Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 de febr. 2010

Celeste Alías: un altre molt bon concert

Avui dimecres he tornat a assistir a un molt bon concert.
Al Kursaal es presentava l'espectacle "La veu de la guitarra" en que la cantant CELESTE ALÍAS s'acompanyava d'un estol d'excel.lents músics per desgranar un repertori basat en composicions de grans guitarristes. 5 grans guitarristes (SANTI CARETA, DANI COMAS, ADRIÀ PLANA, ALEIX DE GISPERT i DANIEL DE MORAES) s'alternaven dalt de l'escenari en diferents formacions i tant agafaven la guitarra elèctrica, l'acústica, com l'espanyola o fins i tot un banjo o un petit guitarró. I de tant en tant la formació guanyava color amb la presència d'un trio de cordes (2 violins i un violoncel) format per TÀNIA MESA, ALOMA RUIZ i CÈLIA TORRES.
El repertori ha estat una volta al món per un seguit de precioses melodies que han anat des del jazz, fins a la música brasilera, el tango, el flamenc i fins i tot una mica de country.

Ens hem anat bressolant còmodament sobre un núvol de melodies enllaçades per la preciosa veu de la Celeste i els jocs instrumentals dels seus músics. Tots plegats han anat creant moments de bellesa i sensibilitat que de cop i volta et feien pujar les llàgrimes als ulls. Sense entendre la lletra de les cançons que cantaven, només amb la força de la veu i de la música, l'harmonia de tot plegat, la màgia del moment...
Les cançons acabaven amb un silenci respectuós que tot seguit es convertia en una gran ovació.

Devoràvem el concert com aquell qui es pren un refrescant granissat a l'estiu i quan s'adona que s'està acabant, escura i escura, xuclant sorollosament per no deixar-ne ni una gota. I quan ha acabat tots en volíem més. I n'hem tingut una miqueta més, però no gaire. Si ella hagués volgut haguéssim estat allà estona i estona i no ens haguéssim cansat perquè un mai no es cansa d'admirar la bellesa de l'art en general i de la música en concret.

I com que les meves paraules no us poden pas transmetre el que he sentit, us enllaço al Myespace del Celeste Alias Guitar Trio http://www.myspace.com/celestealiasguitartrio per tal que en pugueu fer un tastet.
Però tingueu clar que en directe i amb més músics ha estat encara millor...
I un petit consol per aquells a qui us faci el pes: acaben de gravar un disc que recull el repertori d'aquest espectacle i han dit que sortirà a la venda cap allà a l'abril-maig... Llavors en tornem a parlar!