Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

22 de jul. 2011

Concert de Pau Vallvé

Dijous 21 de juliol, 10 de la nit. Pati de la Torre-Lluvià a Manresa. Un centenar de persones en un entorn molt agradable i per fi la possibilitat d'escoltar en directe les cançons de Pau Vallvé.
Feia temps que havia sentit parlar d'aquest compositor, músic i productor; vaig veure'l tocar la bateria en un concert de Maria Coma i vaig quedar gratament impressionat i havia anat sentint les seves cançons a través d'internet i m'agradaven.
I el seu directe no m'ha pas decebut. Ha anat tocant la majoria de cançons del seu darrer CD, "2010", més algunes del seu alter ego, Estanislau Verdet, i del seu projecte amb Maria Coma, u_mä, i d'afegitó dues versions, una de Radiohead i una de Björk.
Duia una banda amb la Maria Coma als teclats i percussions, el Jordi Casadesús al baix elèctric i contrabaix i el Nico Roig a la guitarra elèctrica.
Però el gran protagonista és ell amb les seves diferents guitarres, el seu bombo, la seva veu i, sobretot, la seva joguina: el looper (pedal loopejador). Intentaré explicar-ho una mica tot i que si cliqueu l'enllaç us ho explicarà el propi autor: és una maquineta on el Pau pot gravar qualsevol cosa que toqui amb la guitarra, la veu o les mans i llavors fer que es vagi repetint durant una cançó, activant-ho o desactivant-ho amb un pedal. Així doncs, algunes de les cançons les comença fent algun acompanyament rítmic (amb la guitarra o amb les mans) i gravant-ho amb el looper. I llavors, durant la cançó posa i treu aquests acompanyaments.
Si a això hi afegim que el guitarra elèctrica també té un munt de pedaleres per aconseguir diferents sonoritats amb la guitarra i que el teclat de la Maria Coma tampoc no és pas de joguina, tenim un concert amb moltes textures i capes de diferents sonoritats que van guarnint les cançons.
Són cançons amb estructures senzilles. Sovint és un text limitat (només una frase o dues) que es van repetint i una roda d'acords, però les cançons es van enriquint amb tota aquesta "orquestració", veus i percussions que s'hi van afegint i el resultat és molt interessant i satisfactori.
El to de les cançons potser és una mica massa melancòlic i pot avorrir algú, però a mi m'ha agradat. I a més l'artista s'ha revelat com un bon monologuista per fer comentaris divertits entre cançó i cançó.
En fi, un bon concert d'un molt bon artista.

Us deixo amb un vídeo de la seva cançó més coneguda i un enllaç a una pàgina superinteressant on hi ha diferents vídeos de molts artistes catalans, enregistrats en petits concerts fets en cases particulars o espais públics poc habituals amb un grupet de públic escollit. Aquesta pàgina es diu "Concerts privats" i si cliqueu l'enllaç ja anireu a parar directament als 3 vídeos del Pau Vallvé en una casa de Gràcia. El vídeo que us proposo aquí sota mateix és el de la cançó "Protagonistes"


Pau Vallvé | Protagonistes (videoclip) from Pau Vallvé on Vimeo.