Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 de març 2014

Pau i Andrés

Diumenge 9 de març de 2014.
Al col.legi Oms i de Prat s'ha celebrat una jornada solidària de suport a l'Andrés Blanco, un alumne malalt de càncer que tots coneixeu d'una notícia anterior.
Durant tot el dia s'ha celebrat un torneig de futbol-sala i al matí s'han fet 2 tallers:
  • un de bricolatge organitzat per personal de l'AKI en que els alumnes construïen una pissarra
  • un de cuina amb el Pau Bermúdez, concursant de Masterchef Junior que ensenyava a fer unes broquetes de fruita amb boles de xocolata i coco.
Tot ha anat molt bé i ha estat una jornada fantàstica de convivència, solidaritat i germanor, però jo us vull parlar del taller de cuina del Pau i de com es va gestar.

21 de desembre de 2013: al col.legi Oms i de Prat es crea el projecte "OMS amb tu, Andrés" per organitzar actes de suport a l'Andrés i contribuir a recollir fons econòmics per sufragar les despeses dels seus tractaments. El tret de sortida és una campanya informativa durant la festa de Nadal i una primera recollida de diners.

23 de desembre de 2013: comencen a emetre's els programes de Masterchef Junior on participa en Pau Bermúdez, un nen calderí de 12 anys que manté tot el poble de Calders i uns quants milions més d'espectadors enganxats a la tele.

5 de gener de 2014: al Regió7 surten els 2 protagonistes d'aquesta notícia. A la pàgina 5 s'explica el cas de l'Andrés amb el titular "Engeguen una campanya per ajudar un manresà de 13 anys, malalt de càncer". A la pàgina 6 expliquen la participació del Pau a Masterchef Junior amb el titular "Hem de parar el Pau quan està a la cuina de casa perquè ho voldria fer tot". El destí comença a treballar...

12 de gener de 2014: al Mirador de Calders s'organitza una sessió "Cuinem amb el Pau" on ensenya els nens que vulguin a fer un pastís de primavera i després es deixa fer preguntes i fotos.

A partir d'aquí a mi se'm va encendre la bombeta i vaig pensar que allò podria repetir-se a la nostra escola per recollir fons per l'Andrés, però primer havia de parlar-ne amb el Pau i la seva família, amb l'escola i amb l'Andrés i la seva família.
Quan vaig plantejar-ho al Pau de seguida em van dir que sí i encara més després de la coincidència d'haver compartit pàgines del mateix diari regió7 i ser d'edats molt semblants.
A la família i a l'escola també els va semblar bé i mica a mica vam anar posant fil a l'agulla.
En un primer moment el Pau ens va dir que el taller podia fer-se per a un màxim de 40 persones, però la inscripció va tenir un gran èxit i s'hi van apuntar més de 100 nens. Davant aquestes xifres, ells es van adaptar a fer dues sessions amb una cinquantena de persones cadascuna.
I avui s'ha produït aquesta magnífica jornada.

El Pau, la seva germana Aina i els seus pares, Anna i Bermu, van haver de rumiar la recepta, calcular les quantitats necessàries, pensar com plantejarien el taller i avui s'han hagut de llevar ben d'hora per preparar la pasta de xocolata i ser puntuals a l'Oms i de Prat. Allà els esperàvem una colla d'alumnes, pares i mestres voluntaris que hem intentat ajudar en tot. Vam aconseguir que ens cedissin un equip de so per poder amplificar la veu del Pau, hem posat bé les taules i... el taller ha estat un èxit en les seves dues edicions.
Finalment el Pau i l'Andrés s'han pogut conèixer i saludar i també els seus pares.
I jo, orgullós de com ha sortit tot, us ho explico i us ensenyo unes quantes fotos donant les gràcies a tothom qui ha format part d'aquesta aventura i ha col.laborat a que fos un èxit i, sobretot, al Pau i la seva família.













3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Sou uns cracks tots plegats! Actes com aquest ens demostren que no tot està perdut, i que hi ha gent ferma que empeny i tira endavant!
Moltíssimes felicitats a tots els implicats, i especialment a tu per la part que et toca de feina tan ben feta!

Eladi Martínez ha dit...

Moltes gràcies, Roger. No sé si som uns cracks però si crec que vam fer una bona feina tots plegats i que aquesta campanya de suport a l'Andrés està sent una oportunitat educativa de primer ordre que treu el millor de nosaltres.

Anna ha dit...

Una matinal fantàstica....i emotiva!!
GRàcies Pau and family....i gràcies Eladi per tota la moguda...