Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 de jul. 2011

Recopilatori musical

Ara que, qui més qui menys, canviarà el ritme de vida i tindrà més temps per al gaudi personal, us ofereixo un recull de les cançons que han sonat al meu bloc al llarg d'aquests 2 anys de vida (he exclòs les meves pròpies perquè això ja seria un altre tema). Mirant-les en perspectiva, penso que és una bona selecció per vàries raons:

1.- En primer lloc per la qualitat musical (i sovint literària) de les cançons escollides.
2.- També pel seu caràcter pioner: sovint han estat cançons descobertes en un moment inicial de popularitat i, per tant, des del picalapica hem tingut el privilegi d'escoltar-les abans que es fessin famoses arreu. En altres casos es tracta de propostes minoritàries que no tenen difusió als grans mitjans i que hem pogut gaudir des d'aquí.
3.- També perquè la llengua catalana té un paper preeminent dins d'aquesta selecció. De fet només hi ha 6 de les 22 cançons cantades en altres llengües (2 en anglès, 1 en brasiler i 3 en castellà).
4.- La majoria dels enllaços corresponen a vídeos i, n'hi ha uns quants que trobo d'una gran bellesa i originalitat. És un altre valor afegit.

I dues curiositats:
* Més o menys surto a una recomanació musical per mes.
* Els dos únics grups que repeteixen menció són els "cracks" del moment a Catalunya: Els Amics de les Arts i els Manel. I és de justícia pels grandíssims discos que han fet.

Bé i sense més preàmbuls us deixo amb el Recopilatori Picalapica (estiu 2009-estiu 2011). Espero que us agradi!

3 comentaris:

carme roig ha dit...

Hola Eladi. Amb el teu permís, he compartit algunes cançons. Gràcies per posar-les al meu abast.
Carme

Miles ha dit...

Ostres Carme!

Has fet el mateig que jo...

Però a mi, i sense que ningú es molesti, la que m'agrada més es la de Leaozinho... simplement perquè la veu de la "MEVA" neboda Celeste és encantadora.

Bones vacances!!

(des de Torredembarra i pintant la barana...)

Miles

Eladi Martínez ha dit...

Carme, Miles,
ja sabeu que podeu compartir tot el que surt al picalapica. De fet a l'encapçalament hi diu "La intel.ligència és col.lectiva... compartim coneixements, reflexions, opinions...". Per tant, no hi ha cap problema. I encara diria més: em sembla molt bé que compartim amb tanta gent com faci falta i ens vingui de gust.
Bon estiu!
Eladi