Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de gen. 2021

Altsasu. No hi vaig ser, però...


Aquesta foto és el dia que publico aquesta notícia: 21 de gener de 2021.
I diu que hi ha uns joves bascos que porten 1527 dies empresonats: 4 anys i 160 dies!!! Gairebé 4 anys i mig...
I per què?
Per què el 15 d'octubre de 2016 va haver-hi una baralla en un bar d'Altsasu entre uns quants joves bascos i dos membres de la Guàrdia Civil que estaven de paisà. Tot va passar dintre d'un bar on van començar a desafiar-se, provocar-se, insultar-se... Després van haver-hi empentes i alguna que altra plantufada. Però... sabeu què? Jo no hi era!

Els familiars, amics i coneguts dels nois empresonats diuen que no va ser res més que una baralla de bar entre joves, com tantes altres que es produeixen. Que no vol dir que estigui bé, però vol dir que no hauria d'haver anat més enllà de, com a molt, una multa per baralles, agressions, escàndol públic, aldarulls o alguna tipologia legal d'aquest estil.
Els representants dels Guàrdies Civils, les forces armades, els jutges i fiscals diuen que va ser un cas de terrorisme, delicte d'odi, atemptat a l'autoritat, lesions, desordres públics, amenaces... I emparats en aquests supòsits van agafar els 8 joves i els van "jutjar" a l'Audiència Nacional, empresonats preventivament des de bon començament.
Però jo no hi era...

Aquesta setmana, TV3 ha començat a emetre la sèrie "Altsasu" i veient el primer capítol, augmenta la sensació que ja he tingut tots aquests anys que les sentències contra aquests 8 joves bascos (Ohian, Jokin, Jon Ander, Julen, Adur, Aratz, Iñaki i Ainara) són totalment abusives i desproporcionades.
Tot i que jo no hi era...

Però sabeu què?

El 20 de setembre de 2017 sí que era davant de la Conselleria d'Economia, a la Rambla de Catalunya de Barcelona (veure notícia). Era a pocs metres de la porta. Hi vam ser des de les 9 de la nit fins a la una de la matinada. Vaig veure perfectament amb els meus ulls els cotxes de la Guàrdia Civil, vaig veure com hi van pujar diferents persones per donar consignes a través dels megàfons. No m'ho va explicar ningú. Ho vaig veure amb els meus propis ulls!
Vaig veure els milers de persones que estaven allà congregades, vaig veure els somriures, vaig sentir l'alegria, vaig escoltar els càntics... Vaig veure com voluntaris de l'ANC feien un cordó de seguretat per protegir les entrades i sortides de les persones que accedien a l'edifici...
Us reescric una fragment de la crònica que vaig fer d'aquell dia:

A l'entrada de la Conselleria hi havia uns cotxes de la Guàrdia Civil sobre els quals s'hi enfilen diverses persones, de fet només es veuen els capós enmig de la gent.... Eulàlia Reguant i Mireia Boia (de la CUP) s'adrecen a la gent amb un megàfon... De més avall arriba el so de música en directe (es veu que hi ha un escenari per on van pujant músics i canten en directe)... D'algun lloc comencen a passar ampolles d'aigua perquè les repartim entre la gent que porta moltes hores allà... Ningú no sembla cansat, ningú no sembla tenir ganes de marxar: és el moment de la gent! Jordi Sánchez i Jordi Cuixart sobre un cotxe de la Guàrdia Civil i megàfon en mà, agraeixen la presència de la gent i conviden tothom a marxar a partir de les 12 per tornar l'endemà al matí davant del TSCJ...
Vosaltres marxeu... nosaltres ens quedem!

I aquí sí que hi vaig ser.
I vaig veure com van explicar la història després. Com van empresonar dues persones innocents com el Jordi Cuixart i el Jordi Sánchez que encara són a la presó. Porten 3 anys, 3 mesos i 5 dies a la presó (uns 1190 dies)... UNA ABSOLUTA VERGONYA I INJUSTÍCIA!!

Per això vull marxar d'España. Per fets com els que afecten els nostres presos polítics, els joves d'Altsasu o les víctimes de La Manada, per la injustícia i la falta de democràcia d'un Estat que no ens respecta ni ens estima.

Per això m'encanta que es facin sèries com la que va començar a emetre TV3 aquesta setmana, una sèrie que ha provocat les queixes dels partits espanyolistes i en la qual les forces de seguretat han declinat l'oferta d'aportar-hi la seva versió dels fets.

Ells sí que hi eren. I no volen explicar la seva versió...

Jo no hi era però... em crec la versió dels joves bascos!

Aurrera Altsasu! Altsasukoak aske!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Es pot dir més alt, però no més clar. La justícia a EsPPaña és una latrina pudent, i molts dels seus partits polítics també.

Eladi Martínez ha dit...

Llàstima de no tenir més temps per esplaiar-me més en coses com aquestes i com les eleccions del 14F que no tenen ni cap ni peus.De moment... a resistir i esperar ocasions més favorables!