Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de març 2012

Ni muts ni a la gàbia

Crec que és el primer cop que ho faig d'una manera tan directa...
Acabo de rebre un correu d'una persona de la qual em refio, l'il.lustrador del qual us vaig parlar a la notícia dels "Artistes anònims". Em demana que faci difusió de la situació en que es troben ell i altres persones vinculades a Esplugues de Llobregat arrel d'una sèrie de protestes que han realitzat en contra del Pla Caufec (actualment aturat), que és un projecte urbanístic que vol cimentar els peus de Collserola amb Centres comercials, oficines...
Aquest Pla ha generat un moviment de protesta civil que ha acabat amb 5 persones amb peticions fiscals de fins a 5 anys de presó. Sembla una demanda fiscal desproporcionada a tenor del caire festiu i pacífic de les protestes, tal i com es mostra en el vídeo que us adjunto.

De moment encara tenim llibertat d'expressió i esperit crític (segurament molt menys del que hauríem de tenir) i davant de l'onada creixent d'anorreament de la nostra consciència ciutadana i política en molts camps, m'ha semblat que valia la pena fer-me ressó d'aquesta situació.
Com més gent ho conegui i més se'n parli, menys fàcil serà que es dicti una sentència excessiva i injusta.

O sigui que em sumo a les seves paraules i us convido a veure el vídeo per tenir alguns elements de judici: NI MUTS NI A LA GÀBIA!