Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 de febr. 2019

"Natura sàvia" a TV3


Assistim als últims capítols d'aquest magnífic programa que ha estat "Natura sàvia" les nits de dilluns a TV3. Un programa de divulgació científica que ha assolit el seu objectiu amb el rigor del naturalista JAUME SAÑÉ. Un programa d'humor que ens ha fet petar de riure amb els diàlegs entre en PEYU, l'ALBERT PLA i el QUIMI PORTET. I un programa que ha traspuat crítica social i política i que ha jugat a vorejar els límits de l'humor amb comentaris en què ha rebut la monarquia, l'església, els polítics i tothom qui fes falta.
I tot combinant diferents plans amb gran solvència. D'una banda el Peyu i en Sañé trepitjant territori, combinat amb imatges documentals de gran qualitat i detall. D'altra banda el Pla i el Portet en un espai atapeït i divertit fent veure que miren les evolucions dels naturalistes en una tele antiga, sovint enfotent-se'n directament o sent molt crítics. I finalment moments en que coincideixen al plató els dos "filòsofs" amb el Peyu i fan comentari de tot plegat.
Per a mi, mereixen un punt i apart les caracteritzacions de vestuari del Quimi Portet i l'Albert Pla entre divertides i oníriques, molt encertades i que es despleguen des de la careta inicial.
Ara que ja han tancat els episodis dedicats als diferents animals, acaben amb un programa que recull els millors moments de la temporada (anomenat "Especial Santa Caterina" en homenatge a la patrona dels filòsofs...) que recomano a tothom perquè realment recull els millors moments i l'essència d'aquest programa. D'una banda imatges espectaculars de la vida animal i de l'altra un humor entre surrealista, absurd i gamberro, en un magistral equilibri d'estils entre l'esbojarrat Albert Pla i l'irònic Quimi Portet. Provoquen somriures, estupefacció, sorpresa i autèntiques riallades en les diferents sortides que tenen.
En conjunt penso que tots plegats han creat un programa de culte a l'alçada d'aquelles sèries avançades al seu temps com havien pogut ser anys enrere "Els joves" o les produccions dels Monty Python.
Felicito TV3 per haver tingut la valentia de plantejar un programa d'aquestes característiques (que no tinc ni idea de com ha anat d'audiència) i les persones que han ideat el programa. Ens han fet passar molt bones estones i només els puc retreure que el fessin tan tard.

1 comentari:

Roger Berenguer ha dit...

Programa de culte, diria jo. Coincideixo plenament amb la teva valoració, un humor d'aquell tant fi, tant fi, que a d'altres llocs de la pell de toro segur que no el valorarien igual.. Els farts de riure que m'he fet veient-lo només els se jo!