Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 d’abr. 2017

Bibliopatia

Em sembla que no existeix aquesta paraula però si prenem l'exemple de "ludopatia" podríem acordar que designaria un cert grau d'addicció als llibres o un interès exagerat o alguna cosa per l'estil.
De fet és el que estava pensant el dia de Sant Jordi per Manresa i el dia anterior per Vic, passejant entre llibreries i parades de llibres i veient que me n'agradaven molts i no podia comprar-ne només un...
I la veritat és que, posats així sobre el llit, un al costat de l'altre... fan una mica d'impressió...
En el meu descàrrec diré que no tots són fruit d'una diada de Sant Jordi desmesurada, sinó que s'hi ajunten els que em van regalar i em vaig autoregalar pel sant i l'aniversari (fa relativament poc). També n'hi ha un que m'ha deixat el Miles i el que jo li he regalat a l'Anna (però m'acabaré llegint també quan pugui).
Ara bé, miro aquesta selecció i penso que és de les vegades que he tingut més llibres per llegir, però a més a més amb unes altes expectatives per la majoria d'ells.
Us detallo el llistat:
  • "DE QUÈ FUGES, QUI ET PERSEGUEIX?" (Empar Moliner)
  • "14.LA AUTOBIOGRAFIA" (Johan Cruyff)
  • "MITJA VIDA"  (Care Santos)
  • "EL TEMPS DEL DESCONCERT" (Pere Formiguera): Aquest és el que m'ha deixat el Miles, després que jo li deixés el volum complet dels còmics "Paracuellos".
  • "L'AMOR ET FARÀ IMMORTAL" (Ramon Gener)
  • "LA VOLÀTIL. MAMMA MIA" (Agustina Guerrero)
  • "NOSALTRES DOS" (Xavier Bosch): Aquest és el que li vaig regalar a l'Anna per Sant Jordi i he tingut bon ull perquè... 1-Li ha agradat; 2-Ha estat el més venut en llengua catalana.
  • "HE SOMIAT EN TU" (Ton Armengol): Llibre de poesia, premiat al certamen d'Alella i he escrit per un manresà amb lligams calderins amb qui cantem caramelles plegats i a qui admiro les seves qualitats artístiques i literàries. Vaig anar a la presentació del llibre i va fer un acte deliciós.
  • "LA VIDA QUE APRENC" (Carles Capdevila): NO vaig voler esperar a Sant Jordi i vaig comprar-lo la setmana passada amb el diari ARA. Serà un nou llibre d'aquells que es queden a la tauleta de nit per sempre...
  • "HISTÒRIES DE MANRESA-2" (Francesc Comas): Cada any cau alguna cosa de l'editorial Zenobita amb el qual anar sabent més i més detalls de la història de Manresa.
  • "LA GAL·LA SURT DE LA RATLLA" (Joan Turu): Un nou regal del genial Joan Turu sobre un tema que va sortir tractat fa poc al bloc. Hem anat a la parada on els signava a Manresa i hem pogut aconseguir la seva dedicatòria, xerrar una miqueta i fer-nos una abraçada.

  • "50 PALOS...Y SIGO SOÑANDO" (Pau Donés)
  • "ELS VELLS AMICS" (Sílvia Soler)
  • "BAGES I MOIANÈS. 50 INDRETS AMB ENCANT" (Jordi Planell i Marc Vilarmau): A veure si fem algunes de les excursions que proposa...
  • "LLETRES" (Lluís Gavaldà): El que em va regalar l'Anna per Sant Jordi, que em venia molt de gust...
  • "EL LIBRO DE GLORIA FUERTES" (Jorge de Cascante): En el centenari del seu naixement, vaig llegir alguna cosa d'ella i em va cridar molt l'atenció positivament. Vaig tenir la sensació que era una gran poetessa i artista que m'havia passat desapercebuda i ho he volgut subsanar. Fullejant aleatòriament el llibre crec que no m'he equivocat...
  • "LES ESCOLES QUE CANVIEN EL MÓN" (César Bona)
En fi, el que està clar és que ara necessitaré molt temps (i no el tindré), però a l'estiu si que m'hi podré posar tranquil.lament i anar-los devorant i degustant com es mereixen.
Temps enrere vaig fer una notícia que es titulava "Si som el que llegim..." i penso que alguna cosa de veritat hi ha en aquesta afirmació. Si som el que mengem... en certa manera també som el que llegim... De fet avui he trobat una afirmació semblant pel facebook...

A veure com hauré canviat / millorat / evolucionat d'aquí a uns mesos quan m'hagi llegit tots aquests llibres...
Si és per a bé, potser no serà tan dolenta la bibliopatia...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig que tenim gusts lectors molt diferents fa de mal dir que mai llegiré cap d’aquests, però es que realment mai els llegiré.

Roger Berenguer ha dit...

Moltes felicitats Eladi per aquesta addicció tan sana i positiva! Jo, només de pensar que me'ls hagués de llegir tots, ja m'atabalaria. La mala vista m'ha fet perdre les ja poques ganes que tenia per la lectura, tot i que de més jove si que encara llegia alguna cosa més que el diari i les instruccions de qualsevol artilugi, que és el què faig ara.

Que en gaudeixis molt!

P.d C.

Eladi Martínez ha dit...

pons007, doncs sí... també tenim gustos lectors molt diferents... Visca la diversitat! Visc a la diversitat!
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Roger, cadascú té els seus gustos o vicis... aquest almenys és confesable i més o menys saludable... excepte per a la vista... ;-)
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Que en puguis gaudir per molts anys!