E. i curiosament ningú li demana explicacions. Tal com apunten més amunt s'ataca molt a la UES però en canvi no fan res sobre la universitat d'andalusia on treballa i si ella no va participar en l'assassinat directament almenys sap qui ho va fer ja que ella va escriure una de les notes anònimes.
Pel que fa al tuiter no oficial de l'Helena jo no entenc que estigui escrit en espanyol i parli de 'patriarcado' i no se que mes, sembla que vulguin tirar pilotes fora i desviar l'atenció de l'Anna E. Esperem que les persones que estan darrera d'aquesta compte de tuiter i que segur que llegeixen aquest bloc comencin a moure's per a fer que l'Anna E. parli i expliqui tot el que sap.

Moltes gràcies.
Nel

Guillem ha dit...

Bon dia,

Diverses coses sobre els últims missatges:

1 - La hipòtesi que els fets passessin a casa de Francesc M. és molt poc probable, jo la descartaria. Si l'haguessin deixat en coma allà, qui s'arrisca a transportar-la fins a Calvet d'Estrella, 48 per allà haver de pujar el cos a pes de braços 4 pisos (la finca no disposa d'ascensor) amb la força física que necessita això i a més a més i encara més important, amb el risc que surti algun veí del replà al sentir soroll o simplement que miri per darrera la porta per veure què passa i t'enxampi transportant el cos. Igualment també tens el risc que algun veí d'alguna altra finca et vegi com trasllades el cos des del cotxe al bloc de pisos. Recordem que una cosa semblant va passar: segons l'atestat policial una veïna del bloc va arribar de matinada i això va fer precipitar el llançament del cos. Recordem que el cos el van llançar la nit de dissabte a diumenge. D'altra banda si el Santi estigués implicat en el cas a qui se li ocorreria traslladar expressament el cos a l'edifici on hi ha al pis de la teva nòvia i on tu també vius (o almenys hi vas molt sovint, ja que els veïns et coneixen). Com dic aquesta teoria no s'aguanta per enlloc. Si hagués passat al pis de Francesc M. el més lògic hagués estat traslladar el cos i llençar-lo d'un pont o d'un barranc del Ripoll per simular el suïcidi o amagar-lo al bosc per intentar que tardessin dies a trobar-lo i fos més difícil identificar-la i fer tota la investigació. El més probable és que l'Helena estigués al pis de la Muntsa, ja que per traslladar el cos del pis al terrat només s'ha de pujar un pis i no passes per davant de cap altre veí.

2 - És evident que l'Ana E. sap moltes més coses del que va dir. En el moment que demanes el registre de l'habitatge del Francesc M. és que tens proves que hi pot estar implicat d'alguna forma. El grau d'implicació? Pot anar des de facilitar les receptes per comprar els medicaments fins que en altres ocasions s'hagués fet alguna cosa al seu pis. Recordem que un veí de la Muntsa la veure entrar a casa seva agafada per dos homes (el Santi i un altre) ja que no podia caminar pel seu propi peu. Això vol dir que segurament l'havien drogat fora del seu pis (on?). D'altra banda hi ha diversos estudis cal·ligràfics que indiquen que almenys una part dels anònims els hagués pogut escriure ella. Si no parla pot ser per diversos motius: perquè hi està implicada directament i hi té més a perdre que a guanyar, perquè li donessin diners per callar i marxar de Sabadell o perquè està amenaçada. Tampoc sabem si està rebent pressions. En tot cas la Universitat de Granada és evident que no té res a veure en aquest cas perquè va començar a treballar-hi anys després del fets, el què lliga l'Ana E. amb el cas és altre cop que formés part de la secció Natura de la UES.

Guillem ha dit...

3 - Que des de la direcció de la UES i específicament de la secció Natura s'ha intentat ocultar informació, tapar el tema i tirar pilotes fora és més que evident. Ara bé, d'aquí a afirmar que la UES és una secta és aberrant. Jo en vaig ser soci diversos anys i us puc assegurar que és una entitat excursionista normal i corrent, en cap moment vaig notar un ambient sectari. Em sembla molt evident que el 99% dels més de 2.000 socis que té la UES no saben absolutament res del cas ni hi tenen cap relació. Que hi ha un petit nucli de la Secció Natura que encara està actiu a l'entitat (Francesc M, Santi L., Xavi J. i Jaume S.) i amaga informació crec que també és evident. Si no tenen res a veure amb el cas perquè cap d'ells ha volgut sortir a cap dels molts programes que s'han fet per explicar la seva versió? Per què les coartades del Jaume i el Xavi són totalment contradictòries en un primer moment? Igualment amb les declaracions del Santi i la Muntsa ... massa contradiccions i massa rectificacions de les declaracions. I en el cas del Santi si un policia nacional t'acusa d'assassinat en prime time per la tv amb més audiència del país el primer que fas és denunciar-lo per difamació, si no ho ha fet és perquè té el risc que amb la denúncia es reobri el cas ja que el policia tindria dret a aportar proves per defensar la seva afirmació. Ara bé, estic d'acord que si es vol que amics d'aquest sector o gent propera parli o els pressioni perquè algú confessi no ajuda el fet de titllar de secta la UES. Sí que hi ajudarà molt la difusió a través de TV3, ja que molts socis han conegut el cas i em consta que alguns comencen a demanar explicacions a l'entitat i fins i tot directament a algun dels sospitosos.

Anònim ha dit...

Bastant d'acord amb aquest últim missatge, però jo hi afegiria més coses:
1- El que lliga a l'AE amb el cas no és només que fos de la UES, sino que era una persona que es va discutir fortament amb l'Helena i que estava obsessionada amb ella. Tal com l'Helena va explicar a la seva amiga Isabel Valls, l'Ana l'havia arribat a trucar fins a 15 cops en un dia i li preguntava amb qui havia estat, què havia fet etc... La controlava d'una manera malaltissa i a més a més és l'autora d'una part del segon anònim. A més a més tenia vacances el dia de la desaparició de l'Helena.
2- No em crec que tingui por dels sospitosos perquè aquests no tenen ni mitja òstia. Calla perquè hi està implicada i si es reobre el cas ella tornarà a estar acusada d'assassinat (quan es va sobreseir el cas ella estava pendent de judici).
3.Ella estava a la celda amb l'Helena i curiosament no va alertar de que la Montse tenia idees suicides. Va esperar un temps prudencial per comunicar la seva desaparició.
Blanco y en botella...

Anònim ha dit...

Estava a la celda amb la Montse volia dir.

Anònim ha dit...

On s'ha dit que es vagi demanar el registre de F.M.G.? Ho teniu comprovat?
Ambient secta no ho sé, però és estrany que sigui tan inamovible la Secció Natura durant els darrers 20 anys. És a dir, va passant molta gent nova però hi ha com un rovell de l'ou. Per què? És pura casualitat?

A l'anònim del 23 d'abril a les 21:20 i alguns altres:

1- 'Està totalment descartat que el metge participés en l'assassinat' Jo no penso que hi vagi participaR; però on està totalment descartat què?
Van tirar a la noia estant en coma profund. Si haguessin trucat a un metge i els hagués comentat com reanimar i no trucar a una ambulància/policia no només estaríem davant d'un encobridor.

2- Com saps que les cremades no són per destruir proves? Pots desfigurar MOLT un cadàver que si hi ha ADN podràs provar la seva identitat amb el d'un familiar, no? (no tinc cap mena d'estudi de medicina, estic pensant en un test de paternitat).

3- Els membres UES convençuts de la innocència dels sospitosos, vaja, em sembla la canya quan objectivament el cos es troba a casa Muntsa i Santi.
Pensen que la Muntsa era innocent? Com aconsegueixes que algú es begui un suc amb una nota anònima sense dir-hi res que inspiri confiança?

Molt d'acord amb tu que cal fer obrir els ulls als membres UES racionalment, plantejant-los fets i preguntes.

(I molt important en tot cas la presumpció d'innocència de tothom).

No crec que fos el FMG però el Midazolam no és un Orfidal o un Trankimazin. Informa-te'n, ja veuràs.

Sobre l'AE crec que està ben neta. Però vaja ho raono en base a que sembla que no hi havia cap base real per a la seva detenció provisional i que una persona sense gaire coneixement de català escriure els pronoms febles...Opinió obviament personal. Ara bé, d'acord amb tu que estaria molt bé que l'AE expliqués el que sap, si sap quelcom, molt i molt bé.
No sabia que estaven juntes a la mateixa cel·la quan la Muntsa es va treure la vida.
En relació a la Universitat, home ni que realment tingués res a veure em temo que és força diferent que en el moment dels fets una entitat t'abraci i no que temps després trobis feina a X lloc que no en tenen probablement ni idea del teu passat.

No entenc gaire tampoc el que sembla que alguns han dit de que l'Helena no era realment membre UES o que tampoc n'era l'A.E. Totes dues ho eren. Punt.

I si es fan habitualment actes de recordatori a membres UES no m'entra al cervell, disculpeu-me, que no se n'hagi fet cap per una membre ASSASSINADA. No que s'ha mort de malaltia, no, sino que en plena flor de la seva vida l'han covardament assassinat.

Jo si fos de la UES, entitat tan bonica amb tants anys d'història mouria cel i terra per tal de reconduir la integritat, crec que molt malmesa per com ha actuat suposo que la Direcció o la Secció Natura amb aquest assassinat. Ho mouria tot per poder dir feliç i orgullosament: sóc de la UES:

M'encantaria saber quines explicacions s'estan donant als socis: que TV3 i el sumari són un reality show?

Vaig fer un tuit sobre llaços grocs -no sé si he estat l'única persona ni si et refereixes a mi- i no gestiono cap altre compte. I si sóc jo interès polític ja et dic que no en tinc cap ni un. De fet, m'és indiferent la ideologia de cadascú. El que em sap molt greu és que faci 19 anys que una família no pugui fer un dol.

I per mi tan de bo la UES mogui fitxa oportunament ajudant a la família Jubany i aquesta entitat amb tants anys d'història perduri netament. Estic convençuda que és el que volen la gran majoria de socis, que no són pocs. I si ets membre, t'animo a fer-ho.

(Quin rotllo, perdoneu).

Anònim ha dit...

Segueixo una mica el rotllo per aclarir:
3- Em refereixo que el que no té cap sentit és que hi hagi membres que sí que considerin a la Muntsa sospitosa i no al que era la seva parella. Això no té cap mena de sentit. Està passant?
Recordem que l'Helena era viva abans que fos llançada daltabaix.
Per altra banda, el fet d'escriure en un anònim UES també es pot llegir com que: fa que inspiri confiança i ho vincules a més de 2.500 persones. Que a més a més el dia de demà totohom dirà 'hosti clar que no són ells, si fossin ells no haurien posat UES'. Per tant, podem estar davant 'd'una jugada mestra'.

Anònim ha dit...


Hola ! et responc el que sé:

-"Com saps que les cremades no són per destruir proves?" em baso en el que diu la policia. Van calar foc als sostenidors, les calces, els cabells i el polze de la ma dreta per fer-la irreconeixible. Primerament però havien intentat cremar-la amb tota la roba posada però no se'n van sortir.També l'havien deixat sense les ulleres i sense la seva documentació.

-A l'autòpsia no troben cap senyal d'haver estat violada i així consta al sumari. Té els llavis superiors de la vagina amb cremades degut a que li van calar foc a les calces però en canvi els llavis inferiors i la vagina estan sense lesions. Només troben el famós líquid blanquinós que no tenen ni idea del què és (Ni ADN ni res).

Sobre l'AE:

Tu creus que està ben neta i jo crec que no.
Pensa que si està neta com tu dius aleshores no sap res de res i per tant la seva petició d'inspeccionar a la casa de FMG no té cap fonament. Perquè si en FMG està implicat aleshores vol dir que la AE sap coses i per tant com a mínim és encobridora.

L'AE va escriure una part del segon anònim i això ho indiquen diversos experts. Un anònim està fet perquè no sàpiguen qui ets i per despistar. Del fet de que no escrigués bé en català no en tenim ni idea (Saps el nivell que tenia?) A més, algú altre et pot escriure en un altre paper el que has de posar perfectament.

També pensa que l'AE és la única persona conjuntament amb el SL que en cas de que es reobri el cas continuaria encausada. Tots dos ho estaven quan es va fer el sobreseiment i si el cas es reobre tots dos continuarien acusats pendent de judici.

És curiós el fet de que quan els altres sospitosos no volen parlar davant de les càmeres de seguida es diu que no ho fan perquè són culpables i tenen coses a amagar. Totalment d'acord però... i l'AE ? a ella no se li aplica aquesta premisa ? Perquè ? Perquè és dona i no encaixa en la versió d'alguns ? Em sap greu però l'AE és la primera que no vol que es reobri el cas, tingui el grau de participació que tingui. Com a mínim podria parlar i explicar el mes i mig que va està tancada a la cel·la amb la Montse i explicar que va portar a la Montse a suicidar-se. Però no ho farà perquè hi té molt a perdre.







Anònim ha dit...

Anònim de les 20:19
I les claus del cotxe les varen trobar junt amb la documentació?
Tenia el mateix líquid a la boca?

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga no van trobar claus de cap cotxe. I a l'autòpsia no diuen res de cap a líquid a la boca.

Anònim ha dit...

Tens accés a l’autòpsia??

Anònim ha dit...

No, no en tinc accés, em remeto al que han dit els mitjans que sí que hi han tingut accés.

Guillem ha dit...

"On s'ha dit que es vagi demanar el registre de F.M.G.? Ho teniu comprovat?"

En el Crims de Catalunya Ràdio diuen que l'advocat de l'Ana E. demana el registre del domicili del Francesc M. A més, el Carles Porta diu explícitament que ha convidat el Francesc per parlar-ne i ell ha declinat la invitació.

«El més antic ‹Més antic   201 – 400 de 442   Més nou› El més recent»