Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

4 d’oct. 2012

Màgic món del tren

A mi el món del tren mai no m'ha cridat l'atenció de cap manera especial, però fa unes setmanes vaig descobrir un lloc fantàstic i, com diu el seu nom, màgic.
Ens el van descobrir els meus sogres que, per una celebració familiar, ens van convocar per anar a un lloc sorpresa. Vam acabar a Sta. Eugènia de Berga (comarca d'Osona, a 3 km. de Taradell) on hi ha el "Màgic Món del Tren".
Es tracta d'un museu que recull en 3 plantes tota l'afició al món del tren dels seus creadors.
A la planta baixa hi ha una col.lecció de trens i objectes relacionats amb el món del ferrocarril.
A la segona planta, encara en construcció, hi haurà una maqueta escala 1/32 on els qui tinguin trens d'aquestes característiques, podran conduir-los.

Però indubtablement l'estrella és la primera planta. Hi ha una maqueta de 250 m2, ambientada amb elements paisatgístics i monumentals de diferents llocs d'Europa amb 1000 metres de vies per on circulen 73 trens diferents.
Fins i tot si no us interessen gaire els trens, és absolutament fantàstic admirar els detalls dels 650 edificis i construccions i els 8200 personatges representats amb miniatures increiblement detallistes. A més a més hi ha un sistema d'il.luminació molt acurat que representa amb diferent intensitat i colors el curs del dia, de manera que es va fent de dia i de nit, passant per totes les hores del dia (el migdia, la posta de sol, l'albada...).
Jo em vaig quedar embadalit i m'hi podria haver passat més hores de les que m'hi vaig passar perquè era molt estimulant anar descobrint detalls i més detalls (la cala nudista, la cursa ciclista, els esquiadors, l'acampada hippie, el senyor pixant al port, els excursionistes que pugen al cim...) i deixar-se portar per aquell ambient fantàstic a cavall de la imaginació.
I els responsables del recinte si t'hi veuen interessat et comencen a explicar tots els detalls que vulguis saber.

Només puc acabar recomanant-vos-en la visita, agraint al Josep i la Mª Dolors que ens descobrissin aquest petit tresor i reproduint una frase que està escrita al museu i resumeix tot el que us he explicat:

"Quan puguis mirar amb il.lusió, 
quan siguis capaç d'imaginar, 
quan els teus ulls retrobin la mirada d'infant, 
només llavors descobriràs El Màgic Món del Tren."


2 comentaris:

Anna ha dit...

Moltes gràcies, Josep I Mº Dolors!!
Un lloc preciòs, un mòn fantàstic!!
Gràcies!!

MARIA DOLORS ha dit...

Gracias a Vosaltres per darnos un "dia feliç em la vostre companyia" petons de colors als fills i nets.... Josep i MªDolors