Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

16 de nov. 2017

31 dies, 5 setmanes i fins que calgui

Avui intentaré no allargar-me massa perquè la gent ja està força saturada.

1.- 31 DIES
Jordi Sánchez i Jordi Cuixart porten 31 dies a la presó: un mes.
Un fet totalment injust, arbitrari i mancat de garanties democràtiques.
NO us oblidem. NO esteu sols. Seguirem reclamant la vostra llibertat i esperem que no trigui gaire a arribar.

2.- 5 SETMANES
Queden 5 setmanes exactes per a les eleccions del 21D. I hem d'estar previnguts que aquestes setmanes seran un exemple de "mediastorm" (tempesta mediàtica) a la màxima potència. Declaracions tergiversades, escapçades, descontextualitzades i directament mentides... Molts dels mitjans de comunicació del nostre entorn ja fa temps que ens han demostrat que tot és possible i que no tenen cap escrúpol ni codi deontològic ni respecte per la professió, així que hem d'estar preparats per llegir i escoltar coses que pretendran desmoralitzar-nos o dividir-nos.
Ni cas!
Els partits independentistes saben perfectament el que estan fent i ho estan fent molt bé. Si han fet 3 llistes en comptes d'una llista unitària és perquè això els dóna més possibilitats. Tenen clar l'objectiu comú i guanyi qui guanyi posaran al capdavant de la Generalitat a l'única persona que pot ocupar aquest lloc legítimament: Carles Puigdemont.
Que res no ens distregui de l'objectiu prioritari: anar TOTS  a votar i aconseguir una majoria independentista, com més àmplia millor.

3.- FINS QUE CALGUI
Si el 21D guanyem les opcions independentistes, el dia 22 no serem independents, però farem unes quantes passes més -i decisives- per aconseguir-ho.
Tenim molt bones cartes per tot el que hem aconseguit amb la internacionalització del conflicte i la demostració del nostre caràcter pacífic, cívic i democràtic. Si reblem aquestes cartes amb una majoria suficientment qualificada, el món que ens observa seguirà decantant la seva opinió en favor nostre.

A l'altre cantó, Espanya s'està descomposant amb seriosíssims problemes a molts nivells:
  • dèficits democràtics i jurídics escandalosos i flagrants, 
  • casos gegants i múltiples de corrupció, 
  • problemes gravíssims a nivell econòmic que estan a punt d'empitjorar, d'una banda quan deixin de comprar-li el deute i pugi la prima de risc, i de l'altra quan comencin els problemes per pagar les pensions
Tinc la sensació que el món mira aquest procés i veu això que us estic explicant:
  • d'una banda, un estat espanyol que actua d'una manera en que es desacredita a ell mateix i incompleix contínuament les normes de joc més bàsiques.
  • d'altra banda, una nació catalana que actua amb seny, prudència, determinació, valentia i basant-se sempre en els valors democràtics.
I veient-ho d'aquesta manera, aquesta partida només té un possible final.
I és bo.
Però hem de jugar bé les nostres cartes. Hem d'escoltar bé els senyals que ens envolten per no cometre errors ni precipitacions.
Si ho fem bé, el món ens anirà recolzant i ens ajudarà a assolir els nostres objectius.
Tot anirà confluint i acabarem reeixint.
I els nostres dirigents ho estan fent molt bé.

Passaran mesos (paciència), intentaran desanimar-nos (perseverança) i fer-nos desviar de l'objectiu (perspectiva), però si ens mantenim confiats, units i valents al costat dels nostres polítics, junts aconseguirem l'anhelat objectiu.

Ara sí que sí!

8 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Sort que no t'havies d'allargar! Tant ben definit com sempre, però tan sols una apreciació i una aportació personal: No tan sols menteixen els periodistes, els partits espanyolistes també ho fan cada cop que obren la boca per fer campanya, i això és repugnant. Davant d'aquesta situació tan excepcional i tan indecent, no penso veure ni informatius de TV ni premsa escrita. Bàsicament per no perdre aquesta paciència que demanes, ni la cordura que requereix aquesta paciència.

Judit Martinez Codorniu ha dit...

A "Le Soir",Puigdemont no diu que hi ha "alternatives a la independéncia"(com es va publicar!),va dir que hi havia altres alternatives i que l'estat espanyol les va rebutjar totes....i també ERC van posar com si haguéssin dit que "no estaven preparats per la independéncia" i el que es diu és que no estaven preparats per la resposta que va tenir l'estat després de la DIU....
Estem preparats,estem forts,estem segurs...sabem el que volem i tard o d'hora ho aconseguirem...
visca Catalunya!!!

Unknown ha dit...

Estic totalment d'acord amb tots ttres. Calma, desintoxicació i fermesa.

Anònim ha dit...

Existeix la possibilitat que les forces independentistes no siguin majoria el dia 21?

El mon que ens observa fa tan sols això mateix, observar.

Et veig molt preocupat per la corrupció que hi ha Espanya com si a Catalunya no s’haguessin destapat casos de corrupció.

Compta com actuar amb seny i prudència el fet de declarar una república que no es defensa?

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
tens raó: menteix tothom! I només has de decidir quines mentides vols creure't. Però el paper dels mitjans de comunicació el trobo escandalós!!
Jo he seleccionat algunes fonts que em mereixen una certa credibilitat i em regalen les orelles i tot el que escolto d'altres fonts i sóna molt diferent d'allò, ho escolto amb moooolta relativitat i indiferència... No em deixo afectar gens pel mediastorm.
Bon cap de setmana!
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Judit,
com li he dit al Roger s'ha d'escoltar amb molta esportivitat tot el que podem arribar a sentir amb la intenció de desmoralitzar-nos i dividir-nos... Per sort estem previnguts i podem sobreviure sense perdre-hi ni l'energia ni la il·lusió, que és el que volien aconseguir!
Si jo no et tinc por, tu no tens poder sobre mi!
Ooooommm!
Bon cap de setmana
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Margarida,
m'encanta que siguem tants els qui tinguem tant clar quina és l'actitud que hem de mantenir, quin és l'objectiu i que haguem après a detectar i ignorar tots aquells intents que pretenen allunyar-nos-en.
Keep calm i endavant les atxes!
Bon cap de setmana
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

pons007, ja està bé que hi hagi veus discrepants i que posin en dubte els meus raonaments (que podríem molt ben ser que fossin erronis).
Contesto les teves preguntes:

1.- Existeix la possibilitat que les forces independentistes no siguin majoria el dia 21?
R1: Existeix, evidentment, però no la contemplo.

2.- El mon que ens observa fa tan sols això mateix, observar.
R2: Sí, de moment només observa i es carrega de raons per al dia que decideixi fer alguna cosa més que observar.

3.- Et veig molt preocupat per la corrupció que hi ha Espanya com si a Catalunya no s’haguessin destapat casos de corrupció.
R3: Sé que Catalunya no és Disneyland, però penso que ni Puigdemont, ni Jonqueras, ni cap cupaire no estan involucrats en casos de corrupció. I en canvi el galdós PP que ostenta el govern de l'estat espanyol amb una prepotència insultant (i comandat pel misteriós "M.Rajoy"), té infinitat de casos de corrupció i d'una magnitud estratosfèrica. Crec que és incomparable!

4.- Compta com actuar amb seny i prudència el fet de declarar una república que no es defensa?
R4: El govern català va fer el que deia el programa pel qual es va presentar, amb la majoria del Parlament. Va fer el que li vam demanar els seus votants. No crec que se'ls pugui acusar de fer el que van prometre que farien en el seu programa electoral un cop van obtenir els suports que els legitimaven per tirar-ho endavant.
Si no ho consideres assenyat, és a tots els catalans que vam votar aquestes opcions a qui ens has de considerar poc assenyats.
El debat sobre si hagués estat millor defensar-la o bé fer el que es va fer... crec que fa necessari tenir molta informació que jo rai no tinc...

Vinga, seguim quan vulguis.
Bon cap de setmana!
Eladi