Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

13 de gen. 2016

Els calendaris de casa nostra

A casa nostra sempre ens ha agradat tenir un calendari penjat per poder-hi apuntar els sants, els aniversaris i les coses que tenim a fer. Per tant necessitàvem un calendari que, a part de tenir imatges  agradables de veure, tingués espais en blanc per poder-hi apuntar.
Durant anys vam anar-ne comprant diversos que complissin les condicions: de l'Astèrix, del Tintín, de Greenpeace, de Mortadelo... però va arribar un any en que no en vam trobar cap que ens agradés i llavors se'm va acudir la idea de fabricar-me'l  jo.
Vaig agafar il.lustracions dels calendaris dels altres anys que m'havien agradat (crec que totes són d'Astérix, Tintín i Greenpeace) i vaig distribuir-les amb un mínim sentit seguint el curs de l'any: al gener un paisatge nevat, a l'octubre un paisatge de tardor, a l'agost una vinyeta de Tintín on agafen un tren i remet als viatges d'estiu, al setembre una vinyeta d'Astérix on un personatge toca un immens timbal que crida a tornar a la feina...
Després amb el Word vaig fer una graella on pogués posar els dies de cada mes, deixant molt espai per apuntar-m'hi tot el que volgués.
I a partir d'aquí, cada any llenço els fulls impresos i n'imprimeixo de nous i ja torno a tenir el calendari a punt, sempre amb les mateixes imatges, que ja ens agraden.

És un calendari personalitzat i és ecològic i econòmic.

Aquest any, el Roc i l'Ona es van mostrar interessats a fer-se seva la idea i construir-se els seus propis calendaris personalitzats per a les seves habitacions. I a mi em va semblar molt bé i els vaig ajudar a fer-ho realitat.

El Roc va buscar fotos reals de les seves persones més properes i estimades: cosins, avis, pares i germana i els seus amics. I en algunes també va fer-ne una distribució intencionada: al juny una d'ell llençant-se a una piscina, al desembre una d'ell i els seus amics fent els pastorets... I li va agradar tant la idea que quan havia de fer un regal per a l'Amic Invisible, va construir un calendari temàtic tot amb imatges del Barça per a un amic seu molt amant del futbol i del Barça.

L'Ona va agafar alguna foto familiar, però també va buscar imatges del curs de l'any (flocs de neu per al gener, rosa de Sant Jordi per a l'abril, posta de sol sobre el mar a l'agost, bosc de tardor per al setembre, el raïm de Cap d'Any per al desembre) i personatges de ficció que li agraden (Shin Chan, Tom i Jerry, Astérix i Obélix, Austin i Ally, Super3, Jessie). Tot plegat ordenat amb força criteri.

En fi, una peculiaritat més de casa nostra que trobo que és molt exportable.
Us deixo les fotos de tots els calendaris perquè jutgeu vosaltres mateixos.