Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

29 de set. 2013

Suport als docents de Balears

Aquest diumenge 29 de setembre de 2013 s'ha produït un altre acte que demostra la capacitat de mobilització de la societat civil quan se sent injustament tractada.
A Palma de Mallorca unes 80.000 persones s'han manifestat formant una autèntica marea verda per reclamar una educació pública i de qualitat i la retirada del decret de trilingüisme (el famós T.I.L. -Tractament Integrat de les Llengües-) imposat pel govern balear del PP.

La manifestació és fruit d'una mobilització social sense precedents, sorgida les dues últimes setmanes en suport del personal docent de les Illes, que manté una vaga indefinida des de l'inici del curs escolar per exigir al govern de José Ramón Bauzá que rectifiqui la seva política educativa.
El detonant de la protesta va ser la imposició per a aquest curs del decret de tractament integrat de llengües (TIL), un canvi en el model lingüístic en l'ensenyament que introdueix l'anglès com a tercera llengua vehicular i arracona el català. La comunitat educativa en bloc s'ha oposat al pla de Bauzá perquè considera que s'aplica d'esquena a la comunitat educativa, en contra de l'escola en català, de manera precipitada, i sense els mitjans materials i humans necessaris. A la implantació d'aquest decret s'hi sumen les retallades que ha patit l'ensenyament públic i que n'afecten la qualitat.

Admiro la valenta decisió que han pres els docents balears que avantposen la dignitat i la coherència malgrat el sacrifici que suposa renunciar al seu sou i els perjudicis momentanis que poden estar ocasionant als alumnes de les escoles balears. Però són valents i coherents, defensen els principis en què creuen fermament i pensen més enllà d'aquest moment puntual.
Amb aquesta actitud també estan EDUCANT.
La seva lluita és la meva lluita. Tenen tot el meu suport i la meva admiració.
I també es pot contribuir (com ja hem fet a casa nostra) a cobrir les pèrdues d'aquests professors que estan en vaga indefinida fent aportacions a les "caixes de resistència". Des de particulars a institucions, passant per artistes que cedeixen obres van omplint aquestes caixes que ja han arribat a més de 220.000 euros.
Si també hi esteu interessats podeu fer transferències a:

2056-0009-74-4102003418
Caixa Colonya
(a nom de l'Obra Cultural Balear)

Per a més informació podeu consultar el bloc de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears


(el gruix de la informació d'aquesta notícia ha estat extreta de l'edició electrònica del diari ARA)

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

És envejable l'actitud dels docents de Ses Illes, i ens ha de fer reflexionar a tots del mal que fan les majories absolutes, siguin del color que siguin.
La llàstima és que la gent no n'aprenem mai, i la manca d'alternatives fa que molts indecisos acabin votant a aquests energúmens del PP, que demostren acte rere acte, decret rera decret, llei rera llei, que el que volen és aniquilar el Català com a llengua i Catalunya com a poble.
Aquest acte dels professors illencs no pot quedar en l'oblit, i ha de servir perquè tots prenem consciència d'una vegada que el PP -i rera seu la majoria que els ha votat i que, ganèricament podem anomenar "Espanya"- NO poden fer el què vulguin sense que ningú els hi pari els peus.
Eladi, ja veus que m'he deixat endur.. és un tema que em fa bullir la sang!
Com teniu aquest divendres per fer una trobada i esbafar-nos ni que sigui una miqueta, amb bona companyia?

Eladi Martínez ha dit...

Roger, comparteixo la teva esbafada i l'apreciació sobre les majories absolutes que deixen indefensa la totalitat de la població.
I evidentment comparteixo l'admiració pel que estan fent els docents i que segurament aquí no tindríem nassos de fer. Un exemple de coherència i dignitat!
Apa, a veure si divendres ens veiem i ho rematem!
Eladi