Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

19 de set. 2021

Too Good To Go

Vaig descobrir aquesta aplicació aquest estiu a través de la meva germana Judit. Segons el meu punt de vista és una aplicació que resol alhora diferents problemes de manera satisfactòria per a tothom.

  • Problema 1: Hi ha gent que té dificultats econòmiques per aconseguir els aliments bàsics.
  • Problema 2: Hi ha molt menjar que es llença des dels comerços distribuïdors quan encara està en condicions de ser consumit.
  • Problema 3: El malbaratament d'aliments perjudica el medi ambient (generació de residus, malbaratament de recursos per destruir-los i generar nous productes malgrat no s'han consumit els que s'havien produït i s'han llençat).

Així doncs aquesta empresa nascuda a Dinamarca l'any 2015 es va proposar unir recursos per intentar "salvar menjar".

Tots els comerços adherits publiquen els packs que tenen a punt de llençar (perquè es compleix la data de consum preferent o perquè no compleixen les condicions que s'exigeixen per presentar-los de cara al públic, tot i que siguin perfectament consumibles). Com a usuari de l'aplicació pots veure quins packs s'ofereixen prop del teu entorn (pots indicar el radi de km sobre els quals vols tenir informació). Si t'interessa, reserves i pagues aquests packs i llavors tens una hora de recollida per passar pel comerç i endur-te'ls. El preu que en pagues és 1/3 del preu habitual.

Així de fàcil.

  • El comerç treu un rendiment a productes que hagués acabat llençant.
  • El client obté uns productes per sota del seu preu de cost.
  • S'evita que es llenci menjar i es contamini.

Em sembla una gran idea. L'he provada i funciona perfectament. Hi ha packs de carn, de peix, de verdures i packs sorpresa, però tots surten bé i valen la pena.

Animo tothom a provar-ho!

2 comentaris:

artur ha dit...

És una bona idea ! Tot ajuda :)

Eladi Martínez ha dit...

Artur, a mi em sembla un "win-win" per a totes les parts. Em costa veure-hi la part negativa...