Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

26 de febr. 2020

Viatjar

(he estat 15 dies sense publicar al bloc perquè vaig estar preparant i realitzant un viatge familiar a London pel Pont de la Llum)

Pensar on. Pesar quan. Pensar com. Buscar informació. Triar i remenar. Contrastar. Organitzar. Prendre decisions. Fer els preparatius. Gastar. Gastar. Gastar...

Fer maletes. Passar els nervis de l’aeroport: per si arribarem a temps... per si hi haurà algun problema amb les maletes... per si el vol anirà bé. Arribar a destí.

Espavilar-te amb una altre idioma. Fer gestions. Orientar-te. Descobrir. Improvisar. Començar a sentir-te com a casa tan lluny de casa. Seguir el guió. Sortir del guió. Descobrir nous llocs, descobrir nous costums, descobrir persones, descobrir-te a tu mateix en situacions diferents de les habituals: noves febleses, noves fortaleses... Sorprendre’t. Divertir-te. Atabalar-te. Enfadar-te. Estar molt cansat i veure que queda molt per fer. Desanimar-te, però al cap d’una estona tornar-te a il·lusionar. 

Fer fotos. Mirar-les. Compartir-les. Comunicar-te amb els de casa. Explicar. Somriure i recuperar l’energia. Descansar una mica i preparar el dia següent.

Tornar a caminar per sobre de les pròpies possibilitats. Caminar amb sol. Caminar amb vent. Caminar amb pluja. Intentar estirar les hores i els quilòmetres per veure més i més coses. I al mateix temps anar fent la llista de les coses que queden per veure en una pròxima ocasió, que no saps si mai arribarà. Viure intensament les 24 hores, anar-les omplint a mesura que passen i en funció del que va passant, de manera ben diferent a la rutina habitual. Comprar a les botigues d’allà. Menjar diferent de quan menges a casa.

Adonar-te que hauries d’haver estudiat més idiomes perquè et costa entendre el que et diuen. Estar orgullós de tot el que entens malgrat les teves limitacions. Parla tu, que jo ja he parlat abans... Parla tu que jo no l’entenc... Anyone speak spanish? Where are you from? Barcelona. Ah, Spain... No, Catalunya!

Moure’t pel metro i els carrers de la ciutat amb una certa familiaritat. Començar a tenir ganes de tornar a casa. Començar a enyorar la llibertat d’estar en un lloc nou. Passar tot l’estrés del viatge de tornada: el trasllat a l’aeroport, el control de seguretat, les cues...Començar a pensar que hem gastat molt més del que hauria estat convenient. Pensar que per això treballem tot l’any i que els diners són per gaudir-los.

Arribar destrossats a casa. Començar a esborrar tots els mals moments. Seguir mirant les fotos i somriure. Presumir de tot el que hem vist i viscut. Començar a pensar quan i on farem el proper viatge.

Família, malgrat tot, m'agrada viatjar amb vosaltres... ;-)

(i per acabar unes quantes imatges)




















4 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

M'encanta que viatgeu perquè ens feu descobrir un tou de llocs i paratges desconeguts ...i això és molt interessant....
Torneu a estalviar i comenceu a organitzar la propera....que queden molts llocs xulos per veure.. .gràcies família calderina.....

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies pel comentari, Judit!
Tan de bo encara en puguem fer algun més i vostès que ho puguin veure!
Una abraçada!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

La definició perfecte de viatjar en pocs dies a llocs interessantíssims i infinits! M'ha encantat la teva descripció i les magnífiques fotos, I love London too!
Espero que us ho passéssiu tant i tant bé com reflecteixen les fotos!!!
Molts records i una forta abraçada família!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, gràcies pel comentari. Modèstia a part penso que és una bona descripció i reflecteix les moltes vivències d'un viatge. Jo, que sóc sedentari de mena, cada cop li veig més la g`racia a viatjar!
Una abraçada!
Eladi