Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

23 de març 2014

"Roxanne" (3 versions)

Aquesta famosa cançó de "The Police", dedicada a una prostituta, em serveix per exemplificar un fet que m'agrada molt del món de la música: les versions.
Ser capaç d'agafar una cançó i adaptar-la per portar-la a un terreny totalment diferent de l'original em sembla un exercici molt estimulant.
A RAC1, cada matí minuts abans de les 8 h del matí fan una secció anomenada "Diari de versions" en que busquen exemples d'aquest exercici. Si no coneixeu aquesta secció us la recomano.

I sense escriure grans parrafades -que potser no us dirien res- us deixo amb 2 versions ben diferents de "Roxanne" després de recordar l'original.
Les dues són ben diferents i les dues estan molt ben aconseguides:
  • George Michael la passa pel sedàs del seu jazz elegant i pausat al disc "Songs from the last century"
  • A la pel.lícula "Moulin Rouge" en fan una tràgica versió en forma de tango amb les veus de Ewan McGregor, José Feliciano, Jacek Koman i Richard Roxburgh.
 Escolteu-les i disfruteu-les totes!