Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

1 de març 2012

El Club de la Cançó

El Grup Enderrock ha reconegut la feina de la indústria musical catalana amb els Premis Enderrock 2012 a 7 festivals i promotores: el segell BankRobber (10 anys), el festival Black Music Festival (10 anys), la promotora Promoarts i el festival Acústica (10 anys), la promotora Produccines Animadas (20 anys), el festival Tradicionàrius (25 anys), la promotora Doctor Music (30 anys) i, de qui us vull parlar, el Club de la Cançó (10 anys).
Aquest és el text que explica els motius del premi:

CLUB DE LA CANÇÓ (en el seu 10è aniversari): Perquè des de fa 10 anys, Josep Maria Oliva i tot el seu equip de col·laboradors incentiven i promouen d’una manera desinteressada un cicle de cançó d’autor de gran nivell a Manresa. Perquè estimen i encomanen la passió per la música i els autors del país i donen un gran valor a la fusió de música i poesia a la manera dels cantautors.

Tinc una llibreta on vaig fent una llista de temes que podrien esdevenir notícies del picalapica i fa molt temps que hi tenia escrit "El Club de la Cançó", esperant una ocasió propícia per redactar-lo. I penso que l'ocasió ha arribat.

Es tracta d'un cicle mensual de concerts, el darrer dijous de cada mes, a la sala El Sielu de Manresa. El denominador comú dels concerts es la cançó d'autor: artistes que composen la lletra i la música de les seves cançons i normalment ens les interpreten en un format força acústic. Josep Mª Oliva, alma mater d'aquest projecte, se les empesca totes per oferir cada mes un bon concert i té molts contactes que han fet possible que grans artistes hagin passat per aquest cicle, que està molt ben valorat pels mateixos músics. Fent un ràpid repàs us puc dir que en aquest cicle he pogut gaudir de concerts, entre altres, de Menaix a Truà, Adrià Puntí, Tontxu, Els Convidats, Gossos, Javier Álvarez, Nena Daconte, Miqui Puig, Miquel Abras, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Dani Flaco, Damià Olivella...

Els concerts són molt agradables. Comencen a les 10'00 de la nit (posa-hi 2/4 d'onze...) i per tant, permeten que no anem a dormir gaire tard.
Hi ha unes quantes fileres de cadires per poder gaudir-ne còmodament asseguts i normalment es desenvolupen en un ambient força proper, tranquil i familiar (encara que això sigui una pesada càrrega per a la sostenibilitat econòmica del projecte).
Al final del concert és fàcil apropar-se als músics i conversar-hi o aconseguir que et signin els discos i hi ha un petit refrigeri de comiat, gentilesa de la pastisseria Jorba.

En fi, no voldria allargar-me innecessàriament i, per tant, acabo aquest escrit amb 2 apunts:
  1. Us recomano que, si en teniu ocasió, assistiu a algun d'aquests concerts del Club de la Cançó perquè valen molt la pena i segur que trobeu algun artista que us pot fer el pes.
  2. Felicito tots els responsables del cicle i, especialment, el Josep Mª Oliva i espero que mantingui la trempera, l'enginy, la constància, la paciència i l'amor per la música per tal que nosaltres poguem continuar gaudint del Club de la Cançó per molts anys!!