Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

14 de febr. 2019

L'inici del judici


Per fi ha començat el judici als presos polítics independentistes i els 3 primers dies m'ha agradat el que he vist.

1.- Uns advocats molt ben preparats, valents i contundents sense perdre les formes i que han posat sobre la taula els arguments que demostren les condicions d'indefensió dels acusats amb les obstruccions que han tingut per preparar la seva defensa, a part de les lamentables condicions en que hauran d'aguantar tot el judici, mantenint-los en presó preventiva.


2.- Uns arguments de les acusacions que gairebé fan riure pel relat imaginari que dibuixen tan allunyat de la realitat dels fets que es van viure. És gairebé impossible comprar-los l'acusació de rebel·lió i sedició, quan no es veu la violència per enlloc. Menció a part la gran frase del fiscal Cadena: "...había un plan violento para lanzar murallas humanas contra los cuerpos y fuerzas de seguridad del estado..."



3.- La dignitat, la contundència, la valentia, la serenor, la coherència i l'immens exemple dels nostres presos polítics que contesten amb seguretat, desmunten les mentides de l'Estat i fan trontollar les seves barroeres acusacions. Fa goig escoltar-los i em sento tremendament orgullós d'ells.



4.- Les moltes i contundents declaracions internacionals que donen ple suport als presos polítics i denuncien la ignomínia d'aquest judici INJUST:
  • diputats escocesos i galesos vesteixen de groc mostrant suport als presos.
  • Nicola Sturgeon, líder del Partit Nacional Escocès, fa explícit el seu suport a la causa catalana i critica el judici.
  • L'Associació d'Advocats Europeus Demòcrates qüestionen que el judici sigui just.
  • El grup dels Verds/ALE a l'Eurocambra demana que el judici sigui just i independent.
  • Alfred de Zayas, relator i expert independent nombrat pel Consell de Drets Humans de l'ONU, denuncia violacions de drets europeus per part d'España, dóna la raó a la causa dels presos polítics i amenaça de possibles represàlies a l'Estat Espanyol.
  • John Bercow, president de la Cambra dels Comuns del Parlament britànic, expressa el seu suport a la Carme Forcadell i defensa la llibertat d'expressió per parlar de tot en les cambres parlamentàries democràtiques.
  • I moltes capçaleres de diaris arreu del món majoritàriament donen suport a la causa catalana i posen en dubte les garanties d'aquest judici.
No puc aventurar com acabarà aquest judici perquè a España tot és possible, però veient el que he vist, penso que si el judici fos realment just, no hi hauria d'haver cap altre sentència possible que l'absolució.

3 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Ostres jo també voldria que acabés amb absolució,però a Espanya tot és possible i haurem d'esperar estoicament...a veure si la justicia és justa....

Eladi Martínez ha dit...

Judit, mantinguem la confiança, tot i estant preparats per a qualsevol desenllaç a curt termini. Però a mig termini tinc claríssim que guanyarem!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

No pinta malament, sobretot perquè l'equip rival no deixa de fer el ridícul cada cop que té la pilota. Quan la tenen els nostres la juguen amb criteri, no la perden, i se'n van cada cop del contrari! Tot i així l'àrbitre evidentment va "amb els altres" i haurem de confiar en un hipotètic VAR europeu que, amb temps, ens acabarà donant la victòria si ens la neguen al final del partit.