Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 de juny 2021

La independència i les dues intencions

El 23 de juny de 2021, el Bernat Deltell va publicar al seu bloc una entrevista al "senyor A" (un personatge que vol romandre en l'anonimat, però que està ben connectat o fins i tot forma part de l'alt nivell de la política catalana). L'article es titula "Jo vull guanyar!" i el podeu llegir sencer clicant aquest enllaç:


L'article és molt interessant i en recomano la lectura íntegra, però sobretot m'ha agradat molt la part en què desenvolupa una idea apuntada per Ramon Llull a "El llibre de la intenció":

"Ramon Llull a "El llibre d’intenció" diu que l’ésser humà sempre té dues intencions: la primera intenció seria l’objectiu, i la segona intenció serien els mitjans per aconseguir aquest objectiu. La segona intenció és la independència, però la primera no l’has d’oblidar mai, i és viure millor, i viure millor vol dir que els teus fills no hagin de marxar del país per guanyar-se la vida, tenir unes institucions i serveis que funcionin i, sobretot, portar una vida digna i lliure. I hi ha gent que s’ha quedat només amb la primera intenció: volem ser independents. I no, no és això companys, no volem la independència per la independència, volem la independència perquè volem ser lliures, que és molt diferent, i ser lliure vol dir viure millor i assegurar un bon futur als nostres fills. (...)

Per què hem votat el que hem votat amb una pandèmia pel mig? Perquè, tot i les baralles entre partits i sabent que no serem independents demà passat, creiem -i ho creiem encertadament- que la millor gestió postpandèmia la farà un independentista perquè no oblida la primera intenció de Ramon Llull: hem de ser més lliures, més sobirans i poder-nos gestionar nosaltres. No volem ser lliures per no veure la bandera espanyola i fotre fora les forces d’ocupació i les molles i el pa sencer i tot això… No home no, això és una derivada de tot plegat, però bàsicament votem independentista perquè creiem -i repeteixo, ho creiem encertadament- que tot i les errades que cometen, un partit independentista sempre tindrà el país al cap i defensarà els seus ciutadans..."

M'ha agradat recordar, i tan ben explicat, perquè vull la independència de Catalunya que no és només per deixar de veure la bandera espanyola, sinó per aspirar a viure millor. La primera intenció és la bàsica i més important i crec que la independència és el millor -si no l'únic- mitjà per aconseguir-ho.

Seguim, doncs, que l'objectiu s'ho val!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Si senyor Eladi, totalment d'acord!

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Roger. Està bé saber per què volem fer les coses.
Una abraçada!