Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

19 de febr. 2019

Vaga General: aturem-ho TOT

Vaig començar a fer aquesta notícia fa molts dies, quan la vaga general estava prevista per al 7 de febrer.
Entre els companys de feina ens ho vam anar parlant i vam aconseguir una participació fins llavors mai vista: 21 mestres estàvem disposats a perdre un dia de sou i a mobilitzar-nos per causes polítiques, socials i laborals.

Però finalment la vaga es va desconvocar per fer-la uns dies més endavant i intentar guanyar més consensos. I finalment es realitzarà el proper dijous 21 de febrer.


La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i compta amb el suport de Ustec, CGT-Ensenyament, Sindicalistes per la República, les Adics, el SEPC, el Sindicat d’Estudiants, Universitats per la República i les principals entitats i partits sobiranistes.

Un dels principals motius per cridar a la Vaga General és la protesta per la injustícia del judici als presos polítics:
  1. Perquè aquest judici és una causa general contra l'autodeterminació.
  2. Perquè afrontem un judici polític contra presos i preses polítiques.
  3. Perquè durant tot el procés no s'han donat les mínimes garanties democràtiques.
  4. Perquè imposant la unitat d'Espanya, imposen un estat autoritari.
  5. Perquè el judici és un avís i una amenaça a la dissidència que posa en qüestió el règim del 78.
  6. Perquè els drets civils i polítics estan sent amenaçats, i això posa en perill tots els altres drets socials, laborals, etc.
Però també hi ha un grapat de motius laborals i socials que es resumeixen en 5 punts:

  1. Per la derogació completa de la reforma laboral.
  2. Per un salari mínim català de 1.200 euros.
  3. Per la recuperació de les lleis socials del Parlament tombades pel Tribunal Constitucional.
  4. Per la plena igualtat de tracte i oportunitats de treball entre homes i dones.
  5. Per un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes.
Llegint tots aquests punts em sembla inexcusable la no participació a la Vaga General. Però sempre hi ha gent que no acaba de sentir-s'hi cridada, que no veu útil aquest tipus d'accions, que no vol renunciar a un dia de sou...

Tot és respectable. De fet, jo en moltes ocasions anteriors no m'hi havia sentit cridat i aquest tipus de protestes les sentia allunyades de la meva realitat. Però en els darrers anys les coses han canviat tant a nivell laboral, social, polític i judicial que sento que som necessaris tots per defensar els nostres drets i no podem esperar a que ens passi el que tan bé va dir Martin Niemöller (tot i que sovint s'atribueixen aquestes paraules a Bertolt Brecht):

Quan els nazis van venir a buscar els comunistes,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era comunista,

Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata,

Quan van venir a buscar els sindicalistes,
no vaig protestar,
perquè jo no era sindicalista,

Quan van venir a buscar els jueus,
no vaig protestar,
perquè jo no era jueu,

Quan van venir a buscar-me,
no hi havia ningú més que pogués protestar.

En aquest sentit m'agrada la frase que encapçalava l'anterior cartell del CDR Catalunya: "SOLS EL POBLE SALVA EL POBLE" (que crec que prové d'una variació d'uns versos de Salvador Espriu, tot i que no n'estic segur).




I ara tenim la curiositat que el dia de la Vaga General és un dia festiu a Manresa i, per tant, els que treballem a Manresa no hem de fer el sacrifici de renunciar a un dia de sou per sumar-nos a la vaga. Però com diu aquest altre cartell: "EL 21 NO FEM FESTA, FEM VAGA!" i per tant ha de ser un dia per no consumir ni donar feina a aquells que decideixen no secundar la vaga i per mobilitzar-nos i manifestar-nos per fer sentir la nostra protesta.


En aquest sentit tinc coneixement que a Manresa hi haurà una manifestació unitària que sortirà a les 18:30 h. de la Ben Plantada i arribarà fins als Jutjats.
A Barcelona hi ha una concentració a les 12 h. a la Plaça Universitat i una manifestació a les 18 h als Jardinets de Gràcia.

Jo estava disposat a fer vaga el 7 de febrer i, ara que s'esqueia en el 21 de febrer, a manifestar-me i mobilitzar-me, però...fa poques hores que he sabut que no podré ser-hi present perquè s'ha fet efectiva una sorpresa planificada des de mesos enrere i m'han regalat una escapada per aquests dies (com els passa a altres manresans que, amb temps, havien previst viatges aprofitant aquests dies festius del calendari laboral).
Tot i així, penso que no és incoherent que publiqui aquesta notícia perquè tenia tot el convenciment a ser part activa d'aquesta jornada de mobilització i, ja que no hi seré, penso que el mínim que puc fer és encoratjar tots aquells que tenen l'ocasió d'exercir el seu dret de vaga i de manifestació a que ho facin sense reserves i sense por. Perquè sols el poble salva el poble... Perquè a vegades no som conscients de la força col·lectiva que podem arribar a tenir...

Per tot això i més, el proper dijous 21 de febrer...ATUREM-HO TOT!


2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Eladi, és el què ens ha passat a molts manresans! Jo, tot i treballar a Artés, sempre m'agafo el dia de la LLum de festa personal. Aquest any també hi ha plans previstos, però potser a última hora els canvio i em sumo a la protesta contra aquesta estat opressor. Llibertat presos!

Ma Dolors ha dit...

Desitjo a fills i nets que tingueu un bon viatge i que tots plegats pugueu disfrutar i gaudir que això és molt bonic
Ma Dolors