Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 de gen. 2021

Encara es pot ser un Beatle

Els Beatles per a mi sempre han estat motiu d'admiració i enveja. Admiració per la seva qualitat musical i intel·lectual que els va permetre marcar tendència durant vàries dècades i enveja perquè van viure una experiència que sempre havia considerat pràcticament irrepetible.

Quatre joves rebels, inconformistes, amb idees artístiques i ganes de menjar-se el món que decideixen dedicar-se al que els agrada en cos i ànima i després de picar pedra (actuacions en petits locals de Liverpool, gires duríssimes en locals de mala mort d'Hamburg...) acaben rebent el reconeixement de tot el món i portant la seva música arreu del planeta.

Actualment en un món globalitzat i tants estímuls em semblava molt difícil que uns joves tinguessin unes oportunitats similars i sobretot, que això pogués passar a uns joves catalans com jo, que sempre hauria desitjat ser un dels Beatles...

Però l'altre dia pensava que s'han donat casos força homologables i ben recents: Txarango i Stay Homas!

TXARANGO
Cap allà al 2010 un grup de joves majoritàriament del Ripollès reprenen uns experiències musicals anteriors i decideixen crear un projecte sòlid i amb l'imaginari del circ com a referent estètic i de filosofia de vida. Mica a mica comencen a créixer i acaben fent concerts arreu del món i aconseguint que gent dels cinc continents canti i balli les seves cançons en català.
En el vídeo de llançament del seu darrer disc (VEURE VIDEO) es veuen imatges d'actuacions seves a Senegal, Brasil, Índia, Colòmbia, els Balcans... Per a  mi seria un somni poder viatjar arreu del món fent feliç a la gent amb el que a mi m'agrada!



STAY HOMAS
Als inicis del confinament pel coronavirus (març 2020) tres joves músics que comparteixen pis a Barcelona comencen a composar cançons per passar l'estona i les pengen a Instagram. Per la seva innegable qualitat musical, pel seu talent, per la seva frescor i la seva alegria comencen a fer-se virals i coneguts arreu del món. Els seus directes emesos per xarxes socials congreguen milers de seguidors d'arreu del món. Artistes reconeguts col·laboren o versionen les seves cançons i el seu projecte musical va agafant volada.
Quan acaba el confinament, fan un disc fantàstic que esdevé un èxit de vendes i ve acompanyat d'una gira arreu de l'estat espanyol i les principals capitals internacionals d'Europa i Sudamèrica.
Un altre exemple de somni fet realitat arribant arreu del món fent el que t'agrada.

Allò que jo em pensava que era impossible a aquestes alçades, resulta que encara pot ser real i aquests dos grups catalans ho han demostrat i no fa pas gaire o sigui que... lluitem pels nostres somins!
Encara podem arribar a fer el que van fer els Beatles!

3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Bravo per ell, per la feina ben feta, i per -no ho oblidem- la sort. La sort d'estar en el moment just al lloc precís. Aquesta sort, que tants i tants busquen, somriu a uns pocs escollits i/o afortunats. A les seves mans i amb el seu talent està que puguin continuar gaudint del somni!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, tens tota la raó, que a part de tots els requisits necessaris, n'hi ha un d'imprescindible: la sort! Els que l'han tingut que l'aprofitin tant com puguin i surfegin l'onada fins que no es trenqui.
Bon any!

Roger Berenguer ha dit...

Igualment Bon Any!!