Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

17 de set. 2014

Congratulations, Scotland


D'aquí a unes hores els escocesos podran votar i decidir si volen continuar pertanyent al Regne Unit de la Gran Bretanya o si prefereixen esdevenir un estat independent.
Així, de manera oberta i democràtica, a plena llum del dia, sense amenaces ni subterfugis, amb les urnes i un clima majoritari de respecte entre els partidaris de les 2 opcions i els representants polítics dels 2 bàndols.
Molts som els qui seguim el seu procés amb enveja i expectació. Per això avui l'ANC i Omnium Cultural han publicat aquest anunci a tota plana al principal diari escocès, el Herald Scotland. El text principal diu: "Felicitats, Escòcia. Votar és guanyar."
Els pronòstics i sondejos són molt ajustats i guanyi qui guanyi sembla que serà per molt poca diferència, però més enllà del resultat final, admirem la capacitat d'Escòcia i Gran Bretanya per haver afrontat aquest procés de manera democràtica i respectuosa, d'una manera diametralment oposada a com l'Estat Espanyol fa ulls i orelles sordes al clam que surt de Catalunya, fent el ridícul a nivell internacional.
A veure quines lliçons ens depara el futur immediat en funció del resultat que es produeixi a Escòcia... Demà caldrà estar atent a les notícies... a les que arribin d'Edimburg, però també a les de Londres, Madrid i Barcelona.

Molta sort, Escòcia!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Estic ben "acollonido". Cada cop tinc més clar -i m'emprenya nolt, però crec que és així- que no ens en sortirem tan bé com els nostres amics escocesos. Per desgràcia nostra Espanya no és Anglaterra, els espanyols en general i el PP en pparticular, estan a anys llum de la tradició democràtica del Regne Unit, i no serà gens fàcil treure'n alguna cosa de profit. A veure si sona la flauta, l'esperança és l'últim que s'ha de perdre!

Eladi Martínez ha dit...

Jo hi ha dies que ho veig molt negre i hi ha dies que penso que aquest és un procés imparable... A veure on ens anirà portant el fil dels esdeveniments...
Eladi