Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

31 d’oct. 2019

Finals d'octubre


Aquest octubre que va començar amb la por de la sentència i les divergències entre les forces independentistes ha donat molt de sí.
La reacció a la sentència ha catapultat els ànims i ha fet que estiguem marcant el ritme dels esdeveniments i acabem el mes amb algunes notícies interessants:

  1. Una enquesta del ICPS indica que el “sí” a la independència fregaria el 60 % si se celebrés un referèndum. Crec que les actuacions de l’Estat espanyol (policials, judicials, polítiques...) segueixen apuntalant coma majoritària l’opció independentista... Anem bé!
  2. Malgrat tot, aquesta mateixa enquesta, indica que del 33’9 % que voldrien que s’implementés la independència, només un 11’3 % creuen que això serà el que acabarà passant. I a mi, això em preocupa, perquè també ho veig al meu voltant: molts del que volen la independència en el fons dubten molt que s’acabi fent realitat... I així és més difícil aconseguir-ho. Hem de creure-hi i anar-hi, anar-hi i anar-hi! Amb il·lusió i sense dubtes!
  3. L’Assemblea d’Electes es va posar en marxa amb uns 2000 càrrecs registrats de les diverses forces independentistes. Sota el lideratge del president legítim, Carles Puigdemont, van acordar una posició política de mínims en un text que denuncia que la sentència vulnera els drets dels condemnats i dels ciutadans, demana l’amnistia i la llibertat dels presos i els exiliats, dóna suport a la mobilització popular, exigeix diàleg a l’estat espanyol i es compromet a treballar per l’autodeterminació. Un principi esperançador per començar a construir República lluny de les grapes d’España.
  4. Algunes enquestes apunten que en aquestes properes eleccions generals els resultats de les forces independentistes a Catalunya podrien superar la barrera del 50 %. I això seria un molt bon senyal.
  5. Espanya segueix demostrant la seva al·lèrgia a la verdadera democràcia amb detencions arbitràries i intents de bloqueig i censura digitals cap a iniciatives com les del Tsunami Democràtic (al qual acusen de terrorisme i es queden tan amples) o el decret-llei contra la república digital catalana, a part d’intentar “prohibir” debats al Parlament de Catalunya, via Tribunal Constitucional. Uns tics preocupants dels quals van prenent nota arreu del món.
  6. Segueixen les mobilitzacions, manifestacions, concentracions i talls de carreteres arreu del país... Embolica que fa fort...

No diria pas que sortim de l’octubre pitjor de com hi vam entrar...
Sento com si mica a mica s'anés estrenyent el cercel: Spain, sit and talk!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Optimisme 100%, molt be!! A veure si aconseguim superar aquest sostre del 50%!

Eladi Martínez ha dit...

Aquest optimisme hauria de ser una arma més al nostre abast i l'hem d'utilitzar més!
Eladi